Igår fyllde vår finaste Pumla Tjejflicka 7 år! ♥

Det firades med högsommarvärme, löptur och världens största nötnacke ute i trädgården 🙂

Sötaste födelsedagsbarnet ♥

Nu har jag börjat jobba så vovvarna är hemma med husse Mikael och Maja – och vilket väder de haft senaste veckorna! Jag tror inte jag hade så här många soldagar eller sådan här värme på hela min 18 månader långa föräldraledighet… #jagärintebitter

Båda hundarna är i fin form, hela veckan har de sprungit 1 mil med husse och barnvagnen mitt på dagen – bra att härdas i värmen. Den första värmeböljan är ju väldigt tröttande, både för två- och fyrbenta. Humla är parad med SötGöte och vi hoppas förstås på valpar i sommar.

Just nu är vi inne i ett grymt flow i träningen, Humla och jag. Ännu fler knutar har lossnat i vår relation på plan och senaste träningarna för Mona har vi fokuserat nästan enbart på att gå till kommendering, något som är en bristvara när man som jag tränar mycket själv… Dessutom har vi slutit en del avtal gällande belöningssystemen, som vi båda är nöjda med. Nu fungerar externbelöningar nästan alltid och hon har en helt annan förståelse för spelet arbete – belöning.

Detta gör att jag kan belöna med heta, attraktiva belöningar utan att hon går upp i spinn, och då får man ju också en helt annan attityd och engagemang i momenten som samtidigt blir tåligare mot störning. Precis min målsättning och det sätt att träna hund på som jag föredrar. Som födelsedagspresent fick tjejflickan därför två nya spännande leksaker – en Cuzboll och en skojig ihålig supertålig boll som studsar.

Men självklart är Hjortfot i centrum och våran nummer 1 här hemma 😉

Han provpep glatt både Cuzbollen och festade loss på nötnacke. Fina Guldlock, i oktober blir han 10 år ♥ Just nu är vi i Rosendal och njuter av lite ledighet. Hundarna äter harbajs, jagar fasaner, solar och myser med oss. Till hösten blir det dagis på heltid igen, men först blir det en härlig sommar för oss innan allvaret börjar 🙂