IMG_6656

Jag har hela hösten gått och trånat efter Obtracks nyaste modell, Skrylle X+, som är en fodrad variant av deras klassiska Skrylle. Obtracks täcken är svåra att få tag på, lagret verkar inte fyllas på och att den här nya modellen lanserats hade jag inte hört talas om förrän jag surfade in på deras hemsida av en slump.

IMG_6660

Naturligtvis när jag skulle beställa åt vovvarna i julklapp så var nästan alla storlekar slut  – jag fick därför chansa och beställa samma storlek till båda. Stl 5 – storleken passar faktiskt båda, men det beror ju också på hur man vill att täcket skall sitta. Det här är inga täcken man använder som skaltäcken, även om de är tunna, de har en alldeles för figurnära passform för det. Men konstruktionsmässigt är de oerhört välgjorda och designade – båda hundarnas täcken satt verkligen som en smäck!

IMG_6677

Humlas täcke reglerade jag in i bogsnören och magrem, medan Baileys fick ha sitt utspänt. Hade jag fått önska hade jag velat att täcket var någon centimeter större över skulderpartiet på honom, även om de inte skaver över bogarna. Längmässigt är det dock helt perfekt – det enda täcket han kan bajsa alldeles fritt i 😛

IMG_6681

IMG_6686

Dagens promenad bjöd på fem minusgrader och ingen av hundarna visade tendenser till att frysa. Den tightare passformen gentemot t.ex Hurttas täcken gör ju att täcket fungerar som ett ”second skin”. Insidan av täcket är fodrat med ett tunt lager av värmande pilé av hög kvalitet. Ja, hela täcket känns verkligen genomarbetat och andas kvalitet. Hurttas täcken är jag vansinnigt trött på nu – reflexerna tvättas bort efter en tvätt, de håller inte för regn och materialet är extremt skört för t.ex rispande grenar.

IMG_6695

Nu har jag kasserat båda hundarnas Hurtta Ultimate-täcken trots att de bara är använda en säsong. Urursel vattenavstötningsförmåga, dålig passform, reflexer borttvättade och båda täckena är frekvent silvertejpade pga alla revor i tyget. Humla skall få ett vinterbonat Backontrack-täcke, som Baileys har sedan tidigare och så kommer jag köra de täckena när det blir riktigt svinkallt.

IMG_6676

Har även sneglat på Helsitars täcken…men först vill jag utvärdera Obtracktäckena och ge dem en rejäl chans! ♥ De höll iallafall utan problem för ”Tegners kurbad” på stranden idag och jag har nog bara hört postiva omdömen om dem ifrån andra användare, så det bådar ju gott!

IMG_6732

IMG_6752

IMG_6756

IMG_6781