Kennel Blondietales består av 4 stycken tvåbeningar: Emma -85, Mikael -79, Maja -16 och nytillskottet Erik -20, samt två stycken fyrbeningar: Baileys -08 och Humla -11 ♥

Vi bor i Örby som ligger några mil söder om Borås, där vi parallellt med ett liv i 180 även totalrenoverat ett gammalt hus ifrån grunden. Jag kanske borde skriva drömhus, men efter femtio miljoner år med sågspån i kläder och isoleringstussar i håret när man åker till jobbet på morgonen, så är det med en slags underlig hatkärlek jag nu kan konstatera att huset äntligen är klart!
Eller ja, till våren skall vi förstås lägga klinker i hallen, renovera hela källaren, och sen har vi ju garaget/ladan som ser ut som om Lasse Kongo bor där, och så var det ju det här med trädgården….

Här lever vi ett aktivt liv med hundarna som en självklar del i vardagen. När vi jobbar går de på dagis och när vi springer är de med oss i spåret. Mikael gillar att gosa med dem, betala för dem och ha med dem ut på löpträning.
Maja gillar att leka att de är hennes ridskolehästar som skall sadlas med kökshanddukar och borstas, och hålla favoriten Humla i kopplet när vi går på promenad.Och jag, Emma, gillar förutom att göra allt av ovanstående, även att nörda in sig i hundträningens magiska värld med tävlingslydnad som huvudinriktning. Men jag har även nosat lite på brukset, agilityn, specialsök och nosework. Både jag och Mikael löptränar en del, och hundars fysträning och friskvård blir därmed också ett naturligt intresse. Som gammal dressyrnörd är jag förstås insnöad på sunda rörelsemönster och förebyggande träning.

Jag vidareutbildar mig ständigt inom ”hunderiet” och har genom åren gått kurser och utbildningar för bl.a. Maria Brandel, Niina och Kenth Svartberg, Siv Svendsen, Maren Teien, Jessica Svanljung, Mona Kjernholm, Ditte Andersson och Jenny Wibäck.

Vår första kull följdes upp under sitt första levnadsår i samarbete med Maria Brandel och träningskonceptet från hennes bok ”Från Valp till Stjärna”.Vi bedriver en väldigt småskalig uppfödning av staffordshire bullterrier sedan 2014.
Jag är medlem i SKK och rasklubben SSBTK, har gått SKKs Uppfödarutbildning, är BPH-diplomerad uppfödare, sitter som förtroendevald i SSBTKs styrelse sedan 2015 och som sammankallande i Uppfödarkommittén sedan 2016.
Uppfödarkommittén har hand om övergripande avelsfrågor, utformar avelsstrategier för rasen och bistår uppfödarna med stöd och råd i stort och smått. Avel och genetik är ett utmanande fält, och något som ligger mig varmt om hjärtat.

Alla avelshundar är avelsförsäkrade i Agria, och valparna som säljs omfattas därmed också av dolda-fel-försäkring. Aveln sker enligt RAS (Rasspecifik AvelsStrategi) och givetvis följer vi SKKs och Jordbruksverkets regler och riktlinjer.

Till vardags arbetar jag som läkare, något som jag även har nytta av i mitt arbete både som uppfödare och i Uppfödarkommittén då mycket av den medicinska kunskapen, fysiologin och genetiken är tillämpbar även för hund.