Så var det då dags för MH för våra små krispiga maskrosflickor en råkall söndag i slutet av oktober. Att vi inte frös till is under denna dag är en gåta, trots att solen ändå sken från en blek himmel?

Jag är överlag nöjd med tjejernas ”prestation” på MH-banan – tycker det ger så mycket att filma hela beskrivningen, för då ser man verkligen alla nyanser som kanske inte reflekteras i protokollet på Avelsdata.

Myra gör t.ex. ett väldigt ”lydigt” MH – på filmen ser man hur hon tar kontakt med Andreas så fort han knäpper av kopplet, något som de tränat mycket och som hon är superduktig på. Hon och Andreas är verkligen samkörda och jag som sett dem i träning flera gånger kan vittna om en mycket fint grundtränad unghund.

Det som vi ser IRL men som inte syntes på MHt är att Myra har jättefin lek och är väldigt lättbelönad med både boll och kamp. På filmen ser ni att hon kommer igång med leken först i slutet – men det är så dags då 😛 I övrigt gör hon ett MH precis som jag uppfattar henne i verkligheten också – mjuk, förig och med fin on/off-knapp ♥

Fotograf Jocke testar kameran mot detta vackra motiv! 😀

Här har ni filmen på Myras MH ♥ Och här är en länk till Avelsdata och siffrorna!

”Hejhej! Bus eller godis?”

Dags för jakten…

Det blir dock inte så mycket jakt om man står med rumpan mot 😛 Med Myra har de skvallertränat mycket då hon gärna jagar till vardags. Sånt här är lite snopet när man har lite ”oflyt” med jaktleken och hunden inte ser retningen i tid etc. Jaktidioten Skorpan från Nyttodjurskullen gjorde precis samma kommer jag ihåg – hade fokus på något annat och missade jaktleken. Detta måste man ha i åtanke när man gör sin kullutvärdering – att man tar in hur hunden brukar vara i vardagen också.

Aktivitetsmomentet – superkallt och tråkigt tyckte exakt alla… 😉

Dags för avståndslek!

Men det blev inte många meter i frihet innan Myra vände upp och tog kontakt med Andreas istället 😉
Den stackars figuranten fick leka på och tjoa där borta i sin ensamhet…

Dumpen – inga stora reaktioner här.

Men när dumpen väl var uppe och hon funderat lite kom hon fram till att det nog var tryggast bakom husse trots allt.

På väg mot skramlet!

Det var inte särskilt läskigt det heller.

Spökmomentet – hittills är Myra omedveten om att momentet har startat…

”Men oj, det var visst något där borta!”

”Bäst jag reser lite ragg ändå…”

Så skönt att det bara var människor ♥

Lek och skott gick som en dans. Ja, för Myra började alltså leka i detta sista moment – den som väntar på något gott 😛

Sent skall syndaren vakna…

Fina ekipaget – snart får ni se upp för dem ute på agilitybanorna ♥

Sedan var det dags för Dandi som hade laddat upp med hotellvistelse och en lång lång väntan i bilen…

Med facit i hand var det nog inte en optimal uppladdning för lilla fröken 🙂

”Hoho? Skall vi börja någon gång?”

”Jippi! Äntligen!”

”Nu jäklar, nu kör vi!”

Ja som ni kommer se på filmen så fick Dandi fullständigt fnatt och gick inte att kalla in under lek-momentet. När hon upptäckte att detta var vårt önskemål och våran starka rekommendation, blev det ännu roligare att smita förbi oss med svansen rätt upp och leksaken i ett glatt lyckligt och staffefnattigt superenvetet grepp…En eloge till matte Anna som inte tappade konceptet och lade sig ned och dog i leran, utan höll modet uppe – och ja, till slut gick det ju 😛

Man får inte glömma av att de ”bara” är hundar och väldigt unga sådana. Dandi hade hur kul som helst under momentet, det var bara vi tvåbenta som hade det rätt trist och var ganska sura. Anna och Dandi har gått massvis med kurser och träningar tillsammans, och inkallningen brukar normalt sett sitta som en smäck – och jag som sett lilla kvicksilvret flera gånger i olika miljöer har absolut inte denna bild av henne, utan tvärtom att det är en hund som går att ha lös i alla omöjliga och möjliga situationer. Därför blev både jag, Anna och Jocke helt paffa av åsynen av världens busigaste hund (som dessutom var stendöv) som fnattade runt som en tjackpundare i skogen, medan vi stod och glodde fånigt.

Söta sketongen! 🙂

Aktivitetsmomentet. ”Kan vi inte leka lite mer med den där roliga leksaken istället?”

Avståndslek. ”Har du nån leksak där borta? Okej, då kommer jag!”

”Konstiga overaller som dyker upp från ingenstans. Men så är ju ni göteborgare lite udda…”

”Vad var det som förde oväsen? Är det någon slags noseworkbana det här?”

Dags för lite spöken…

Här är filmen på Dandis MH! Tyvärr blev inte skramlet filmat – jag filmade skogens flora och fauna istället och när momentet började stängde jag istället av kameran…. Och här är en länk till siffror och diagram på Avelsdata.

Fina, fina maskrosflickorna! ♥ Det kommer bli två superbra ”arbetande” vovvar av dessa två piggelinisar, det vet jag med säkerhet. BPH kommer vi nog göra till våren/sommaren, eventuellt samtidigt som Kamikazepiloterna av rent praktiska skäl. Sedan har de ju varit på röntgen också – mer om det i kommande inlägg 🙂


”Vart tog den där roliga leksaken vägen? Kan jag inte få springa med den lite till medan ni filmar och står och tittar på i ungefär åttio år? Please?”