Då var det äntligen dags att annonsera vem som blir mamma och pappa till Blondietales-valparna som planeras för 2020! 😀

Mamma blir Cleo (Blondietales Runs With Scissors – SE28065/2017) – en sammetsögd liten pocketrocket som av matte Ida tränas och tävlas i lydnad, rally, viltspår och nosework.
Cleo är röntgad med HD A/B och ED Ua, detta gör henne till femte generationen friröntgade tikar i rakt nedstigande led ❤ Hon är även patellakollad ua, ögonlyst ua och har känd dokumenterad fri status för L2Hga och HC. Hon har perfekt fulltandat rymligt saxbett. Cleo har varit frisk som en fisk hela sitt liv och har gjort jättefint MH och BPH. Film på MH finns här och film på BPH finns här. Statistik för Cleo och hennes kullsyskon från Kamikazepilotskullen finns här.

Cleo är av modell mindre, nättare staffetik med fina starka tassar och välvinklad skuldra. Hon är utställd med excellent för rasspecialist och har även CK på utställning. Hon har en något svag topline (tenderar att bli ”räkig” som en whippet sett från sidan), en exteriör svaghet som jag har i min tiklinje och som jag därför måste vara observant på – det gäller ju att välja hane som kompletterar tiken, och i möjligaste mån undvika att dubbla fysiska (såväl som psykiska)svagheter.

Det känns fantastiskt att få fortsätta avelsarbetet med Humlas barnbarn. Baileys, som nu är 11 år, är ju morbror till Humla, kennelns stamtik. Baileys kullsyster och Humlas mamma är Harriet, som är en pigg och frisk 11-årig dam som lämnat en massa friska och fina valpar hos kennel Mindblowing. I vår första kull, Nyttodjurskullen, sparade vi Gaffa med bibehållen avelsrätt – och hon är mamma till Cleo och kamikazepiloterna. Både Harriet, Humla och Gaffa är kärnfriska, otroligt enkla och okomplicerade tikar – och de har varit fantastiska mammor till alla sina bebisar. Nu vilar således stora förväntningar på dina axlar, Cleo 😉

Till Cleo ville jag ha en äldre beprövad hane, som hade utvärderade kullar och fullutvärderad själv. Äldre friska staffehanar som dessutom lämnat friska avkommor, dom växer inte på träd – det blir man snabbt varse om när man letar efter dem 😉

Jag har valt Kurri (Bismas The One I Want – SE60712/2011) en 8 år gammal supertrevlig och kärnfrisk lydnadsmeriterad hane med stor arbetslust. Han har LP3 och är uppflyttad till gamla lydnadsklass elit. Kurri är röntgad med HB B, Ed Ua och ögonlyst Ua. Han har därtill gjort ett fint MH.  Kurri är sedan tidigare pappa till 3 fina kullar, hos kennel Hirkahos och kennel Belli-e-beati.


Kurri i mitten 🙂 

Vill man veta mer om Kurri är man välkommen att kontakta matte Terese direkt via mail winitza@hotmail.com. Terese är grundare och innehavare av anrika Kennel Bismas, en staffekennel med arbetande profil vars hundar alltid brukar vara representerade i samtliga KM-grenar under Rasspecialen i Gränna varje år 🙂

Stilig pojke ♥


Kurri har levererat stabila rundor på rasklubbens lydnads-KM flera gånger 🙂


Arbetsvillig grabb!

Blivande kombinationens MH-diagram, Cleo har även gjort BPH – se nedan.


Cleos BPH ♥


Vacker grånos ♥


Kurri med sina ”hemmakompisar” (dottern Lava till vänster)
 

Är man sugen på en liten Cleo x Kurri-valp får man gärna lämna en intresseanmälan tillsammans med en presentation till emma@blondietales.se. Observera att vi endast säljer Blondietalesvovvar till arbetande hem med tränings- och tävlingsintresse. Vi har en aktiv kennelgemenskap och arrangerar gemensamma träningsträffar och kennelläger med olika inriktning varje år.
Är man ute efter en staff för enbart sällskap är vi med andra ord inte rätt kennel för just er – men jag hänvisar er gärna vidare till mina uppfödarkollegor om ni letar efter tips på passande kennlar.

Jag vill poängtera att jag är extremt noga med min kullutvärdering, då jag vill ta ansvar för mitt avelsarbete och utvärdera varje kull med omsorg, då det ligger mycket tid, tanke och planering bakom varje kombination. Detta innebär att det är obligatoriskt med kullröntgen (HD, ED, pennhipp och patella), kull-MH samt kull-BPH som vi arrangerar. Det enda man bokar själv när det gäller hundens hälsoutvärdering är ögonlysningen. Vi vill också att valpköparna skall ha intresse av att barfa/råutfodra sin hund även i fortsättningen.

Cleo planeras att paras på nästa löp, runt februari 2020, och valparna blir då leveransklara kring juni. Inavelsgraden för kombinationen är 0% och har 191107 ett beräknat index på HD 108 och ED 105.


Avslutningsvis kommer ett par bilder från Cleos MH.
Inte bara söt utan även mentalt stabil. Brains and beauty 😉


Nyfiken på spökena 🙂


Taggad på jaktmomentet!


Nöjd tjej efter avklarat MH ♥