puss-438x800

Tadaaaaa….! Här kommer äntligen resultaten och domarprotokollen från tävlingen! 😀

Ber om ursäkt för att filmerna är av dålig kvalitet, det går inte att zooma med iphone och publiken fick stå väldigt långt bort från både klass 1 och klass 2-planen (elitplanen låg perfekt precis framför klubbstugan ;-))  Filmerna är helt oredigerade och kanske inte så skojiga för er att titta på, men jag vill ändå ha tävlingarna filmade för att jag själv skall kunna granska dem efteråt. Att se sig själv på film är ett ovärderligt träningsredskap, brutalt levererande sanningen på ett slap-in-the-face-aktigt sätt 😉

Proffsfilmaren Mikael satte stor ära i att försöka filma domarbetygen och gräsmattan efter varje moment, jag hade personligen velat se hur hundarna svarade på mina tävlingsbelöningar och hur de var i transporterna in på plan men icke sa nicke, när Mikael står bakom kameran 😛

Nåväl, here we go. Domarens eventuella kommentarer efter betygen!

HUMLA LK1

1. Platsliggande 10
Transporten in mot klass 1-planen var lång och Humla var inte med. Hon travade ofokuserat före mig och det var lite hejsansvejsan över det hela. Hon satt lugnt i uppställningen och hade fin kontakt, jag kände att jag fick bra med tid att förbereda och prata med henne. Bra nedläggande, bra kvarlämnande, låg lugn som en filbunke under hela momentet, tittade bort mot skogen vid enstaka tillfälle. Bra återgång, fint uppsitt den här gången (första tävlingen for hon upp och gick ur utgångsställning direkt).

2. Tandvisning 10
Kom på direkt efter platsliggningen att vi inte övat tandvisning sedan förra tävlingen, så jag snabbövade medan domaren var på väg fram 😉 Humla satt som ett litet ljus och domaren fick titta på tänderna på mitt ”Visa tänderna”-kommando. (Det här var en snål domare som gav avdrag för minsta lilla när det gällde tandvisningen – reste sig hunden ur utgångsställning blev det en sjua direkt….!)

3. Linförighet 9 Sns (sitter snett)
Transporten in till plan var lång, men nu lade jag krut på att ha Humla i kontakt och peppig energi när vi gick in – vilket lyckades. En mycket fin transport in – som Mikael inte filmade…
När det gäller linförigheten så var Humla inte alls med den första sträckan, tror inte riktigt att hon fattade att vi tävlade eller vad vi gjorde på plan överhuvudtaget. Men sedan fann hon sig snabbt och gjorde ett otroligt fint fritt följ! 😀 Jättefin position och bakdel, engagerad och med nära på noll blicksläpp! Även språngmarschen var kanonfin utan hoppande och hon låg kvar i position, gled ej fram. Som hon kämpade i värmen – tungan hängde som en liten slips och ändå var hon så uthållig. Min flicka! ♥

4. Läggande 10
Ett jättefint läggande, snabbt och pang i backen med alla tassarna. Fin i kvarlämnandet, fin vid återgång, bra uppsitt. Jättenöjd!

5. Inkallande 10
Här använde jag ”Nu ska vi springa! Nu ska vi springa!” inför momentet i transporten och det peppade henne. Hon hässjade som ett litet ånglok men gör ändå en fantastiskt fin inkallning med läcker ingång. Flyttade en tass i kvarlämnandet, just när jag säger ”Sitt kvar”. Vi har haft problem med att hon lägger sig ner när jag säger ”Sitt kvar” vid kvarlämnande, så detta har jag lagt en liten kampanj på. (Hon älskar ju att bjuda på ligg-beteendet och är van att vi tränar nedläggandet vid sidan, att hon bjuder på detta istället för att lyssna på vad jag faktiskt säger…)
Domaren blev barsk efter inkallningen, han hade tidigare sagt till mig att jag skulle dämpa mig, vilket jag högaktningsfullt struntat i, men nu tyckte han väl att det gick alldeles för glatt till och sa till ytterligare en gång, innan vi fick fortsätta mot nästa moment.

