Nu är sommarens sista utställningshelg avklarad för Team Järvsöfaks & Bananfoten! 😀 Två ofattbart kvava och fuktiga dagar i Tvååker, där vovven skötte sig strålande och matte var glad och stolt, men där resultaten dessvärre uteblev.

På fredagen var det Tino Pehar från Kroatien som dömde, och ett 40 tal staffar var anmälda. Domaren tog fram väldigt grova och stora hundar och Baileys är ju nått slags gyllene mellanting.

”Strong in bones. Masculine head. Good eyeshape. Excellent earcarriage. Excellent topline. A little bit long in loin. Excellent angulations. Nice and sound movement.”

Jag är supernöjd med hur Baileys skötte sig i ringen på fredagen. Han travade kanonfint och bjöd till – stod bra och tyckte att det var roligt. Tror att vi båda tyckte det var kul i ringen! Nöjda åkte vi dyngsura hem med vindrutetorkarna på max.

På lördagsmorgonen var det segt att gå upp och jag trodde att Baileys kanske skulle stänga av helt och inte vilja spendera ytterligare en dag i ringen. Men även idag var han glad och härlig, sprang med fin kontakt och det kändes kanonbra! Idag var det bara 23 staffar anmälda, då det var samma dag som vår Rasspecial gick i Gränna.

Domare var Rosemary Shoreman från Kanada, och hon ville nog ha lite nättare hundar. Något som jag tyckte var väldigt tråkigt att se var att hon dömde fram en halt hund samt en hund som inte kunde trava utan galopperade, passgångade och hoppsaskuttade sig runt i ringen 🙁 Vi fick Excellent och blev trea även idag.

”Nice dog with a good strong head. Strong cheeks. Strong neck into well placed shoulders. Good length of body. Would like a stronger topline. Good strong rear. Moves well. Good temperament.”

Efter utställningen gjorde jag den obligatoriska ”marknadsståndsrundan” och hittade den jättegulliga rosetten som jag bara var tvungen att köpa: ”Världens bästa hund”. Inget stämmer bättre in på Baileys! ♥