I dagsläget inga kullar planerade. Nästa kull tidigast våren 2024. 

Vi får många förfrågningar på kommande kullar vilket förstås är roligt, men vänligen observera att vi inte säljer staffar till enbart sällskap, utan enbart till tränings- och tävlingsintresserade.

Innan du skickar in en intresseanmälan, blir jag jätteglad om du tar dig tid att läsa informationen under de olika flikarna på hemsidan. Där hittar du information om avelsfilosofi, kullstatistik, krav på valpköpare, utvärderingsupplägg, kontaktuppgifter till valpköpare, filmer på MH/BPH, bilder på röntgenplåtar osv. Är det någon information du saknar, är det bara att hojta till. Vi säljer alltså endast våra Blondietalesbebisar till aktiva, engagerade hem där de blir överrösta av kärlek, hundnörderi och får utlopp för sina (förhoppningsvis) fina arbetande egenskaper 
Är man på jakt efter en härlig staff, men inte känner att man har riktigt intresse för det här med träning och tävling så hänvisar vi dig gärna till någon av våra uppfödarkollegor. Kontakta oss eller titta på Uppfödarlistan på rasklubbens hemsida.


Kennel Blondietales BästaBebisBakar-koncept lyder som följer:

♥ Både valpar och mammahund barfas/råutfodras från start.

♥ Stor vikt läggs vid miljöberikning under valparnas uppväxt hos oss. Läs mer här.

♥ För att på bästa sätt kunna utvärdera våra kullar tillämpar vi obligatorisk kullröntgen (både slätröntgen och penn-hip), kull-MH och kull-BPH.

♥ Vid 7 veckor genomgår valparna SBKs Mentaltest Valp, och utifrån detta placeras rätt valp ut till rätt hem.

♥ Vi tillämpar inget kösystem utan lägger allt fokus på att göra en så bra matchning mellan två- och fyrbeningarna som möjligt.

 

Vi vill att våra Blondietalesare:

♥ Brinner för hundträning och vill utvecklas och lära dig mera tillsammans med din vovve

♥ Tränar hund på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och är en bra coach för sin guldklimp

♥ Uppträder på ett schysst och föredömligt sätt i tränings- och tävlingssammanhang

♥ Vill fortsätta råutfodra/ge färskfoder

♥ Tycker det är viktigt med gemensamma hälsotester och gärna vill hjälpa oss med detta i vår avelsutvärdering

♥ Är du dessutom bra på att baka, har en jättestor kaffetermos hemma (som du kommer ihåg att ta med), kan navigera utan GPS (när någon bokat träningsträff på en brukshundsklubb belägen i Narnia) och generöst dela med dig av livsnödvändiga hundshoppinglänkar i vår facebook-grupp är detta förstås meriterande

 

Intresserad av en Blondietales-valp i framtiden?

Kennel Blondietales har en aktiv träningsgemenskap och träningsträffar anordnas regelbundet med olika teman.
Vi har bland annat haft tävlingslydnadsläger för Maria Brandel, Helene Lindström, Mona Kjernholm och Sarah Karlsson, agility för Christina Beskow och Elin Lilja, samt noseworkläger för Michaela Andreasson.

Under 2022 planeras bland annat sommarläger med rallylydnadstema. Att komma till någon av träningsträffarna är ett bra sätt att få en överblick över hundar från vår kennel, du träffar valpköpare, kan ställa frågor och får möjlighet att se vovvarna i träningsmiljö. 

Kommande träningsdagar annonserar jag på vår facebooksida Kennel Blondietales. Hör gärna av dig på emma@blondietales.se om du har frågor om vår avel eller har lust att komma och träffa hundarna på någon av ovanstående träffar.