IMG_3114
Lets get ready to rumble!

Nu är vi inne på våran fjärde och sista semestervecka och stundtals har det nästan känts som höst. Jag visste ju att hela semestern skulle vigas åt att renovera hela husfasaden (men exakt hur tråkigt det är att hålla på med detta dagarna i ända hade jag aldrig kunnat föreställa mig) och det var ju också därför vi passade på att ta Humlas kull vid den här tidpunkten, eftersom vi ändå ”bara skulle vara hemma”.

IMG_3113
Vissa bilder blir liksom mer lyckade än andra 😀

Jag vet inte om det var valpkullen som golvade mig mentalt, men de här veckorna har jag verkligen varit färgad av ett negativt mindset. Man kan ju välja att se på saker från olika håll, men jag har uteslutande valt att gå runt och vara neggig och liksom deppig:

– Alla andra grillar och badar och göra roliga utflykter utom vi. – En fiskmås bajsade världens största bajs på balkonggolvet jag precis laserat. – Mina hörlurar trasslar in sig i allt möjligt och omöjligt, typ hårborstar och nyckelband, efter tre sekunder i handväskan. – Jag beställer nya omotiverat dyra originalmattor till bilen och självklart passar dom inte bilen, vad är oddsen. – Blablabla osv osv gnäll gnäll gnäll och då har jag inte ens nämnt att jag anser att det ösregnat VARJE dag på hela semestern så fort vi skall måla…

IMG_3118

Men så i söndags vände vädret. Vi åt söndagsfrukost på Två Skyttlar, valparna kunde vara ute en liten stund i solen, jag låg och solade och lyssnade på sommarprat i nästan en timma medan färgen torkade, på kvällen gick jag världens härligaste skogspromenad runt Hedgärdessjön med två superglada vovvar…ja och så var jag glad igen!

IMG_3120

Mikael säger att jag är världens mest lättroade människa, alltså att det är små löjliga vardagsgrejer som gör mig glad, och så kanske det är. Jag är iallafall glad att jag fick lite sån vardagspepp min sista semestervecka, det gör arbetet med huset SÅ mycket lättare! Som igår, då var vi på sommarens första(!) badutflykt till Hanatorp med hundarna 😀

IMG_3122

Humla riktigt vibrerade när hon väntade på varsågod att hoppa ut från bagageluckan (ja i ärlighetens namn hade hon tjuvat ut när vi öppnade den inifrån, så hon fick efter diverse okvädningsord, vackert hoppa tillbaka upp igen :-P) – det var inte bara jag som längtat efter att få bada!

IMG_3125

Baileys var helt galen, och det var så härligt att se! Han sprang som en förrymd mentalpatient på stranden och mördade,  grävde ner, grävde upp och mördade på nytt alla sina leksaker i en evighetsloop 😀

IMG_3124

Han simmar också mycket bättre i de nya fina flytvästarna av märket Baltic som jag köpte till dem förra sommaren. Igår simmade han spontant flera gånger ut till oss tvåbeningar när vi stod och samlade mod inför att doppa oss…(ja det var kanske inte supervarmt i vattnet, men jag har inte badat en enda gång i sommar och det existerade inte på kartan för mig att inte göra det ORDENTLIGT, dvs man simmar, doppar givetvis huvudet osv. Annars har man inte badat på riktigt! Man får helt enkelt bortprioritera petitesser som förkylningar och förfrysningsskador)

IMG_3126

Jag körde ju länge med Hurttas flytvästar till dem, och de har dessutom kommit ut med en ny modell i år som ser bättre ut, men Baltics passar faktiskt mina hundar mycket bättre – de är nättare och har bättre passform. Har dock inget ont att säga om kvaliteten på Hurttas västar.

IMG_3130

Igår var Baileys väst lite slarvigt påsatt som ni kanske ser av alla lösa remmar, det finns öglor att trä in dem i så det ser lite mer propert ut. Humla är ju inte bara badgalen utan också mamma, så hon är i dagsläget lite för eh…fet, för sin väst. Jag fick spänna den så att hennes gigantiska tuttar kunde slänga fritt mellan magbanden, och ändå såg västen ut som en liten näsduk på hennes rygg 😛

IMG_3134

IMG_3135

IMG_3137

Baileys är som isbrytaren Odin, eller kanske världens mest ondskefulla lots, som alltid tar emot Humla och snor hennes leksak när hon simmar in på fast mark. Eftersom hon är mindre bottnar hon inte lika tidigt som Baileys, vilket han drar slug fördel av.

IMG_3138

Det konstiga är att hon blir lika förvånad varje gång när hon blir bestulen på sin leksak. ”Men inte nu igen?” ser hon ut att tänka – trots att hon blir av med allt hon så tappert apporterar in, 9 gånger av 10…. 😉

IMG_3144

Här har Baileys en leksak samt ett vasstrå, men är som ni ser, redo att byta ut dessa trofeer mot den leksak Humla är på väg in med, som han givetvis bedömer vara mycket roligare!

IMG_3146

’Jaja, jag får väl ta strået och flodhästen då…’

IMG_3148

IMG_3149

Mycket nöjd kleptoman!

IMG_3153

IMG_3160

Sjögrisen Humla ♥

IMG_3163

IMG_3165

IMG_3172

IMG_3174

IMG_3176Näsduk från Baltic. Leksak från CycleDog. Galen hund privat.

Leksakerna är ifrån det miljömedvetna märket CycleDog , gjorda i återvunnet material som flyter och dessutom har inbyggd och häpnadsväckande staffetålig pip! Jag köpte dem förra sommaren på Vildhunden som även har massa andra tåliga skojiga leksaker ♥

IMG_3181

IMG_3180

IMG_3182

IMG_3188

IMG_3189

IMG_3190

IMG_3191

IMG_3193

IMG_3194

IMG_3197

IMG_3198

IMG_3202

IMG_3201

Kodak Moment 😀

IMG_3203

IMG_3208

Min favoritplutt! ♥

IMG_3207

IMG_3212

IMG_3213

IMG_3217

IMG_3219

Ren(?) och skär lycka! 😀

IMG_3225

IMG_3228

IMG_3229

IMG_3232

IMG_3233

Efter badet fick hundarna torka i sina frottetäcken från finska RuttuNuttu!
Så himla söta 🙂 Sök på fb så hittar du dem, de skickar till Sverige och tillverkar massa roliga färgglada hundkläder.

IMG_3246

Ledsna miner. Det här var sista gången vi kunde kasta boomerang-leksaken på den här stranden, vi hade visst missat förbjudet-skylten?

IMG_3248

Okej, svindålig humor, jag vet. Jag sa att jag var lättroad right? 😛

IMG_3244

IMG_3249

Mina lyckopiller! ♥