Valparna är födda! Läs mer om kombinationen här!

Cleo fick 3 valpar 30/5 – 1 tjej och  2 killar ♥ Vi har haft stort intresse för kommande kull, vilket är glädjande. Innan du skickar in en intresseanmälan, blir jag jätteglad om du tar dig tid att läsa informationen under de olika flikarna på hemsidan. Vi säljer alltså endast våra Blondietalesbebisar till aktiva, engagerade hem där de blir överrösta av kärlek, hundnörderi och får utlopp för sina (förhoppningsvis) fina arbetande egenskaper 
Är man på jakt efter en härlig staff, men inte känner att man har riktigt intresse för det här med träning och tävling så hänvisar vi dig gärna till någon av våra uppfödarkollegor. Kontakta oss eller titta på Uppfödarlistan på rasklubbens hemsida.

Nästa kull är planerad till våren 2021. Det är Tuva som kommer paras med en friröntgad hane. Kombinationen offentliggörs inom kort.

 

Kennel Blondietales BästaBebisBakar-koncept lyder som följer:

♥ Både valpar och mammahund barfas/råutfodras från start.

♥ Stor vikt läggs vid miljöberikning under valparnas uppväxt hos oss. Läs mer här.

♥ För att på bästa sätt kunna utvärdera våra kullar tillämpar vi obligatorisk kullröntgen (både slätröntgen och penn-hip), kull-MH och kull-BPH.

♥ Vid 7 veckor genomgår valparna SBKs Mentaltest Valp, och utifrån detta placeras rätt valp ut till rätt hem.

♥ Vi tillämpar inget kösystem utan lägger allt fokus på att göra en så bra matchning mellan två- och fyrbeningarna som möjligt.

 

Vi vill att våra Blondietalesare:

♥ Brinner för hundträning och vill utvecklas och lära dig mera tillsammans med din vovve

♥ Tränar hund på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och är en bra coach för sin guldklimp

♥ Uppträder på ett schysst och föredömligt sätt i tränings- och tävlingssammanhang

♥ Vill fortsätta råutfodra/ge färskfoder

♥ Tycker det är viktigt med gemensamma hälsotester och gärna vill hjälpa oss med detta i vår avelsutvärdering

♥ Är du dessutom bra på att baka, har en jättestor kaffetermos hemma (som du kommer ihåg att ta med), kan navigera utan GPS (när någon bokat träningsträff på en brukshundsklubb belägen i Narnia) och generöst dela med dig av livsnödvändiga hundshoppinglänkar i vår facebook-grupp är detta förstås meriterande

 

Intresserad av en Blondietales-valp i framtiden?

Kennel Blondietales har en aktiv träningsgemenskap och träningsträffar anordnas regelbundet med olika teman.
Vi har bland annat haft tävlingslydnadsläger för Maria Brandel, Helene Lindström och Mona Kjernholm, samt agility för Christina Beskow och Elin Lilja.

Under 2020 planeras helgkurser bland annat i tävlingslydnad, drag och nosework för namnkunniga instruktörer. Att komma till någon av träningsträffarna är ett bra sätt att få en överblick över hundar från vår kennel, du träffar valpköpare, kan ställa frågor och får möjlighet att se vovvarna i träningsmiljö. 

Kommande träningsdagar annonserar jag i vår facebookgrupp Kennel Blondietales. Hör gärna av dig på emma@blondietales.se om du har frågor om vår avel eller har lust att komma och träffa hundarna på någon av ovanstående träffar.