Ja, så trillade äntligen resultaten in på Hunddata imorse! 😀 Allas PennHipp-resultat har inte kommit ännu, men jag kommer uppdatera det här inlägget allt eftersom, liksom statistiksidan på hemsidan! Trustor skall röntgas och pennhippas den 29 oktober, så då trillar även hans resultat in här sedan.
Uppdaterad 151111 – tyvärr röntgades Trustor med D-höft 🙁 Hans bild finns längst ned på sidan, och om ni jämför med kullsyskonens bilder så ligger han heeelt annorlunda och inte rak i sin knävinkel. SKK godkände bilderna emellertid och jag var inte på plats när han röntgades eftersom han inte var med på kullröntgen, vilket grämer mig, som det kontrollfreak jag är. Jättetråkigt förstås, och vi kommer röntga om honom till våren/sommaren igen för att se hur höfterna ser ut då.

Jag har valt att inte ladda upp penn-hip-bilderna, då det blir extremt mycket bilder i ett inlägg isåfall – men är det någon som är intresserad av någon individs ED-bilder eller pennhip-bilder, så är det bara att kontakta mig.

Jag vill bara säga ett par ord om penn-hip och hur man läser av detta. Penn-Hip mäter alltså glappet i leden och är individuellt för varje ras. Staffarnas medelvärde är 0,56. Generellt sett så säger man att individer, oavsett ras, som får 0,30 eller mindre har väldigt tight höft – och individer, oavsett ras, som får 0,70 eller mer har väldigt slapp höft – där den senare löper större risk att drabbas av artros i höftleden.

Bentley_6

Blondietales Springtail ’Bentley’
HD B, ED Ua
PennHip 0,30/0,29

Lego_0

Blondietales Yellowjacket ’Lego’
HD B, ED Ua
PennHip 0,42/0,32

Skorpan_0

Blondietales Skipper ’Skorpan’
HD A, ED Ua
PennHip 0,34/0,30

Weevil_0

Blondietales Weevil ’Weevil’
HD C, ED Ua
PennHip 0,38/0,30

Gaffa_0

Blondietales Ladybug ’Gaffa’
HD A, ED Ua
PennHip 0,36/0,46

Lilo_0

Blondietales Honeybee ’Lilo’
HD B, ED Ua
PennHip 0,35/0,33

Trustor_0

Blondietales Gallynapper ’Trustor’
HD D, Ed Ua
PennHip 0,53/0,52