IMG_8784_1024

Egentligen hela augusti har jag känt en annan råhet i luften, mer dagg i gräset på morgnarna och successivt mörkare kvällar….
Fy vad trist att sommaren går mot sitt slut. Jag vill inte, riktigt än….
Samtidigt har det varit en fantastisk sommar på många sätt, den första sommar på fyra år då vi inte överhopats med tyngden från vår husrenovering. Denna sommar har vi gjort trappräcken till entren och restaurerat husgrund samt stödjemurar runt huset. Till hösten väntar renovering av hallen samt köket.

IMG_8787_1024

Istället för att varje kväll och helg skall ägnas åt huset, har vi kunnat göra mycket ”vanligheter” – sånt som jag verkligen njuter av. Varit mycket i Rosendal, grillat och kollat film, sprungit tillsammans, badat nästan varje kväll när det varit fint väder, tränat och tävlat vovve ochsåvidare.
Efter sista tävlingen med Baileys har jag tänkt mycket kring vårt fortsatta upplägg. Under tiden har vi inte tränat någon lydnad alls utan bara haft ”semester” – löptränat, badat och ätit märgben 🙂

I fredags gjorde jag min sista dag på Ericsson, mitt fantastiska sommarjobb genom hela utbildningen, och som jag kommer sakna innerligt.  Underbara kollegor och vänner för livet har jag fått här, liksom träning i riktigt teamarbete – med både nationella och internationella kontakter. Något som jag tror är värdefullt inför mitt kommande yrkesliv.

IMG_8789_1024

Yrkeslivet ja….termin 9 närmar sig med stormsteg. Just nu är jag trött och tänker redan på hur mycket jag hatar mörkret och regnet under hösten och vintern i det här landet. Leriga tassar, grusiga golv och energibrist. Men samtidigt är hösten längre och ljusare i Skåne, det skall bli kul att träffa alla klasskamrater igen för vår allra sista kliniska termin vi gör tillsammans. Till våren splittras vi åt olika håll iochmed examensarbetet, och sista terminen nästa höst består nästan enbart av valbara kurser.

Hundarna kommer vara med mig varannan vecka som förut. Hade jag haft en klinisk vårtermin att klara av efter denna, hade jag nog valt ett annat upplägg – då hade nog hundarna fått gå heltid på dagis härhemma. Men en enda flängig stressig termin till skall jag väl klara av som varannanveckasmatte, när jag klarat av tre redan?

IMG_8805_1024

När det gäller vovvarna dammade vi av lydnadsträningen igen, nu i helgen. Vi tränar på ”runt”, hakan i backen, fjärr, vittring och för Humlas del apportering. HumlaPumla skall ju tävla sin förhoppningsvis sista LK1 på fredag – och om jag bara får ihop livspusslet så att tiden räcker till skulle jag gärna tävla henne i tvåan i höst!

Nu kommer jag vara ”ledig” i två veckor, vilket känns helt underbart. Tiden skall ägnas åt hundträning, egen träning, restaurering av en gammal byrå jag köpte i början av sommaren samt målning av murar och grund utomhus. Det kommer inte bli många lediga stunder 🙂

IMG_8818_1024

Baileys har inga tävlingar fastställda – men en hel drös ”tänkbara” i almanackan. Jag vill utvärdera efter dessa två veckor hur LK3 träningen fortlöper, om jag kommer starta i höst eller om jag kanske rentav väntar till någon inomhustävling i vinter?

Det är framförallt gruppmomenten jag vill träna, liksom vittring, fjärr och ställandet i inkallningen.

IMG_8825_1024

Istället har jag tittat på lite apellklasstävlingar – trots att vi inte har något framåtsändande tävlingsmässigt ännu. Tyvärr verkar man behöva lite flax för att komma med, upptäckte jag när jag blev bortlottad till vår första apelltävling jag anmälde till… :-/
Humla hade mycket väl också kunnat starta apellen – men helgerna räcker inte till, och tävlingarna växer inte på träd dem heller. Jag är inte heller beredd att åka runt halva Sverige för att tävla i höst, eftersom jag vet hur tärande det är på en att pendla 40 mil i veckan fram och tillbaka från Helsingborg.

