Just nu är det höst i luften och i trädgården. Vi ”skördar” äpplen och päron och valnötter från våra träd. Hundarna fick ett gigantiskt älgben som jag köpte i Stockholm, och som snälle svärfar sågade i två delar – dessa ben har det gnagts på frenetiskt morgon, middag, kväll oavsett väderlek!

Det är höstplanterat med ljung och prydnadskål i blomlådor och zinkhinkar – och mossnallen har varit inne på renovering och fått ny grön mossa på sig! Det är svårt att ”hålla prydligt” och göra trädgård och entréer ”inbjudande” när man renoverar. Jag hatar det, för jag är egentligen pedant och gillar verkligen att ha det fint.

Så just nu känns det som att blomplanteringar, rosrabatter och mossnallar är små glädjeklickar på en stor rörig soptipp med byggmaterial och bråte. Inne är det inte mycket bättre, men nu när mörkret kommer är vi storkonsumenter av värmeljus och ljusstakar och lyktor står överallt…ja, man måste ha ljusglimtar i renoveringsmörket 😉

Tur att vovvarna fullständigt struntar i hur det ser ut hemma hos oss. Nu har vi sålt av alla möbler i vardagsrummet, blandannat deras älskade soffa. Så nu får de ligga i biabädd och bur istället – i ett förövrigt helt tomt vardagsrum avgränsat med byggplast….stackare! Som tur är kommer renoveringen på bottenplan gå ”hyfsat fort”. Det är ju ”bara” ny el som skall dras, väggar som skall reglas och gipsas och putsas och målas och innertak som skall restaureras och orginalgolv som skall tas fram och slipas och vitoljas…. 😀

Utomhus är det mesta klart – balkongräcket är färdigsnickrat och väntar på att bli målat i garaget. Ytterdörren är också färdigmålad och bara väntar på att sättas in. Trappan och platåerna kommer vi göra iordning till våren….att stå ute i ösregn och blåst och mörker är inte så roligt som det låter 🙂

Tro det eller ej, men i trädgården blommar faktiskt de flesta rosor fortfarande! Austinrosorna, mina favoriter, har levererat även denna sommar av ösregn och kyla och är de som har klarat sig bäst från sjukdomar. De andra rosorna har tyvärr drabbats rätt hårt av svartfläck och rosrost. Tråkigt att klippa ner hela rabatter och köra till tippen. Här nedan Austinrosen Harlow Carr, som doftar ljuvligt och är tämligen sjukdomsresistent!

En av de nya Austinrosorna är Wollerton Old Hall med underbara färgskiftningar i blekt aprikos och orange toner.

Här nedan är två, inte så motståndskraftiga pussgurkor 😛
Baileys verkar ha fått en ytlig bakteriell infektion på kinderna, precis som förra sensommaren då han badat mycket. Då åkte vi till veterinären och rakade kinderna och tvättade sedan med klorhexidin morgon och kväll i tio dagar. Tyvärr tar det ju extremt lång tid innan pälsen växer ut helt igen, så nu försöker jag tvätta och hoppas att vi slipper raka honom. Det är bara som små fina ”nålstick” i pälsen, och några stycken minisårskorpor.

Humla har lite brunt vax i sitt ena öra. Hon kliar inte och det luktar inte illa. Jag börjar med att torka ur örat med en pads varje dag – öron är extremt känsliga miljöer och man skall inte gå in med preparat i onödan som lätt rubbar balansen och kan leda till öroninfektioner, så att en ond cirkel skapas.

Hundträningsmässigt har det blivit alldeles för lite av denna vara, då jag inte är hemma på veckorna. Nästa vecka skall emellertid vovvarna följa med mig ner till Helsingborg för första gången i höst. Sedan är tanken att jag skall ha dem varannan vecka, precis som under vårterminen. En perfekt lösning för oss tycker jag. Matte och husse får sin beskärda del av staffepussar och gos, och samtidigt fritid. Vovvarna behöver heller inte gå heltid på dagis, vilket jag tycker känns bra.

Termin 7 är den tuffaste terminen på läkarprogrammet sägs det. Jag låter det vara osagt och konstaterar istället att de flesta ämnena under detta andra intermedicin-block är väldigt intressanta och spännande att ta del av praktiskt.

Bostadsmässigt har det blivit en hundraåttiograders sväng! I går skrev jag nämligen på ett förstahandskontrakt på en liten etta på Stattena. Jag trodde det skulle vara omöjligt att få ett förstahandskontrakt som student, och när erbjudandet dök upp i ”helt rätt” bostadsområde, ja då kunde jag inte tacka nej. Denna bostadslösning innebär så himla mycket mer fördelar för hundarna, än att bo centralt som jag gör nu. På Stattena är det lugnt och grönt, och nära till flera stora naturområden samt allmänna gräsytor perfekta för lydnad. Lägenheten är liten, bara 27 kvadrat, men är välhållen även om inga ytskikt är nya.

Jag tror hundarna uppskattar detta mer, än att bo på högsta våningen med milsvid havsutsikt, balkong med kvällssol, högt i tak, fantastiska ljusinsläpp…suck, vad är en bal på slottet? 😉