Kennel Blondietales består av 3 stycken tvåbeningar: Emma -85, Mikael -79 och Maja -16, samt två stycken fyrbeningar: Baileys -08 och Humla -11 ♥

Vi bor i Örby som ligger några mil söder om Borås, där vi parallellt med ett liv i 180 även totalrenoverat ett gammalt hus ifrån grunden. Jag kanske borde skriva drömhus, men efter femtio miljoner år med sågspån i kläder och isoleringstussar i håret när man åker till jobbet på morgonen, så är det med en slags underlig hatkärlek jag nu kan konstatera att huset äntligen är klart!
Eller ja, till våren skall vi förstås lägga klinker i hallen, renovera hela källaren, och sen har vi ju garaget/ladan som ser ut som om Lasse Kongo bor där, och så var det ju det här med trädgården….

Här lever vi ett aktivt liv med hundarna som en självklar del i vardagen. När vi jobbar går de på dagis och när vi springer är de med oss i spåret. Mikael gillar att gosa med dem, betala för dem och ha med dem ut på löpträning. Maja gillar att torka av dem med blöta disktrasor, klappa dem samt “bädda om” dem genom att lägga kuddar på deras huvuden när de ligger i soffan. Och Emma gillar, förutom att göra allt av ovanstående, även att nörda in sig i hundträningens magiska värld med tävlingslydnad som huvudinriktning. Men jag har även nosat lite på brukset, agilityn, specialsök och nosework. Jag vidareutbildar mig ständigt inom “hunderiet” och har genom åren gått kurser och utbildningar för bl.a. Maria Brandel, Niina och Kenth Svartberg, Siv Svendsen, Maren Teien, Jessica Svanljung, Mona Kjernholm, Ditte Andersson och Jenny Wibäck.
Sedan 2015 sitter jag i SSBTKs styrelse, sedan 2017 som vice ordförande och är sammankallande för Uppfödarkommittén som har hand om avelsfrågor. Avel och genetik är ett utmanande fält, och något som ligger mig varmt om hjärtat.