IMG_8829_1024

Så vi får helt enkelt se 🙂 Efter mycket övervägande fram och tillbaka beslöt jag mig för att fortsätta träna för Mona Kjernholm i höst. Hade ett tag tankarna på ett enbart ta privatträning när behovet fanns och istället försöka träna mer på egen hand. Men jag vet också att i tider av hårda studier och mycket jourer på sjukhuset, blir kurstillfällena de enda träningstillfällena på mycket långa tider….och att då gå kurs är ett bra sätt att trots allt få till regelbunden träning. Det är bara att hålla tummarna att kurstillfällena inte krockar allt för mycket med mitt schema till hösten.

IMG_8833_1024

Min fina prins, äsklingspojken Baileys, som häromveckan tog sina första frivilliga simtag ut mot husse i Öresjön. Efter nästan fem år simmade han SJÄLV! Utan lockande med leksak eller godis, eller tvång…♥
Både jag och Mikael var löjligt stolta!

IMG_8836_1024

Apropå simning lutar det starkt åt att detta får bli en regelbunden tvångsaktivitet för surskruttan Humla i höst och vinter!
Vi ligger just nu i ett infekterat krig angående betydelsen av bra löpträning, där vi i dagsläget står milsvitt ifrån varandra, Humla och jag….
Husse har sprungit med vovvarna varje dag under sin fyra veckor långa semester – minst en mil varje morgon har det blivit. Iochmeddetta har hundarna en mycket god grundkondition, och Baileys är lika entusiastisk som Gunde Svan när vi skall ge oss ut i spåret. Han rör sig med superb teknik och verkar inte alls lida av att inte få lukta på kiss eller äta harbajs under passet. Humla däremot, kan inte alls se poängen i att bara trava rakt fram i fyrtiofem dödslånga minuter. Obs trava! Varför trava när man kan fis-galoppera med valfritt benpar och därmed slippa använda röven när man rör sig? Varför trava när man kan kuta fram i 180 över stock och sten och jaga mygg istället? Varför trava snällt vid sidan när man kan fultacka storebror och bita honom i pungen istället?  Varför trava när matte kan segdra en fram i strypkoppel längs milbanan uppe vid KSK en fredagkväll?

IMG_8837_1024

Nej all fysisk aktivitet som innebär att matte på något vis går in och kritiskt detaljpetar i Humlas rörelsemönster – då är Humla lika positiv och entusiastisk som Morran i Mumindalen. JÄVLAR vad sur hon blir om jag kallar tillbaka henne och kräver att hon skall trava uppför backen med god bakbensaktivitet istället för att flänggaloppera upp på framdelen. Om blickar kunde döda….

Striden, som ingen av oss har några omedelbara planer på att ge upp, trappades upp ytterligare en smutsig nivå, när Baileys fick vila och stanna hemma och äta märgben – och Humla istället fick följa med mig och springa kvällen efter vårt besök hos Anna på Hund i Harmoni. Om Humla hade haft vapenlicens hade jag varit skadeskjuten idag…. 😉

IMG_8838_1024

Baileys skall tillbaka till Anna denna vecka för att följa upp muskelskadan i halsen. Jag tyckte han kändes bättre redan dagen efter och han har varit mycket gladare och peppigare efteråt.

Denna vecka skall vi också försöka få till en gemensam träning med gamla kära Staffemaffian igen – efter ett långt sommaruppehåll då vi rört oss i tämligen osynkroniserade banor i förhållande till varandra 🙂 Jobb, semestrar, strandhäng, tävlingar och annat har satt käppar i hjulet för oss hela tiden! Men nu får det bli ändring på saken!

IMG_8845_1024

IMG_8857_1024

♥ ♥ ♥

IMG_8863_1024