Shit, först tyckte jag att tiden gick så himla, himla långsamt och nu det sista har dagarna bara rasat iväg! Nästa onsdag är humlebebisarna beräknade att anlända 😀
Jag är ju som vanligt lite efter med allt, men har nu börjat uppdatera de intresseanmälningar jag fått på kullen hittills. Tänkte att jag gör ett blogginlägg så att alla får samma information och jag inte missar någon ♥


Föräldrarna till kullen är alltså dessa två rödvita piggeliner:

LP Mindblowing Bumblebee ’Humla’
HD B, ED Ua (friröntgade föräldrar och friröntgade kullsyskon)
L2Hga och HC Clear
Känd mental status
Genomfört BPH
Uppflyttad lydnadsklass 3
Mamma till nyttodjurskullen, som du kan läsa om här!

In Your Face de la Vauxoise ’Itak’
HD A, ED Ua
L2Hga o HC Clear
Working Champion
Cruftskvalificerad 2016
Pappa till två kullar i Frankrike


Båda föräldrarna är av den mindre modellen och atletiska i sin approach. Både Humla och Itak är fulltandade med rymliga saxbett.  Jag valde att denna gång matcha Humla med en lite mindre hane, som ändå står ordentligt på benen. Tycker ofta att mindre staffar kan bli ”taxbenta” och då mister man ju funktionaliteten. Itak har ett utseende som tilltalar mig skarpt. Han ställdes på Crufts i våras och är utställd med Excellent för rasspecialister flera gånger. Det är således inte bara jag som tycker han är stilig 🙂

Han bor med sin fodervärd i Frankrike där han främst är okomplicerad familjehund men även tränas och tävlas i olika hundsporter, han är blandannat ’Working Champion’ i en slags viltgren de har i Frankrike – som viltspår fast hunden söker fritt. Itak är en energisk hane med stort föremålsintresse och uthållighet, samtidigt som han står på alla fyra tassarna på jorden och är cool i alla miljöer. Han hanterade t.ex. den stressiga miljön på Crufts med en axelryckning, och är inte utåtagerande eller reaktiv. Han har två unga kullar i Frankrike som ser lovande ut, jämna i storlek och av god typ.
Itak själv är friröntgad (OFA, dvs officiellt röntgad enligt FCIs metoder och inte enbart avläst av en ”vanlig” veterinär) men då det inte är tradition att röntga staffar utomlands, är det ganska lite röntgat runtomkring honom. Han har dock flera friröntgade släktingar från kennel de la Vauxoise. Det har inte förekommit några allergiska problem, demodex eller andra hudproblem hos honom eller hans kullsyskon. Jag har själv följt kullen ”i smyg” på facebook sedan de var valpar och skuggat dem under hela deras uppväxt 😉


Humla är en liten men naggande god spättakaka som inte lämnar någon oberörd. Hon ger alltid 110%, oavsett om det handlar om träning, hålgrävning i trädgården eller gosning i soffan. Hon har en välmonterad on/off-knapp kombinerat med stor energi och uthållighet i arbete och tycker att ALLT är kul. I träningen är hon ’mycket hund’, med stor leklust samtidigt som hon älskar godis. Eller det behöver inte vara godis, det räcker jättebra med torrfoderkulor… Humla är förarvek och vill alltid vara till lags. Att hon är mjuk och förig och har otroligt mycket will-to-please samtidigt som hon är väldigt lättbelönad och snabb i huvud och tassar, är en kombination som verkligen har utvecklat mig som hundförare – det gäller att ha bra grundträning och belöningsregler, samtidigt som jag inte får göra henne osäker. Får hon uppgiften dåligt förklarat för sig blir hon olycklig och talar om detta för alla genom att låta som en fartygstuta. Hon älskar att spåra och har en naturlig talang att analysera spårkärnan, vara noggrann i vinklar osv. Hon är uthållig och självständig i spåret, ber inte om hjälp utan låter mig hänga efter som en liten vante i linan. Jag har dock inte hunnit tävla henne i spår ännu, men planerna och kapaciteten finns!


Med den här kombinationen har jag ambitionen att få fram lite lättare och något mindre staffar av atletisk modell, som är lättbelönade och lättmotiverade till alla typer av arbete. Jag gillar att arbeta med föriga hundar, då min uppfattning är att de oftast är mycket okomplicerade och lätta att hantera i vardagen.
Trots att Humla är som en maskin i träning finns det ingen lättare hund att leva tillsammans med – hon är alltid nöjd, vem som helst kan hantera henne, mina föräldrar som inte är vana vid hundar tar utan problem med henne på helgerna till kusten som ”sällskapsflicka” och min syster som sitter i rullstol har alltid haft henne lös på alla promenader. På dagis är hon lyhörd, mjuk och välfungerande. Sådan är hon – en ängel i vardagen som på lydnadsplanen fäller in sina vingar och istället förvandlas till en liten kamphamster som hänger i fårskinnsflätan och jobbar hur länge som helst för en halv frolic… 😛

Är du intresserad av hur det fungerat att köpa valp från Blondietales, kan jag förmedla kontakt med tidigare valpköpare, så får dom ge sin bild och erfarenhet. Här är annars lite kort info om vårt upplägg:

Blondietales BästaBebisbakarrecept:
♥ Mammahund barfas och råutfodras under hela dräktigheten.
♥ Bebisarna barfas och råutfodras från start.
♥ Kullen genomför SBKs Mentaltest Valp vid 7 veckors ålder, som underlag för att matcha ihop rätt valp med rätt valpköpare.
♥ Vi lägger stor vikt vid miljöberikning under valparnas första tid i livet.
♥ För att på bästa sätt kunna utvärdera vår avel tillämpar vi obligatorisk kull-röntgen inkl pennhip, kull-MH samt kull-BPH.
♥ En Blondietalesbebis vill komma till ett aktivt hem där det finns stort träningsintresse och gärna tävlingsambitioner inom någon hundsportsgren. Vi säljer inga valpar till enbart sällskap eller utställning.
♥ Vi placerar ut varje valp till rätt hem, och strävar efter “the perfect match”. Vi tillämpar därför inget kösystem.

Tycker du att detta låter intressant?  Svarar du kanske dessutom ’ja’ på frågorna nedan?

1. Är du ute efter en staff som din nästa tränings- och tävlingskompis? Vill du träna och tävla i olika grenar, såsom lydnad, specialsök, freestyle eller agility?
2. Är du intresserad av att köpa valp från en friröntgad kombination, där båda föräldrarna har tävlingsmeriter och är särskilt kombinerade för att få fram trevliga, glada, föriga och framåt staffar av sportmodell?
3. Tycker du det låter bra med gemensamt MH samt röntgen för hela kullen?
4. Är du ute efter en valp som fötts upp helt och hållet på färskfoder och därmed fått optimala förutsättningar för utvecklande av ett starkt immunförsvar, och som dessutom burits av en mamma som råutfodrats genom hela dräktigheten?
5. Vill du ha en töntig och engagerad uppfödare som har långsiktiga mål med sin avel? (i syftet att ta fram riktigt bra sportvovvar för andra hundtöntar? ;-))

Skicka då iväg ett mail till mig med en presentation om dig själv och alla tänkbara frågor du har att ställa, så svarar jag efter bästa förmåga 😛
imshee_@hotmail.com

Ps Har du tidigare anmält intresse för kullen och känner att det är fortsatt intressant, vill jag gärna att du/ni hör av er på nytt! ♥