På midsommarafton 2018 föddes 8 stycken bebisar. Humla blödde vid flera tillfällen under dräktigheten så först trodde vi att hon fått missfall. Men hon verkade ändå dräktig, vilket bekräftades med både ultraljud och röntgen. Veterinären trodde att blödningarna berodde på någon infektion, det fanns inte några uppenbara fel vid undersökning och provtagning. Det var en nervös väntan, men själva valpningen gick som en dans. Tyvärr hade två pigga starka tikar läppspalt och dessa valde vi att ta bort. En hane var dödfödd och ytterligare en hane dog efter några dagar, han var svag och väldigt liten och chanslös vid spenarna.
Det blev till sist 4 ljuvliga ligister kvar som rejsade runt här hemma sommaren 2018 ♥  Att temat skulle bli Midsommarfirare kändes självklart, eller hur?

Kombinationen Humla och Göte är ett steg i att ytterligare stärka HD/ED-statistiken i mina linjer och få fram staffar med riktigt trevlig arbetande mentalitet och sunda rörelser. Göte är femte generationen friröntgade staffar från kennel Little Frogs med ett fantastiskt MH samt BPH, och är en av de trevligaste, stabilaste staffehanar jag träffat med välmonterad on/off-knapp. Läs mer om kombinationen här.

Uppdatering 200116: Tyvärr har både Tyra och Rejsa återkommande problem med distichiasis och har opererats för detta. Dexter ögonlystes ua men har nu också fått symtom. Att så många i en kull blir så svårt drabbade av en, i allmän uppfattning, ganska banal ögondiagnos är exceptionellt ovanligt. Kakan och Rejsa kommer därför inte användas i avel, utan har övergått i fodervärdarnas ägo.

 


Blondietales Wheelbarrow Walk ”Dexter”

Reg.nr: SE42159/2018
Kön:
Hane
L2Hga & HC: 
Gen.Clear
Öga:
Ua
HD:
A
ED:
Ua
PennHip:
0,28/0,31
Patella:
Ua
Mentalitet:
Genomfört BPH med skott, film här. Känd mental status, film på MH här.
Utställning:
Tävling:
Om:
Dexter är kullens enda grabb men blev inte hunsad av sina systrar utan tog sig fram här hemma med stadiga nyfikna tassar och sylvassa gaddar 😉 Han bor nu hos Parisa med familj i Göteborg och kommer träna lite av varje. Han har ett eget instakonto förstås: @slicewoflife_

 


Blondietales Pen In The Bottle ”Tyra”

Reg.nr: SE42160/2018
Kön: Tik
L2Hga & HC: Gen.Clear
Öga: Ögonlyst med distichiasis
HD:
ED:
PennHip: 
Patella: 
Mentalitet: Genomfört BPH med skott, film här. Känd mental status, film på MH här.
Utställning:
Tävling:

Om: Tyra var Majas stora favorit i kullen, en ljuvlig snöboll som var lite lugnare och mer ”tvåårings-kompatibel” än sina syskon. Det kändes i hjärtat att släppa iväg henne… Men hon bor nu hos matte Pernilla i Göteborg och har briljerat på alla kurser de gått hittills! Tyra syns i Pernillas instaflöde @pernillasteijner.


Blondietales Gunny Sack Jumping ”Kakan”

Reg.nr: SE42162/2018
Kön: Tik
L2Hga & HC: Gen.Clear
Öga: Ua
HD: B
ED: Ua
PennHip: 0,32/0,35
Patella: Ua
Mentalitet: Genomfört BPH med skott, film här. Känd mental status, film på MH här.
Utställning: VG på Rasspecialen 2019
Tävling: Godkänt doftprov NW1
Om:
Fartfyllda Kakan hade inte många lugna stunder som valp, och hon har fortsatt i samma sköna stil även i sitt nya hem i Stockholm. En väldigt obrydd, miljöstark tik med glimten i ögat och öronen på skaft! Kakan hittar ni på instagram under artistnamnet @cookiethelittlestaffy


Blondietales Egg and Spoon Race ”Rejsa”

Reg.nr: SE42161/2018
Kön: Tik
L2Hga & HC: Gen.Clear
Öga: Distichiasis
HD: C
ED: Ua
PennHip: 0,27/0,38 
Patella: Ua
Mentalitet: Genomfört BPH med skott, film här. Känd mental status, film på MH här.
Utställning:
Tävling:
LD Startklass
Om: Rejsa var den galna EMO-bruden i kullen, alltid med något nytt hyss i sikte och väldigt lik mamma Humla både utseendemässigt och mentalt. Det var omöjligt att inte spara henne med bibehållen avelsrätt… Rejsa skall bli lydnads- och bruksstjärna när hon blir stor och är redan i full gång med träningen tillsammans med matte Elin och storasyster Melda som också är en staffe. Deras instagram heter @kanelbulleklubben_.

Tyvärr fick Rejsa symtom av felväxande ögonhår (distichiasis) våren 2019 och fick ta bort dessa. Vi har därför valt att inte använda henne i avel och har ansökt om avelsspärr. (Distichiasis ”brukar” hunden aldrig ha symtom av normalt sett, det kommenteras som ett bifynd på ögonlysningsprotokollet. Men Rejsa hade oflytet att utveckla ett helt gäng hårstrån som växte inåt och skavde på hornhinnan.)

 


Statistik Midsommarfirarna

 

Obs! Eftersom sidan är mobilanpassad får ni klicka på de gröna plus-symbolerna för att se hela statistikraden för respektive midsommarunge ♥

NamnReg.nr.KönHCL2HgaMHBPHHdEdPennHipÖgaBettÖvrigt
B. Wheelbarrow WalkSE42159/2018
HaneGen.clearGen.clearJaJaAUa0,28/0,31UaKorrekt saxbettPatella ua
Problem med distichiasis vid 2 års ålder
B. Pen In The BottleSE42160/2018TikGen.clearGen.clearJaJaDistichiasisKorrekt saxbettOpererad för distichiasis. Kastrerad.
B. Gunny Sack JumpingSE42162/2018TikGen.clearGen.clearJaJaBUa0,32/0,35UaKorrekt saxbettPatella ua
B. Egg and Spoon RaceSE42161/2018TikGen.clearGen.clearJaJaCUa0,27/0,38DistichiasisKorrekt saxbettPatella ua
Opererad för distichiasis

Blogginlägg med bilder och spindeldiagram från BPH finns här.
Blogginlägg med bilder och spindeldiagram från MH finns här.