Lassie_500x250

I söndags ställde jag och Humla upp i talangjakten The Next Lassie på MyDog. Ett ytterst impulsivt och ogenomtänkt initiaiv. Tentapluggade inte du och var sönderstressad sa du? undrar ni säkert. Och det undrar jag också egentligen?  😛

Hursomhelst, spontant och impulsivt, efter flera månaders obefintlig lydnadsträning åkte jag och Humla till Göteborg för att visa upp våra….lydnadstalanger?
Jag tog tillfället i akt och körde ett lydnadspass mitt inne bland allt folk och fä på mässan och Humla var bedårande klockren. Helt opåverkad av allt ståhej apporterade hon metallapporter, sprang till target och gjorde fjärrskiften samt fritt följ. Min tjejflicka! 
The Next Lassie hölls av snygge programledaren Jonas Leksell tillsammans med en tremannajury som skulle bedöma hundens potential.

Humla och jag visade upp vårt paradnummer Metallapportering, eftersom jag tänkte att publiken säkert vill se lite fart och fläkt i kontrast till alla freestyle och tricks-hundar som vunnit dagarna innan. Humla taggade igång rejält på min fleecefläta (som hade fått omdömet Urtråkig av henne minutrarna innan när vi skulle ”värma upp) och var helt oberörd av att äntra den stora finalringen. Jag kastade glatt metallapporten tvärs över hela ringen till andra kortsidan där den drämde i sargen med en öronbedövande smäll – gud, tänkte jag, hon kanske inte kommer vilja springa så långt bort och ta den?
Men fina lilla Racer-Humla satte av utan att tveka, använde huvudet som bromskloss mot sargen till publikens jubel och gjorde ett jättefint gripande med superfart tillbaka mot mig! Underbara Lill-Flicka! 😀

Det var väl inbromsningen med huvudet före som gjorde att vi säkrade en fjärdeplacering totalt i tävlingen! 😀

Stor hund i liten förpackning, krut under tassarna och 100 % glädje!” tyckte juryn.

Här är en superkort film från tävlingen med flera olika ekipage – jag och Humla är bara med någon sekund, men det är ju alltid något 🙂
Vi vill till sist passa på att tacka ALLA som kommit fram och hejat på både Baileys och Humla de här dagarna. Att de var så ”igenkända” från bloggen visste jag inte, men det gjorde mig helt överväldigad och superrörd! ♥ Löjligt va? Men nu vet ni 🙂

IMG_7567_1024