Idag tränade vi på Borås Bk med Anna och Vilda, en glad stafftik som älskar vatten och gyttja! Efter träningen gick vi en sväng med vovvarna, och de röjde glatt runt i terrängen – Baileys tog efter Vilda och kom tillbaka helt brun av lera. Så när vi kom hem åkte han rakt i badkaret, och jag passade på att slänga i Humla också. Så nu är det två rainforest espree-doftande trötta vovvar som snusar bredvid mig i soffan. Nånting säger mig att jag blir själv på den stundande löpturen…

Träningen då – ja, jag hade god hjälp av Anna som fick agera tävlingsledare och kommendera ingångar och fritt följ. Det är guld värt att kunna träna tillsammans med någon!
Kontakten och stadgan är jag supernöjd med, och det känns som att vi är på rätt väg i både ingångarna och fria följet. Uppvärmningsrutinen känner jag också att jag hittat rätt i – med lite rutskick och hopp för att rasa av sig den värsta energin innan vi samlar ihop oss. Däremot börjar rutan som tävlingsmässigt moment kännas lite svajigt – jag märker tendenser att han vill dra åt höger, vid ett tillfälle blev han för grund (tack och lov är han duktig och ändrar position bara jag är tyst och avvaktar, så det känns ändå som att vi kan rädda upp ett misslyckat skick på tävling) och sedan märker jag att vi tränat lite förmycket stadga det sista tiden. Ett dubbelkommando fick jag dra till med då han inte släppte mig med blicken – och samma sak vid hopp över hinder. Så lite mer spontana bjudningar och tona ner stadgekampanjen litegrann, tror jag är receptet till framgång 🙂

Tanken är att vi skall starta i tvåan nästa helg, om vädret är bra – även om fria följet och transporterna troligtvis inte kommer hålla ihop tävlingsmässigt. Jag ville helt enkelt köra en klass 2-tävling innan det blir för kallt för platsliggning för grabben, och vill inte ha uppflytten hängandes kvar till våren – då kommer jag bara att gå runt och störa mig på detta.
Målet med tävlingen är en bra uppvärmning, en ingång på plan med rätt attityd och att han känns lagom i intensitet och koncentration mellan momenten. Håll tummarna! 🙂