bild-92I måndagskväll gjorde jag mitt livs läskigaste bilfärd ner till Helsingborg, i fullt snöoväder på oplogade E6an. Det tog över fyra timmar ner och klockan var halv två när vi stupade i säng. Som tur var hade jag fått låna en av mammas och pappas bilar – våran söta Lupo är inte särskilt körvänlig i sådant här väglag med tanke på att den är så hysteriskt liten. Hundarna snusade sött i sina Hurtta-pyjamaser i baksätet, helt obekymrade om kaoset utanför…ibland är det skönt att vara hund 🙂

382002_10151150539011987_308423190_nDenna vecka har vintern kommit på allvar till Helsingborg, men vi har inte på långa vägar så mycket snö som uppåt landet. Otroligt vackert blir det iallafall vid havet och strandpromenaden när snön ligger och gnistrar, och vi har tagit några härliga lunchpromenader i kylan! Tyvärr hinner det bli mörkt innan jag hunnit hem från sjukhuset på eftermiddagarna så några fina vinterbilder har jag inte kunnat ta.

270108_10151150680706987_1838932272_n

”Men suck. Först kör du skitlångsamt hela vägen ner, och jag låg väldigt obekvämt för att Humla tog upp jättemycket plats i baksätet. Nu vill jag gå och lägga mig, och jag tänker ligga här och vila på örngottet, kudden, påslakanet och täcket tills du har bäddat klart sängen. Hurry up!”

På kvällarna har jag tänt fullt med ljus och sitter och pluggar efter att hundarna fått sin aktivering. Varje kväll har vi faktiskt kört ett lydnadspass inomhus – lägenheten är ju pytteliten och det oljade parkettgolvet är otroligt halt, men man får göra det bästa efter förutsättningarna 🙂

Baileys övar vidare på sina fjärrskiften, och jag har tagit med mig en badrumsmatta med gummiundersida som inte glider mot golvet. Mattan gör det även tydligare för honom att han måste bli kvar på samma ställe. Stegförflyttningar och småpill håller vi också på med – stegförflyttningar åt vänster tenderar han att bli lite luftig och hamna bakom i position. Jag skall testa att göra det långsammare. Att locka med godis fungerar inte optimalt, just i fotposition går han aldrig på godishand.

481710_10151152573321987_179863587_n

Lilla Humla övar stadga med apport och ingångar/rumparbete med apporten i munnen. Jag skall också testa att hon får stå på lådan med apporten. Sedan jobbar vi vidare med ordförståelse, där energin lätt spiller över och det blir pannkaka av alltihopa. Ikväll har vi t.ex. jobbat med ”Stå” från sitt och ligg – där det var betydligt svårare från sittande att förstå vad ordet Stå betydde…

bild-87Varje mattevecka startar vi upp med ett besök på Grizzly Zoo, en jättestor djuraffär med stort sortiment! Hundarna har tefatsögon när de går runt bland hyllorna och tittar noga ut vad matte plockar åt dom i korgen 🙂

Denna vecka passade jag på att köpa sk ”anti-hetsätningsskålar”, det finns säkert något finare namn på dem, men de är alltså sådana där skålar med upphöjningar i botten så att hunden inte bara kan kasta i sig maten utan vidare. Båda vovvarna inhalerar ju sin mat, men sätter sällan i halsen, så jag vet inte hur mycket behov jag egentligen har av någon sådan här ”säkerhetsåtgärd” – men jag var ändå tvungen att köpa matskålar att ha nere i lägenheten, så jag tänkte att man kunde testa denna variant 🙂 Har dock mina farhågor att de där upphöjningarna kommer bli avbitna och svalda av misstag….?

bild-88

De hade även extrapris på kattvarianten av Natures Menu-godisarna som jag använt som träningsgodis ett tag. Det var ingen som helst skillnad på katt-påsarna utan samma innehåll, med lite andra smakvarianter. Variation förnöjer! 🙂

Jag har utgått, eftersom de marknadsför godiset som så rent och naturligt och utan tillsatser, att det också innehåller t.ex. kyckling eller lamm som det står på framsidan. Men nej, till största delen innehåller godiset griskött, oavsett vilken smak man väljer. Lite vilseledande marknadsföring tycker jag :-/ Många som har allergiska hundar vill ju köpa så ”rent” och ”naturligt” godis som möjligt och står det då ”Made with 95% real meat” på förpackningarna och sedan ”Lamb”, ja då tror iallafall jag som konsument att det är lamm som är enda köttkälla?

bild-89

Här är ett litet filmklipp på när Baileys absolut skulle ha med sig gosehunden ut på promenad i snöstormen. Lägg märke till hur han totalignorerar mig och fixerar blicken på dörren när jag frågar om vi kan lämna hunden hemma… 😉

bild-90”Klä du på Humla täcket och kopplet. Så väntar jag och hunden här så länge.”

Är avslutningsvis helt fräck och kopierar ett inlägg jag skrev på Facebook häromkvällen, som illustrerar de här matteveckorna så bra!
Ikväll har jag försökt att plugga ordentligt, inför morgondagens test på neurologen. Förutom att plugga har jag:

1. Varit en sån där borste som korna i lagården stup i kvarten kan gå fram till och bli kliade/klappade/masserade av.
2. Agerat rundnings-pinne i den otroligt fysiska tävlingen ”Stafett på halt parkettgolv”. Regler verkar helt saknas och alla former av fulspel uppmuntras.
3. Suttit på första parkett under gratisföreställningen ”Dödligt mord”, där skådespelarna inlevelserikt och högljutt turas om att ta livet av varandra under dramatiska scener.
4. Låtsas vara engagerad och stolt matte när Baileys kommer fram och visar upp sin alla sina olika gosedjur, ett i taget, och paraderar fram och tillbaka med dessa i munnen under högtidliga former framför soffan. ”Oj vilken fin kanin du har. Kära nån…”

Nu sitter Baileys, intrasslad i himmelsängen med tyll runt hela huvudet, och undrar när jag tänker komma och lägga mig? Vad gjorde jag innan vi skaffade hund? ♥

bild-86”Skall du verkligen gå till sjukhuset och lämna oss här, alldeles ensamma och supergulliga  ♥ ?”