PicMonkey Collage

Jaaapp, helt rätt! 😀
Såklart vill Baileys, Humla och jag bidra med våra bästa julklappstips 2013! Ett urval av våra favoritprodukter – många har varit med i bloggen under det gångna året, men förtjänar naturligtvis att repriseras!

$(KGrHqVHJEwFD4WZSR4sBRDdO9PQZg~~60_35-2Cuzbollarna finns i en miljäääärd olika utföranden 😀

Vi börjar med leksakstips för oss med tuggiga vovvar! Staffen har en självklar plats i pansarkäftarnas Hall of fame och det är ett fåtal leksaker som faktiskt håller för träning. Jag har, med Baileys entusiastiska hjälp, botaniserat mig fram i leksaksdjungeln under de fem år fyllda av träning som vi nu har avverkat. Det jag kan säga direkt är att de leksaker som faktiskt inte går att ta sönder i första taget  – typ svarta kong, bildäck och brandslangar – i regel är helt värdelösa som belöningar. Hunden skall verkligen se belöningen som just belöning och älska att leka med sin träningsleksak. Det är nummer ett. Nummer två är att det naturligtvis är önskvärt att leksaken håller åtminstone längre än ett enda träningspass….

OrbeeLead

Lämpliga träningsleksaker för både lydnad och agility hittar du blandannat hos märkena Tug-e-Nuff och amerikanska Clean Run. Kan köpas i stort urval på t.ex. Dogmania, men finns i ett flertal webbutiker om du googlar. Dessa lite ”proffsigare” märken brukar även säljas på träningshallar, t.ex Kungliga Hundar i Göteborg och Lotushallen utanför Varberg.

På bollsidan skall du kolla efter Cuzbollar från JW Pet, Starmarkbollen och Planet Pet’s prisbelönade Orbee-tuff i första hand. Den sistnämnda har flera år i rad blivit utsedd till ”världens bästa boll”. Samtliga finns både som ”nakna” och i diverse sambo-utföranden med päls, fleecefläta, expanderhandtag osv – allt efter hundens tycke och smak!

funballstarmarkmedfleeceflataStarmarkboll med fleecefläta hittar du t.ex. på HundkompanietK9 🙂

537036_748402598507762_1217135344_n

Alla hundar, oavsett funktionsnivå, men särskilt de som tränas och tävlas samt är mycket fysiskt aktiva, förtjänar att få regelbunden genomgång av en utbildad fysioterapeut. Varför inte kosta på hunden ett simkort nu under vinterhalvåret? Eller en grundlig genomgång med massage och funktionsbedömning? Jag rekommenderar varmt Anna Vennberg på Hund i Harmoni i Kungsbacka, till alla er som bor i Västra Götaland och Halland. Jag har själv en dryg timma dit med bil, men väl värt resan – det garanterar jag!
Anna har även helgkurser i ”Massage för hemmabruk” – något man har enormt mycket nytta av, otroligt praktiskt att kunna gå igenom hunden själv och på så sätt kunna förebygga skador samt lägga upp fysträning på bästa sätt.

Jag ser allt fler hundar med dåligt rörelsemönster, stela, svaga sidor, ojämna, omusklade bak osv. Kanske är jag skadad efter min tid som ryttare och hästmänniska, men innan man lägger ett öre på fancy halsband till vovven eller ens några kurser, så måste motorn gå igenom besiktning!

rosalina

Speaking of fancy stuff…när man har en frisk, sund, välmusklad och balanserad vovve kan man äntligen få unna sig något onödigt! Hurra, hurra! 😛
Vad sägs om den här glassrosa spårlinan, som är jättepraktisk med sin förtjockade del vid 10 meter så att man vet exakt när man släppt ut tillräckligt lina på tävling!

IMG_7318

Och när vi ändå är inne på det rosa temat. Vem klarar sig utan rosa rutkoner? Sååå snyggt med rosa koner och vitt rutband. Mumsfilibabba! Det är såklart enbart tack vare dessa koner som Baileys har så jäääkla snygga rutskick 😀
Vart får man då tag på dessa godingar? Lugn bara lugn, du hittar dem här!

