Ja, att det blir så glest med inläggen här på bloggen beror inte på att jag ligger ute och solar hela dagarna… 😉 Däremot fortsätter fasadbytet mellan skurarna, men tyvärr sinkar vädret oss en del.

Så här på sommaren brukar det dyka upp lite skavanker på hundarna. Baileys hade ett stort sår ovanför ögat, upptäckte jag häromdagen. Man ser ju inte sårskorpor i hans rödbruna päls. Värme, bad och fuktig päls brukar inte vara någon optimal kombo om man har sår – och Humla har kinderna fulla av små rivsår och lekbett från Baileys och dagiskompisarna. De leker mycket tuffare med varandra nu, när Humla är vuxen.

Tycker att den här klorhexidinsprayen är kanonbra – och låter den stå framme på hallbyrån nu, så att man kommer ihåg att spraya morgon och kväll när det behövs.

Baileys fick ett sår mellan pektån på baktassen sist vi var ute och sprang – och detta skall han naturligtvis ”laga själv” med sin tunga. Två dagar med spray så är såret nästan helt läkt och huden är ljus och oretad. Visst är sprayen mycket dyrare än om man köper en vanlig flaska klorhexidin för en tia på apoteket, men gud så smidigt med sprayform tycker jag!

Även om solen lyser med sin frånvaro, är det varmt att ligga och vila på betongtrapporna 🙂

I faggorna väntar takbytet och nu är pannorna här – fem pallar med riktigt lertegel från Vittinge. Det känns härligt! På gamla hus är det lertegel som gäller, och man kan inte lägga på billiga betongpannor med gott samvete. Iallafall inte vi 😉

Rosorna blommar för fullt, vissa är obekrymrade av regnet medan andra säckar ihop. Det är mysigt att ta en liten runda i trädgården varje kväll efter jobbet, och andas in rosdoften! I detta inlägg är det Friesia, Port Sunlight och Harlow Carr som visar upp sig.

I nästa vecka skall balkonggrunden kläs med plåt, och efter det kan vi också spika upp det sista av panelen. En stor milstolpe för oss, när fasaden är klar…som vi längtat och slitit för detta.

I veckan var jag i Helsingborg och städade ur min lägenhet. Hittade en liten mjukisråtta från Ikea som kilat fast sig under soffan. Hade inte hjärta att slänga den, utan den fick följa med hem. Ett kärt återseende sa Humla, som burit omkring på den nästan konstant sedan dess 😉

Lägenhetsjakten är i full gång, och jag tittar på lite olika alternativ. Det är ju så mycket som skall kännas rätt och klaffa! Läget, priset, känslan… Ont om lägenheter är det ju, och i synnerhet hundvänliga sådana. De två kommande terminerna lutar det åt ett väldigt centralt boende, som gör att jag snabbt kan springa hem på lunchen och rasta hundarna – men också innebär att det är längre avstånd till skogsområden. Man kan inte få allt, så är det ju.

I år blev det ingen köksodling – men nästa år hoppas jag på att kunna bygga upp min efterlängtade köksträdgård och odla själv! Massvis av vita smultron har tagit över mitt forna lilla potatisland – de är jättegoda och sprider sig som ogräs. Gärna för oss – både vi och vovvarna tycker att de är supersmaskiga! 😀

Nu har hundarna ledigt från dagis i en månad – husse har semester! Matte kommer jobba hela sommaren, men ta ledigt lite strödagar för diverse upptåg.

Imorse när jag släppte ut hundarna för morgonkiss, skuttade Humla direkt ut till märgbenet hon fått kvällen innan, och började gnaga. Hon var, tillskillnad från Baileys, inte noga med att komma in och få frukost på en bra stund. Tog detta kort på henne från trappfönstret – att ligga ute i gräset och gnaga märgben och värmas av morgonsolen måste vara livet på en pinne! 😉

Ikväll tog vi med oss fika och gjorde en lättare terrängvandring på ett par timmar. Hundarna var helt galna, så de sprang säkert tre fyra marathon i skogen… Vi hade knappt kommit innanför dörren innan de hade somnat i soffa respektive biabädd. Massvis med fina bilder från vandringen kommer i ett senare inlägg, håll utkik! 🙂