bild-224

I fredags var det jättefint väder och varmt som attan. Elin hade gjort en bana åt oss som började med en box där man skulle använda utkommandot, därefter en slalomingång som stod snett bort från hunden och sedan hopphinder med en tunnelingång som fälla, där man skulle bakombyta hunden två gånger.
Sedan fortsatte det med en två tunnlar där den andra tunnelns ingång låg precis dikt an mot första tunnelutgången, vilket var som gjort för att hunden skulle springa rakt fram, dvs in i fel tunnelingång.  Slutet var bara att springa tunnel, däck och säck! 🙂

bild-225

Jag har märkt hur mycket mer harmonisk Baileys blir av att få köra agility en gång i veckan, och inte bara banor utan även öva på tekniken i övningar. Nu kan jag få honom att sitta still i starten och hålla käft samt att faktiskt hoppa över hindren, inte plöja rakt igenom dom i frustration som han har gjort tidigare när han varit överladdad.

Jag har också märkt hur mycket jag stör honom  med min handling. Jag är nämligen expert på att stå på fel ställe, störa honom, bli störd av honom så jag glömmer av banan osv. I fredags fick jag order av Elin att fokusera på min handling, inte farten och springa utan lugnt och sansat samspela runt banan. Farten har vi, det är handlingen som fattas.
Här är en liten film!
Och bara för att visa att jag kan stå på rätt ställe när jag ger ut-kommando så att hundstackaren inte behöver hoppa rakt in i hinderstödet, så får ni se en filmsnutt till 🙂 Lägg märke till att han tar rätt slalomingång (högerslalom är skitsvårt för oss) när han inte är störd av mig, på sista filmen.

935498_10151440242281987_537872466_n-1

Humla då? Ja suck. Lilla Humla… Humla gjorde faktiskt riktigt bra ifrån sig, och hade superfart och supersug i slutet av banan, tyvärr kom inte detta med på film. Säcken har vi aldrig sprungit innan, men den tog hon och drog igenom som ingenting! 🙂
Med Humla måste jag få fram mer hindersug, hon är väldigt mycket att hon springer och tittar på mig och springer rakt igenom hindren…
I slutet av passet var hon jättetrött och jättesugen på att springa och ta sin leksak som låg på planen. Då kan det se ut så här….. 😀 Ett tips för att få ut mer av själva klippet är att vrida upp volymen så att ni hör vad jag säger.
Och så kör vi en liten tävling – den som kan gissa vartnånstans Humlas leksak ligger på filmen, får en Humlepuss! 😛

bild-223