Igår var vi på Södra älvsborgs kennelklubbs internationella utställning i Borås! Den ultralätta canvasburen från Hansesgården invigdes ju på Vänersborgsutställningen – det blev ett praktfullt dop i lerbad, så numera är buren röd-brun-fläckig men fortfarande jättelätt att bära trots att jag fick ställa mig på parkeringen allra allra längst bort från utställningsplatsen 😉 Igår hade jag även uppgraderat min utställningspackning med en ryggsäck istället för den jättepraktiska handväskan…

Baileys fick prova en ny handler – superduktiga Johan Sandström från kennel Sandstaff! I mitt tycke en av de bästa handlers jag sett. Johan gjorde verkligen ett kanonjobb med honom i ringen – en stor eloge att han ville ställa upp! 🙂

Stå? Stå…? Que?

Guldlock hade varit lite mattig enligt Johan och stått och tittat efter mig, men jag tror på det hela taget att han trivs bättre i ringen med en handler som är säker på sin sak och bestämd, istället för nervös och velig som jag är. Det var nio hanar i öppenklassen och domare var Eugene Yerusalimsky från Ryssland.

Kritiken löd: ”Typical good sized square bodied well built male. Strong in bones. Well substanced. Head is nice in profile, cheeks could be more prominent. Excellent neck and topline. Deep chest, is wide enough. Correct angulations both ends. Shoulders could be more muscled. Nice movement. Correct bite.”

Baileys fick excellent och CK och placerade sig sedan som fjärde bästa hane! Jätteskoj! 🙂

Det här kortet på de snyggaste grabbarna i ringen är taget av duktiga fotograf David Hermansson, som även har tagit bilden nedan.

Jag var bara tvungen att ta med den då jag tycker den är oerhört vacker. Det är fina championtiken Anita med husse Lars och matte Sonja ♥

Efter bedömningen träffade vi en massa trevliga människor vid ringside, och Baileys hittade många fina flickor som han ville leka ryska posten med 😉 Jag passade på att gå en sväng runt försäljningsstånden och shoppade upp mina inteckningskort.

Det blev ett nytt träningsgodis ”Agility Snack” i smakerna anka och lax. Det är mjuka godbitar som ser smaskiga ut – gissar att vi provsmakar när vi skall träna lydnad i veckan!

Det blev även en till Skinneez, som är Baileys nya absoluta favoritleksak alla kategorier. Han älskar dessa mjukdjur utan fyllning och med pipljud. Tyvärr är de inte så staffetåliga, så de håller bara för belöning några få gånger. Kan egentligen inte förstå varför han älskar dem så – Humla tycker att de är jättetråkiga, och jag står nog på hennes sida i det här fallet 😉 En lång orm med pipljud i nos och svans och prasslig fyllning tror jag att de båda kommer ha mycket roligt åt – detta blir nog mer en vardagsleksak som de kan leka med tillsammans. Den är över metern lång och därmed lite bökig som träningsbelöning.

Nu laddar(?) vi inför sommarens sista utställning i Tvååker nästa helg. Därefter har vi inte anmält till några fler. Får kika om där är några spännande till hösten, kanske att man skulle anmäla även Lill-Humla till någon för skojs skull?

Stiliga Baileys ”ImsexyandIknowit” Bengtsson ♥