IMG_8456_1024

Utställningar är naturligtvis jätteskoj – men inte bara att ställa ut själva hunden, SHOPPINGEN är icke att förglömma! 😀
Försäljarna vid utställningsstånden brukar ofta ha bra erbjudanden, paketpriser och annat! I Tvååker kunde jag köpa provpåsar från Four Friends för 10 pix styck – perfekt som träningsgodis! Jag brukar ofta passa på att köpa såna här provstorlekar för att kunna variera träningsgodiset – en del är superhurtiga och sitter och skivar korv och köttbullar inför varje pass, men det har jag varken tid eller ork till…det skall gå fort och smidigt i min värld 😉

IMG_8459_1024

Naturea är ett nytt foder som marknadsfördes som ”spannmålsfritt” och jag fick tre burkar gratis av försäljaren. Perfekt storlek att ta med sig i träningsväskan tänker jag, och snygga praktiska förpackningar! 🙂
(När jag kollade innehållsförteckningen innehåller fodret visserligen inte spannmål – men en hel drös med onödiga vegetabilier som utfyllnad. ”60% kött” står det på framsidan – men kollar man innehållsförteckningen kommer man definitivt inte upp i 60% på detta köttmjölbaserade foder… )

IMG_8463_1024

Ännu mera gratispåsar! Vilken dag! 😛 Acana har jag heller aldrig provat – tog tre påsar med olika smaker bla bison och lamm. En första reflektion är hur mycket transportavgifter samt miljöpåverkan detta foder har om man importerar långväga ifrån, för att få ”exklusiva” proteinkällor. Den andra reflektionen när jag tittat på innehållsförteckningen, som är ungefär lika lång som Atlanten är bred, är hur grundlurad man blir även av detta foder. Inget kött men däremot alla örter och rötter du kan hitta i ett växtlexikon…

IMG_8464_1024

Nej gud vad gnällig jag känner mig! 😛  Gratis är ju gott – och jag har inga restriktioner när det gäller hundarnas träningsgodis. De får både köttbullar och Frolic och massa allsköns provpåsar som jag kommer över. Jag anser faktiskt att hundarna skall tåla alla sorters foder, inklusive spannmål – men det betyder inte att jag vill ge dem ett undermåligt foder som ”basfoder”. Som träningsgodis blir det i mindre kvantiteter och omväxlande för hunden vilket jag inbillar mig bibehåller deras godismotivation i träning och nyinlärning.

IMG_8470_1024

Äh, nu avslutar vi med ett paket torkade fiskskinn! Det var nog det mest naturliga från skörden i Tvååker 😛 Upptäckte efter att jag lämnat dem i bilen, att de verkligen STINKER fisk. Otroligt uppskattat av vovvarna dock…såklart! Jag har torkade hela fiskar till dem också, med samma eh…framträdande doft. Hur kan de vara så intresserade av just fisk? Blä…. 😛