Bara ett par dagar efter MH så gjorde Maskrosbarnen även sin ledröntgen. Båda tjejerna är nu även ögonlysta Ua och patella Ua. Så nu återstår ”bara” BPH som mentalitetsutvärdering, sedan är kullutvärderingen gjord – den utvärderingen som består i officiella tester vill säga.
Med nyttodjuren åkte vi ända till Linköping och Djurdoktorn där, eftersom det då var det enda stället i Sverige där man även gjorde pennhip. Nu gör dom nog pennhip på fler ställen, iallafall gör man det på Blå Stjärnan i Göteborg där vi var med Myra och Dandi. Att vi valde Blå Stjärnan var mycket pga det praktiska – tjejerna gjorde ju sitt MH i Göteborg och det var smidigt att ha ledröntgen på samma ställe när det bara var 2 dagar emellan.

Jag har väntat med att skriva det här inlägget lite medvetet eftersom jag inte vetat hur jag vill vinkla det. Jag är tidigare nöjd med Blå Stjärnan i Göteborg (det var ju dit vi åkte akut med Humla och kejsarsnittade henne när valparna var sjuka, så hade det inte varit för att de har öppet dygnet runt och har snittberedskap hade varken Dandi eller Myra levt idag) men denna röntgenupplevelse vill jag inte vara med om igen. Det är alltså inte min mening med att ”hänga ut” kliniken med detta inlägg, utan jag berättar min upplevelse av vår kullröntgen, varken mer eller mindre.

För det första blev vi inte insläppta förrän 45 minuter efter utsatt tid. För det andra hade man inte koll på att det var två hundar från samma kennel som skulle röntgas samtidigt – trots att det var jag som bokat båda. För det tredje hade jag fått 4 olika prisuppgifter om vad ett paketpris HD+ED+pennhip skulle kosta när jag ringt och kollat/ringt och bokat/ringt och dubbelkollat samt ringt och dubbelkollat igen. Vi blev hänvisade till ”kattrummet” som var ett frimärksstort undersökningsrum, belamrat med brits, dataplats, stol och bokhylla. Här skulle 2 hundar, 2 personal och 4 personer trängas tillsammans med väskor och ytterkläder.

Eftersom vi var så sena redan, och jag bara hade Majavakt fram till lunch, och en timmes bilväg hem, så var jag angelägen om att bara börja för att få det hela överstökat. Men nej, ingenting var förberett sedan innan när det gällde upprättandet av journaler och liknande. Så i frimärksrummet fick vi stå och vänta i ytterligare en halvtimma på att den veliga sköterskan velade runt med papper, knappade in i datorn, skrev fel, gjorde om och pratade med oss lite om vartannat. Redan här kände jag irritationen stiga….!

Mycket tid ute i väntrummet blev det…fast med facit i hand var det ju mer chill att hänga här än inne i ett undersökningsrum byggt för dvärgpygmeér.

Fina Dandi ♥

Fina Myra och söta husse ♥

Det var Dandis tur att börja, men först lyssnade veterinären på hjärta och lungor på båda maskrosorna – och det lät bra, som tur var. Dags att bli lite skönt avslappnad 😉

Myra i fin agilityform! Har hört ryktesvägen om att hon och Andreas är anmälda till sin första officiella tävlingsstart nu snart 🙂

Väl uppe på bordet så var det ju dags för höfter först. Jag var inte nöjd med första plåtarna och sköterskan tyckte nog att jag var den jobbigaste uppfödaren ever. Jag kan förstå henne – men samtidigt är det här en viktig del i min utvärdering och jag vill ha så rättvisande resultat som möjligt. Tyckte inte att någon av Dandis plåtar blev bra, även på den plåt som skickades in till SKK ligger hon roterat med sin vänsterhöft.

Pennhippen på båda hundarna kändes extremt taffligt gjord och resultaten blev inte mycket att hänga i julgranen heller. Jämfört med hur extremt noggrann Sven Ödman var när han pennhippade nyttodjuren kändes den här pennhippen som en schabblig kopia, otroligt hattigt och hon fick försöka flera gånger med båda projektionerna utan att det blev rätt – var lika hattigt med båda hundarna. Det kändes tråkigt och oseriöst. Men jag kanske inte hade reagerat alls om jag inte hade haft nyttodjurens kullröntgen att jämföra med.

Helt plötsligt blev det liv i luckan och full kalabalik i rummet när det stormar in ett grönklätt team från operation som ville låna CT-apparaten. Dandi blev därför hastigt och lustigt nedplockad från bordet och hann vakna till liv medan akutfallet röntgades. När de väl är klara så har sköterskan glömt bort att Dandi skall ED-röntgas, så det får vi påminna henne om.  Upp med en nästan vaken hund på bordet igen.

Armbågsplåtarna blev fruktansvärt dåligt tagna, och när hon tar den sista plåten slits dörren upp till röntgenrummet igen(!!) så att Dandi rycker till och vill resa sig upp. Som tur var stod Anna och Jocke på sig, efter att jag fått kasta mig i bilen hem, när Myras röntgen var gjord och krävde nya armbågsbilder.

Äntligen dags för Myra att snarka lite.

Dandi var så pömsig, så pömsig fortfarande ♥

Myra tog lite längre tid på sig innan John Blund knackade på.

Men till sist kickade sederingen in och hon röntgades med samma hafsiga sätt runtom som sin syster. Summa summarum var vi missnöjda både med bemötande, upplägg och den kvalitet som präglade hela undersökningstillfället. Det är mycket pengar det handlar om, ledröntgen är en viktig bit i min utvärderingen och det är på det hela taget en viktig dag man sparat pengar för, tagit ledigt från jobbet för, rest hit för, bott på hotell för osv osv. Det är möjligt att det här var en engångsgrej men jag kan inte rekommendera andra att åka hit, definitivt inte om man funderar på att göra pennhip samtidigt.

Nej, nu lutar det åt att Kamikazepiloterna får åka till Linköping istället, även om Göteborg hade varit så otroligt mycket smidigare för mig – rent praktiskt. Här är bilderna på tjejernas höfter – båda fick HD B, Ed Ua vilket vi är jättenöjda med ♥
”Men varför är du så himla missnöjd då, om du fick två friröntgade hundar?” tänker du säkert. Jag är glad över två friröntgade hundar men har röntgat på så många olika ställen nu genom åren att jag bildat mig en uppfattning om vilka röntgenutövare som är proffsiga och kan sin grej. Här var jag inte imponerad – så hafsigt, slarvigt, oorganiserat, flängigt och oproffessionellt. Att man inte ens kan lämna ut en korrekt prisuppgift på vad HD, ED och pennhip kostar är för mig….ofattbart??
Men strunt samma nu, ledutvärderingen är gjord och maskrosflickorna kan rejsa vidare i livet med gott samvete och tighta höfter 🙂