Baileys är ute och rastar gosedjuren i trädgården på midsommaraftons morgon!

På midsommarafton slog rugosahybriden Wild Edric och ett gäng andra Austin-rosor ut! Lycka!

Fasadbytet och balkongbygget tar sig…

I rabatterna exploderar det just nu. Det kommer tyvärr bli många blombilder i inläggen framöver. Ber om ursäkt i förväg 😉 Här stäppsalvian Ostfriesland som sällskapar med rosor i den stora rabatten.

Humla tröttnade på sina leksaker och smög istället upp på andra våning för att festa loss på mattes flipflop. Visst måste man få lyxa till det en högtidsdag som denna? 🙂

Midsommaraftonskvällen firade vi med goda vänner. Vi stod för efterrätten…jordgubbspaj och jordgubbar i vit choklad. Vovvarna fick smaska på de överblivna jordgubbarna dagen efter – Baileys är helt galen i jordgubbar, Humla tycker nog att de är lite väl sura – men äter allt som storebror vill ha 😉

På midsommardagen var vädret så ostadigt att vi passade på att fortsätta renoveringen av vardagsrummet. Jag rev ut en skrubb som skall bli ett skafferi, och grabbarna isolerade och reglade en yttervägg. Baileys stod till tjänst med hångel, och Humla åt isolering.

Innan regnet kom gick vi en lång promenad runt Örby och plockade sju(?) sorters sommarblommor!

Idag har vovvarna kivats om denna bit regel som Baileys bar ut från altandörrarna. Tydligen jättegod att gnaga på. Altanen finns ju inte på plats än, men det går alldeles utmärkt att hoppa in och ut, in och ut, in och ut upptäckte de idag. Det är lite drygt en meter till marken, så det blir gymnastikhoppning. (Särskilt om man försöker hoppa in med en tvåmeter lång rutten gren man hittat bakom ladan.)

Stäppsalvian Caradonna

Baileys är byggets miljö- och hälsovetare som tar hand om arbetarna och insisterar på väldigt frekventa gosepauser.

När vi flyttade till Stenelid var de gamla pionerna dränkta i ogräs och blommade inte på två år. Är glad att jag inte grävde upp och kastade dem, för nu har de fått fnatt och breder ut sig i rabatten, har enorma knoppar och blommorna som slår ut luktar gudomligt. Okänd sort, mörkcerise.

Humla vill gärna ta hand om isoleringen, och inspektera denna ingående så att den håller kvalitet och smak.

Först ut bland Austinrosorna var Mary Rose, som bildat jättefina täta buskar översållade med knoppar, trots att hon planterades förra året.

Det här med att ha jord, sågspån, isolering, cement och spik i hela huset har ju sin charm. Båda staffarna är väldigt pigga på att bära ut sådana ”skatter” från byggarbetsplatsen, och placerar med fördel ut dem i soffan eller sängen. Idag hade vi på försök en ”staffegrind”, men Baileys fattade ju direkt och tog med sig inträde (ett ben) så han blev insläppt efter någon minut 😉

Frukostsmoothie på färska jordgubbar – gud vilken skillnad det blir på färska och frysta! Nästa sommar skall vi ha ett stooort jordgubbsland, skriv upp det!

Ytterligare en tidig Austin, ljuvliga The Mayflower!

Supertrötta vovvar på hemgång efter midsommarfirande… 🙂

Okej bara en till… Sangerhäuser Jubiläumsrose 🙂