Baileys 5 månader 057
”Jag tror jag går här bredvid” – Baileys 5 månader på valpkurs med husse 😀

Ända sedan vi gick våran första valpkurs på Villgotts Hund för underbara etologen och hundinstruktören Ninni Barrstrand, så har jag tagit varje tillfälle i akt att gå kurser för denna fantastiska hundmänniska. Jag har Ninni att tacka för mycket – hon fick in mig och Mikael på ett sunt hundtänk från början, vilket gjorde ”hunderiet” så himla mycket lättare.
I mars har Ninni bjudit in Pia Myrseth, lärare och ansvarig för Hundens Hus i Göteborg, att hålla en tvådagars helgkurs om Hundens Språk! Det här tror jag är en extremt givande kurs oavsett vilken nivå man håller sitt ”hunderi” på. 

Den 29-30 mars 2014 kommer Pia Myrseth, lärare och ansvarig för Hundens hus i Göteborg, till oss på VillGott´s och håller en 2-dagarskurs om Hundens språk.
”Kursen riktar sig till den vanlige hundägaren som vill förstå sin hund bättre, men också till dig som är instruktör och känner att du vill fördjupa dina kunskaper i hundens språk. Under de två heldagarna varvas teori i hundspråk med föreläsningar, DVD och praktik som blandannat består av grundövningar; kontakt och följsamhet i koppel/hundmöten samt fria hundmöten som filmas och analyseras under teoripassen.”

large_tjurig-ko-7650

Det absolut bästa träningsgodiset alla kategorier är smaklig lunga och lever från svenska nötboskap! Fettsnålt, kalorisnålt, naturligt utan tillsatser, lättdelat och hundarna fullkomligt älskar det. Vad mer kan man begära? Om du beställer på Hundigt får du torkad lever och lunga från glada kor som betat på naturbeten runt Borås-trakterna. Kan det bli bättre? Närproducerat och nyttigt! 😀

H00461

Ja, som ni undrat. När? Näääär kommer egentligen tjatet om PetHeads hundschampon? Nu behöver ni inte scrolla ner i inlägget längre! Låt mig presentera inte mindre än TVÅ nya produkter från Tigis hundserie PetHead! 😀 Vad sägs om ett smörkoladoftande tassvax inför vinterns alla promenader på saltade gator, torra uttorkande luft och all isig skare som peelar tassarna och gör dem alldeles torra och fnasiga?

Eller ett naturligt intensivt återfuktande havremjölsschampo med aloe vera och jojobaolja? Den torra vinterluften gör att pälsarna inte riktigt har samma fina glans som under sommarhalvåret. Detta i kombination med att hundarna schamponeras ofta pga all smuts och lera under denna mörka årstid, gör att det är värt att lägga pengarna på extra vårdande produkter. Samt att vräka på med laxolja i maten förstås!

PetHead kan köpas på en rad olika webbutiker, bla Animail och VipDog.

H00462

Nu lämnar jag över ordet till Baileys och Humla, som skall få lov att tipsa om varsin favoritsak de vill önska sig i julklapp!

Baileys börjar med sina absoluta favoritträningsleksaker alla kategorier: PIPISAR! 😀 Naturligtvis är de engångsartiklar av guds nåde, men bortsett från detta så har de allt: de piper, studsar, är elastiska och går utmärkt att daska sig själv i huvudet med samt får lätt plats i mattes ficka.

IMG_1971

Humla hade svårt att välja. Hon har ju så många kvalitativa intressen. Tillexempel att äta snigelgift som matte lägger ut i rabatterna eller hoppa mycket ogenomtänkt från mycket hög höjd. Men det största, lite kittlande och förbjudna intresset är ändå bajs. Det är ett billigt intresse och det behöver inte vara en viss sorts bajs, utan det går bra med alla sorter. Hackspett, ko, älg, grävling, orienterare…möjligheterna är oändliga! Årets budgettips alltså.

ab_bajs_000722_82405442

Och om matte skall få önska sig något i julklapp så blir det en lek-kurs för Siv Svendsen! Siv driver norska Amokk Hundeskole men kommer regelbundet till Sverige och håller kurser – både elitsatsningar och läger. Nyckeln i Sivs träningsfilosofi är leken med hunden. Duktiga lydnadsekipaget Mia och Lyxa var nyligen på kurs för Siv när hon gästade Göteborg tidigare denna månad – läs mer i hennes blogg här (och bli avundsjuka förstås :-))