I söndagskväll tog vi bilen till Hanatorps camping och vackra Öresjön, där man får bada med hundar i ena änden av den fina sandstranden. Det var badpremiär för både matte och husse – och faktiskt riktigt skönt i vattnet!

Med oss hade vi den flytande leksaken från VipDog – den skojiga fyren. Tanken var att se om vi kunde lura ut Humla att simma genom att locka med den.  Baileys simmar ut – men inte om man kastar den för långt. Humla vågade inte alls de första gångerna, men så tog jag på henne koppel och ”ledde” ut henne till fyren som låg och flöt ca 15 meter från strandkanten.

Hon simmade på och fick jättemycket beröm när hon grep fyren, därefter var det som om något hände i hela hunden. Hon blev galen! 😉 Herregud vad hon störtade ut efter den, gång på gång, och vi kunde kasta riktigt långt också – det var inga problem för Humla Alshammar.

Baileys däremot, smart och feg som han är, gick bara ut precis så långt att han bottnade i vattnet – sedan väntade han in Humla som kom simmandes med skatten i munnen. ”Tack, jag kan ta över nu”  😉

Till slut fick vi koppla Humla, som var som en galen jetski i vattnet, så att Baileys också skulle få en chans att simma ut och hämta in fyren. Och han simmar faktiskt mycket bättre i år! Lugnt och sansat. Det måste vara simningen på Hund i Harmoni som gjort att han fått bättre teknik (det var ju inte därför han har simmat under vinterhalvåret, men man får väl se det som en bonus ;-))

Provade att filma två sekvenser med kameran också. Humla fick ett tokryck och skulle både döda och begrava fyren när hon kom in till stranden sista gången, tyvärr tryckte jag på fel knapp så jag fick bara filmat när det värsta ”rycket” redan var över. Skall försöka trycka rätt nästa gång 🙂

Humla apporterar fyren, Storsjöodjuret väntar vid strandkanten

Humla gömmer fyren (titta hur hon ser sig om efter Baileys hela tiden, storebror får ju inte se vart man gräver ner skatten)

”Komsi komsi” 😛

Det var en härlig kväll, som avslutades med grillning hemma sedan. Det kanske var den varma sommarkvällen vi fick på ett bra tag – just nu ser ju prognoserna ruskigt dystra ut, och just som jag skriver det här smattrar regnet på rutan och vi sitter och dricker te i dunklet. Höst i juli? Man börjar ju undra…

♥ ♥ ♥