IMG_1428

Innan jag börjar ladda upp massa söta bilder till blogginlägg så vill jag sno fem minuter av er tid och reflektera lite kring livet som sjubarnsmamma….eller sjubarnsmormor, för den riktiga mamman skall vi ju inte underskatta i sammanhanget 😉

När vi ändå har henne på tråden kan vi ju lika gärna passa på att förtala henne lite….supermamman är nämligen otroligt störig. Hon är vaktig och skäller och boffar för minsta lilla. Om jag säger ”Heeej!” till valparna så boffar hon som en paranoid schizofrenipatient och springer barskt mot ytterdörren…sjukt charmigt de första tio gångerna, men när vi nu spränger 20000 gångers nivån har hela grejen liksom förlorat sin lyster?

IMG_1431

Sjubarnsmamman är också otroligt irriterande när hon, i obevakade ögonblick, entusiastiskt och rabiat bygger kojor i alla våra soffor så att prydnadskuddar och plädar flyger genom huset. Inte sällan lämnar hon sitt trademark på de mest känsliga textilier hon vill dimpa ner arslet på – vissa tikar blöder tydligen i flera veckor efter förlossningen. Eller som i Humlas fall, femtiomiljonersmiljarders veckor, vilket innebär blodfläckar på varenda kvadratcentimeter av 130 kvm boyta.

IMG_1432

Barnen då? De är väl så där snälla och rara och bedårande som på bild? Ja de var de. Observera tempusformen. Var. I helgen stod jag och Mikael stolta och höll varandra i handen när valparna för första gången tog sina första klumpiga galoppskutt ♥ (För bara veckan innan hade de knappt kunnat gå överhuvudtaget!)

IMG_1439

Idag när jag kom hem, efter ett dygn i Helsingborg, hade jag i färskt minne hur jag nattat de bedårande ungarna på tisdagkvällen efter att ha haft egentid med var och en i huset. De hade fått hjälpa mig med att tända brasan, packa resväskan och plocka ur diskmaskinen och var sådär härligt ambitiösa, rusiga och storögda över att vara ute på egen hand utanför dagishagen.

IMG_1444

Idag tog jag ut dem på tomten för lite kvällsrastning, och tänkte att det här manövrerar jag finfint…
Det var som att släppa ut sju stycken topptränade fullblodshästar ur startboxarna på Täby!
Det här med att försöka synkronisera valprastning på en backig, superbrant trapp- och avsatsrik trädgårdstomt vill jag i fortsättningen ha betalt för. Och tjänsten som säkerhetsansvarig kan ni glömma att jag söker. Så fort de såg lyktor och motorljud från förbipasserande bilar störtade alla dödstörstande ut mot vägen.

IMG_1465

Nu sover alla emellertid, supernöjda efter trettiominuters galopperande rundvandring på tomten, tidigare har vi ju bara varit på framsidan, och jag börjar redan fundera på att ta med dem ut på långvandringar för att kunna stimulera dem tillräckligt de här resterande fyra veckorna? Finns det någon valpvänlig vandringsled ni kan rekommendera? Gärna starkt kuperad, och av medellängd, dvs runt 20-30 km?

IMG_1468