6. Ställande 0 Start. V.e.m (vill ej moment?)
Jag vet inte om det var domarens avbrytande som fick oss ur balans, eller om det helt enkelt var tröttheten som kom över oss. Humla gick ur kontakt och satt bara och flåsade, jag hann inte förbereda henne inför momentet och fick kommendera henne i Fot två gånger från starten, eftersom hon först satt kvar som en vilsen liten tomte…stackaren. På mitt Stå-kommando gör hon en ansats att stanna men pilar sedan efter mig och nollan är ett faktum. Jag gör ingen affär utav detta utan skojar med henne och gosar lite innan det är dags för vårt sämsta moment….

7. Apportering 7 Släpper
Första tävlingen grep hon inte ens apporten utan tyckte att den kunde jag behålla själv. Nu har vi tränat på grundträningen igen och plockat fram nybörjarövningarna för hantering av föremål, samt kört konkurrensträning med Morbror Baileys, apporteringskungen. Detta har haft god effekt och jag känner ingen oro inför klass 2 apporteringen, hoppapporten eller metallen – eftersom hon gör samtliga dessa moment med bravur och med fantastisk fin hantering. Nåväl. Jag skojade och peppade henne inför uppställningen och hon griper aktivt och direkt på mitt kommando. Ställer sig upp och släpper apporten efter några sekunder, precis innan tävlingsledaren skall säga ”Ta föremål”. Jag tittar aldrig på domarbetygen utan förbereder mig inför nästa moment, här var jag övertygad om att vi hade nollat men barska, stränga domaren gav alltså en sjua….? Ja vi tackar och tar emot! 😛

8. Hopp över hinder 10
Paradmomentet – och en härlig självbelöning för Humla att få avsluta på! Transporten ut från planen var också härlig – hon sprang med kontakt och vi letade upp godispåsen jag ”gömt” utanför planen på väg mot bilen.

9. Helhetsintryck 8,5
Domaren drog för att två tillsägelser om att dämpa mig mellan momenten. Min egen helhetskänsla är en klockren 10a och jag tror Humla höll med mig ♥

Summa 161,5 och ett första pris!
Snacka om att jag blev paff när resultatlistorna kom upp och jag inser att vi klarat ett förstapris trots ett nollat moment – ett koefficient 3-moment dessutom! 30 poäng bort och ändå ett förstapris?! Helt galet! Och tänk om vi fixat ställandet och fått en 10a på detta – ja det hade varit nice med över 190 poäng i klass 1 😉
Här är filmen!

img_0266

BAILEYS LK2

1. Platsliggande 8
Ja, nu hade jag ju inte fått med mig Baileys ut på platsliggningen utan hans charmiga alterego Gnällrövs-Arne. Han dyker upp och gästspelar ibland, när jag inte värmt upp ordentligt. Bara att gnissla tänder och lyssna på klagolåten under tre minuter.
Ofokuserad transport in, vindande i luften vid uppställning, fick tillsägelse, fin kontakt, seeegt nedläggande, bra kvarliggande. Efter någon minut tröttnar Rövballen och börjar pipa ut sin sorg och ligger sedan i solen och hässjar och gnäller om vartannat. Ingen stor stund för mig som matte….

2. Fritt Följ 7,5 dk, ls (långsamt sättande)
Lång transport in på plan som jag tyckte gick fint under omständigheterna. Han var bra i kontakt och glad. Fria följet var ett enda långt varmt lidande för oss båda, han var fin i kontakt hela tiden men otroligt seg i sättandena samt att han blev ofokuserad vid två tillfällen och skulle titta på en skojig gammal friggebod utanför planen. Eftersom han inte riktigt var med i huvudet gjorde jag med flit ganska ”ryckiga” rörelser, snabba halter, kvicka starter osv för att få med mig honom. Det var otroligt bra jobbat efter omständigheterna med tanke på att vi båda tycker att fria följet är ett ganska kämpigt moment!

