Humla fick en lite längre skogspromenad innan sitt BPH och var glad, nyfiken och helt i balans när vi skulle in på banan! Jag höll tummarna att löpet inte skulle påverka henne att bli mer på tårna och spökigare än vanligt, vilket vi sett ganska tydligt här hemma. Jag uppfattar henne normalt sett som en oerhört stabil tjej med skinn på näsan och alla fyra tassarna på jorden. Men de senaste veckorna har hon sett spioner i varenda buske och monster under sängen 😉

Moment 1: Främmande person

Humla tyckte det var roligt att få komma in på banan, drog ivrigt i kopplet och hälsade på testledaren.

Glad i människor 0 1 2 3 4

Trygg  0 1 2 3 4

Min kommentar: Beskrivaren tyckte att Humla var lite osäker vid delmomentet hantering av testledaren. Jag kunde dock inte se att hon blev osäker när testledaren klappade, lyfte på tassar och tittade på tänder. Hon rörde inte en fena, backade inte eller försökte värja sig undan.

Humlas kommentar: Jag tror jag såg lite ledsen ut över att behöva stå still!

Moment 2: Föremålslek

Humla sprang efter både den tråkiga räven och standardleksaken, men var inte noga med att gripa.

Energisk  0 1 2 3 4

Lekfull 0 1 2 3 4

Min kommentar: Jag är inte alls förvånad. Humla belönar man med kamp och lek tillsammans, vilket hon älskar. Hon är inte road, som Baileys är, att man t.ex. kastar en boll och låter hunden apportera in. Hemma går hon dock alltid och bär omkring på sina leksaker och leker ofta med leksaker ensam.

Humlas kommentar: Gud vilken tråkig räv. Helt trasig, utan fyllning och utan pip. Min bror är dum i huvet.

Moment 3: Matintresse

Humla sprang glatt ut till beskrivaren och några av figuranterna (som tog det härliga fotot på henne ovan) för att be om hjälp när hon inte fick upp locket på den fasta godisburken 🙂

Energisk  0 1 2 3 4

Min kommentar: Humla var inte hälften så energisk som Baileys, ändå fick de båda en 4 på momentet. Baileys arbetade med tassarna konstant, medan Humla mest sprang runt burken och försökte få den att öppna sig med tankekraft…

Humlas kommentar: Jag går faktiskt en telepati-kurs. I hemlighet. Pilutta er.

Moment 4: Överraskning

Humla tog ett litet skutt bakåt av förvåning när figuren restes upp. Hon var dock snabbt framme och ville undersöka…stod på håll och vädrade in från olika riktningar. Inga kvarstående rädslor vid promenaderna.

Nyfiken  0 1 2 3 4

Arg  0 1 2 3 4

Trygg 0 1 2 3 4

Min kommentar: Väldigt lik Baileys, i själva reaktionen. Släpper det snabbt, men Humla är mycket mer nyfiken att undersöka!

Humlas kommentar: En spännande farbror i smaskig plywood!

Moment 5: Skrammel

Även här tog Humla ett litet sidoskutt, men var nästan direkt framme och undersökte. Efteråt gick hon runt och snusade i gräset bakom skramlet, och kom inte fram igen förrän jag kallade på henne – då kom hon glatt direkt.

Nyfiken  0 1 2 3 4

Trygg  0 1 2 3 4

Min kommentar: Även här är de lika i reaktionen, bortsett från nyfikenheten. Humla stoppade in hela huvudet i trumman när hon var framme och kollade av.

Humlas kommentar: Jag hittade harbajs vid sidan av som var gott.

Moment 6: Närmande person

Här fick Humla skrattsalvorna att avlösa varandra, då hon först stod och betade klöver vänd åt fel håll. Sedan satte hon sig ner och kissade jäääättelänge, även då åt fel håll, och upptäckte därmed inte personen förrän den nästan var ända framme och hade stannat.

Glad i människor  0 1 2 3 4

Arg  0 1 2 3 4

Trygg  0 1 2 3 4

Min kommentar: Humla var snabbt framme och hälsade på personen, hånglade av henne hatten och lade sig glatt sprattlande på rygg i sin hälsningsiver. Ändå fick hon snäppet ”sämre” på omdömet Glad i människor, än vad Baileys fick. Nu missade ju Humla större delar av sekvenserna när personen rör sig framåt. Undrar hur hon hade agerat ifall hon inte gjort världshistoriens längsta långkiss vänd åt fel håll?

Humlas kommentar: Jag älskar personer i solglasögon, långrock och stor hatt!

Moment 7: Underlag

Precis som Baileys blir matte släpad över de roliga ”agilityhindrena”!

Trygg  0 1 2 3 4

Min kommentar: Hade inte förväntat mig annat.

Humlas kommentar: Inte jag heller.

Moment 8: Skott

Inte heller skotten brydde sig lillflickan om. Helt superstadig och stabil.

Trygg  0 1 2 3 4

Min kommentar: Jag visste faktiskt inte hur skottberörd hon är, då hon bara varit med om fyrverkerier och smällare vid nyår och påsk, och det är ju inte riktigt samma sak.

Humla: Jag visste hela tiden att jag skulle klara det!

Över alla moment

Ljudlig 0 1 2 3 4

Positiv attityd 0 1 2 3 4

Jag är superdupernöjd med fina Humlas resultat, då hon precis är på väg in i löp och har varit väldigt ”spökig” den sista tiden. Jag funderade faktiskt på att låta henne stanna hemma, men det är jag glad att jag inte gjorde! Beskrivaren kom nämligen fram efteråt och skakade min hand och gratulerade mig till en fantastisk hund! 😀 Äntligen får jag vara lite stolt över min fula ankunge…

Det var idel superlativer som haglade över Humlas prestation, och alla berömde hennes superhärliga attityd och glädje. Hon är pigg, energisk och glad som sjutton – men balanserad och går inte i spinn! On-off-knappen är sanslöst välmonterad på den här bruden. Matte fick också beröm över sitt samarbete med båda hundarna. ”Jag kan tänka mig att de är väldigt lätta att ha att göra med i vardagen” sa beskrivaren. Ja, det är dom också! ♥