IMG_3565_1024

I fredags var det dags för staffeträning igen! Älskar verkligen dessa fredagar. Jag hade haft jour på ortopedakuten kvällen före och åkt hem 20 mil mitt i natten, så jag borde varit sliten men kände mig pigg och ”balanserad”. Jag hade filat på en taktik för att motverka så mycket allsång som möjligt, och hade därför med mig canvasburen som jag ställde i entren utanför den hall som vi hyrde. Humla är inne i en högintensiv period just nu och skrek som en stucken gris därute så att rutorna skallrade, men Baileys var tyst och nöjd.

IMG_3518_1024

Jag varvade dem som vanligt, med 10-15 minuters pass åt gången, och började med Baileys först. Fokuserade på ”vår bubbla” och började med stadgeövningar samt att göra backaövningar med sitt, stå, ligg som han tycker är roligt. Efter fem minuters uppvärmning var han glad, pigg och i helt rätt energiläge. Dvs fokuserad och tyst, inte stressad och frustrerad. Vi övade på ingångar efter fartmoment som släta inkallningar, hoppapport och metallapport. Gjorde han en slarvig ingång retade jag honom med pipisen och det fick honom att ta i som sjutton nästkommande gång. Jag fullkomligt älskar den här hunden! Man kan göra hundrafemtio repetitioner på raken utan att han tröttnar eller går in halvhjärtat.

IMG_3571_1024

Nu kunde vi även traggla finliret i stegförflyttningarna framför spegeln utan att han började tuta, utan vi var lugna och samlade båda två. Härligt!
När det gäller fjärren så övade vi tekniken i sitt från stå och stå från sitt. Sitt från stå är svårast. Detta skall jag be om feedback på från Mona på Sikta mot stjärnorna på torsdag.
Vi gjorde även två tävlingsmässiga vittringar som gick kanonbra. Lycka!

IMG_3581_1024

När det gäller gruppmomenten så har Baileys inte riktigt funnit tjusningen med Sitt i grupp. Han vill gärna prova att lägga sig ner efter en stund. Får gå tillbaka och belöna tätare I guess. Går jag fram och sätter upp honom igen efter ett misslyckande, dvs att han lagt sig ner, så skärper han dock till sig och sitter fint sedan.
När det gäller platsliggningen försöker jag utöka tiden då jag är dold, enligt uppgift från mina träningskompisar så ligger han fint och stadigt även då.

IMG_3588_1024

Humla hade en sämre dag i fredags. Mycket fokus på att vara lugn och stadga. Hon är pipig och känns som om hon skall explodera vilken sekund som helst när man tar ut henne  på plan. Härlig inställning, bara man kan finjustera den. Men denna dag blev jag bara sur på henne och fick kämpa med attityden, med blandat resultat. Lillfröken är nämligen böjd som en banan och kan helt plötsligt inte vara rak ett enda steg i det fria följet, ställandet eller läggandet. Tjohej? Fy satan vad irriterande.

IMG_3648_1024

Nu blir det fokus på rakhet med henne framför mig i backande samt att gå invid väggar för att få in det i muskelminnet. Hon går nämligen som en ostkrok även när jag backar och hon följer efter….helt otroligt. Har jag verkligen inte sett detta katastrofläge utvecklas i full blom utan att agera tidigare?
Nej fredagen var inte min och Humlas dag. Den kommande helgen skall vi åka upp till Ditte Andersson i Motala och vara med på hennes helgkurs med temat Fritt följ och Gruppmoment. Det skall bli så skoj att träna för Ditte igen och hon har garanterat en massa bra tips för mig och Humla 🙂

IMG_3654_1024