Ja igårkväll var det alltså dags för lillskruttans debut i LK1 på Alingsås BK! Tyvärr fick jag inte till uppvärmningen riktigt som jag ville, så det blev lite flängigt in på plan. Jag drog nämligen startnummer 1 och hann inte förbereda riktigt som jag hade tänkt. Jag kallades in på plan – och sedan kom de på att de glömt en massa saker. Kommenderingen i linförigheten var också minst sagt märklig…det är nog lite så att vara först ut, man blir försökskanin liksom. Vädret var ett annat bekymmer – mörka stora regnmoln och tidvis hällregnade det riktigt ordentligt :-/

IMG_3590_1024

1. Platsliggande 9,5
Domarkommentar: Avslut
Min kommentar: Humla låg som ett litet ljus på platsen trots regnet. Lugnt och tryggt. Bra fokus på mig hela tiden. Tyvärr gick hon ur från uppsittet och började snosa efter godis i gräset (har jobbat mycket med externbelöning bakom sista tiden) därav drog domaren av 0,5 p.
Humlas kommentar: Ligga still och titta rakt fram , hur svårt kan det vara? 😉

2. Tandvisning 10
Domarkommentar:
Min kommentar: Jag kom på kvällen innan att jag aldrig övat tandvisning med Humla! Det blev tio klick med kommandot ”Visa tänderna” och köttbulle när jag drog upp läpparna. Hon satt jättefint och stilla och var inte alls besvärad av domaren nu, trots lite panikinövat moment.
Humlas kommentar: Jag har ett vackert leende, såklart! 🙂

3. Linförighet 5,5
Domarkommentar: TRV, VP, gnäller, drar i koppel, SNS
Min kommentar: Ofokuserad och lite dåligt uppvärmd skrutta som gick ur position ibland och inte riktigt var med.
Humlas kommentar: Inget illa menat matte, men det fanns ju en hel del roliga saker att titta på därinne på plan, om jag säger så. Jag kan väl inte ha ögon för dig hela tiden heller….

4. Läggande 0
Domarkommentar: Ligger ej, är nyfiken på hoppet
Min kommentar: När vi ställde upp nästan rakt framför hopphindret och jag såg hur Humla låste blicken som en vinthund låser på haren…ja, då förstod jag att det inte skulle bli många poäng. Man får ju inte ta tag i hunden inne på plan och tala strängt till dem – en påminnelse som Humla skulle behövt. Tyvärr har vi inte hunnit med så mycket störningsträning ännu, men det kommer ju!
Humlas kommentar: Ett helt otroligt fint litet hopphinder som står där mitt på planen! Humla vill ha!

5. Inkallande 10
Domarkommentar:
Min kommentar: Jättefin inkallning, bra fart och fräsig ingång som gav många skratt och applåder. Min fina lilla ferraribil!
Humlas kommentar: Tjohoooo!!! 😀

6. Ställande 7
Domarkommentar: DK framföring, bra ställande, sitter före
Min kommentar: Inför ställandet stramade jag upp henne ordentligt så att hon inte skulle låsa på hindret igen. Hon sneglade längtansfullt, lite som när Bella betraktar Edward trånande i Twilight ni vet…Tyvärr blev hon lite låg och jag fick inte med mig henne först på framförandet, sedan drämde jag i med ett strängt ”STÅ!” för att nå in bland allt rosa fluffigt hinderkärleksludd som packat hennes öron… 😉
Humlas kommentar: Typiskt, matte är så sträng och trist, jag fick inte gå fram och titta på hindret igen….*host* tråkigakärringsomaldrigfårligga *host*…

7. Apportering 0
Domarkommentar: Utför ej moment
Min kommentar: Nej någon apport var Humla överhuvudtaget inte intresserad av. Punkt slut och det fanns inte mycket jag kunde göra åt saken.
Humlas kommentar: Snart är det hopphindret. Jag vet det. Så låt oss nu få det här snabbt överstökat så att vi kan ta tag i det viktiga momentet i denna tävling, nå?

8. Hopp över hinder 10
Domarkommentar:
Min kommentar: Jag hade blivit sur på Kajsa Kavat om hon inte grejat en 10a på det här momentet när hon tjatat om att få hoppa det under ett helt program… 😉
Humlas kommentar: ÄNTLIGEN! NU SKALL NI FÅ SE PÅ FAAN! 😀

9. Helhetsintryck 8
Domarkommentar: Jättetrevligt ekipage som idag tyvärr missar något, men som visar stor entusiasm och glädje!
Min kommentar: Jag är så himla nöjd med Humlas och min första tävling! Vi hade en sådan bra känsla, hon var lätt att höja mellan momenten och visade upp många riktigt fina bitar. Jag hade henne inte riktigt med mig i början men sedan blev det bara bättre och bättre och kedjan kändes kort – hon var inte trött eller låg trots enbart tävlingsmässiga belöningar! Visst är det trist med två nollade moment, vilket jag i ärlighetens namn inte alls hade räknat med, men det jag tar med mig i hjärtat från denna tävling är vårat fina samarbete och härliga känsla. Nu skall vi träna mer på störningar och sen ska ni få se på faan! 😛
Humlas kommentar: Hallå, jag vann faktiskt. En sittdyna. Man får vara glad för det lilla, eller hur? 😀

IMG_7567_1024

Det blev alltså ett tredjepris på 139 poäng, ett ynka poäng från ett andrapris – men det är ju förstapriser man vill ha såklart 😉
Här är filmen på hela programmet, utan klipp eller redigering. Tyvärr lite suddigt plus att domar-tävlingsledar-sekreterar-trion står ivägen stundtals. Humla fick jättemycket beröm av domare, tävlingsledare och publik! Blev varm av att läsa domarens omdöme i protokollet. Jag tror jag vet vem som vann publikens hjärtan denna kväll ♥
Nästa tävling blir i Kungsbacka den 20 juli tror jag det var. Watch out! 🙂