3. Läggande 9 Två sittkommandon
Hej och hå…ja det var verkligen som att släpa med sig en förståndshandikappad Banarne på planen genom hela programmet. Jag tror jag fick säga allting två gånger… 😉 Ett jättefint läggande dock, där han reagerar direkt på ligg-kommandot men sedan får jag säga Sitt upp två gånger vid återgången för där hade han somnat… 😛

4. Inkallande 10
Lång transport bort till inkallningspunkten, försökte peppa och entusiasmera och jag tror det var det enda jag kunde göra. Men helt med var han inte – det irriterar mig att se hur han tittar bort mot den inbjudande friggeboden i kvarlämnandet…? Farten var helt okej, men han börjar bromsa in alldeles för tidigt – rätt så grisig ingång, men han kan göra ännu värre ingångar om det blir riktigt illa, så det här är jag ändå nöjd med!

5. Sändande med ställande 8 Två kommandon
I soldimman stapplar vi bort mot rutan, jag förbereder med mina fraser om rutan och att vi skall göra rutan, ser han rutan osv…och Baileys tittar istället tacksamt mot friggeboden vid uppställningen… När jag inte får någon reaktion alls vid första kommandot tänkte jag att nu är det kört och vi får bryta. Men jag tar mig samman och chansar och drämmer till med ett rejält Rutan! som förhoppningsvis skall tränga in i det överhettade hjärnkontoret. Och se man på! Visst hittar han till rutan! Och visst syns det att vi belönat mycket åt vänster eftersom han tidigare dragit mycket åt höger… 😉

6. Apportering 9 OT (Ojämnt tempo)
Här drämde jag i med ett APPORT! för att slippa få ett extra kommando igen! Och visst traskar han ut och griper riktigt snyggt tillochmed, tyvärr blir även här inbromsningen för tidig och har man kort gunghästgalopp sedan tidigare blir tempoväxlingen oundviklig 😉 Ja, om man skall vara petig så bjussar ju Guldlock på ytterligare en tempoväxling för de sista kolasega stegen in till sidan går i ganska maklig skritt…. 😀 Grymma pluspoäng för fin hantering och avlämnande – mycket fast i greppet och inte tillstymmelse till tugg eller löst grepp!

7. Fritt hopp över hinder 8 Två kommandon
Ja tjolahopptjolahej! Här borde jag kanske gastat HOPP! med mina lungors fulla kraft, men just då hade jag syrebrist i varenda cell i kroppen så det blir istället två halvlama kommandon. Helt otroligt att han lyckas genomföra både ut och återhopp utan att klanka i hindret med tanke på tempot och entusiasmen…? 😀

8. Fjärrdirigering 10
Sista momentet och jag hade tankar på att bryta om han låste sig vid första skiftet. Isåfall hade jag busat upp honom, brutit och sprungit av planen och kanonbelönat för att ge en positiv avslutning. Att få en 10a på vårt sämsta moment, i slutet av en kedja som dessutom genomfördes under vidriga förhållanden, är helt otroligt och jag hade tårar i ögonen när jag rusade av planen med min fina prins! ♥ Det här var dagens bästa stund, en underbar avslutning och det kändes som om vi vunnit en stor seger! Ja vi gick verkligen av planen som vinnare, både jag och Banarne! 😀

9. Helhetsintryck 8 Bra kontakt, påverkad av värmen!

Summa 169,5 och ett förstapris! 
Ett förstapris hade jag definitivt inte räknat med i denna vidriga hetta – med tanke på alla hundar som antingen bröt eller fick 0-pris under denna tävling. Älskade Baileys, gentlemannen med huge will to please! ♥
Här är filmen! (de små fluglortarna som rör sig långt därborta i horisonten är alltså jag och Guldlock)

2013_07_20_32