GNÄLLRÖVEN PROUDLY PRESENTS:
GNÄLLRÖVSINLÄGGET 2014!

Sitter med två däckade hundar framför brasan och försöker tina upp efter dagens lydnadspass utomhus. Två dagar på raken har jag full av entusiasm och energi planerat och strukturerat lydnadsträningen exakt hur jag skall träna, vilken uppvärmning, detaljsträning och kedja. Två dagar på raken har jag hållt på att dö av köld.

Allvarligt talat?! Våren skulle ju komma, inte minusgrader och snålblåst. Det kommer bli ett 100%igt gnällrövsinlägg för jag är så himla bitter och frusen. Och kom för guds skull inte med några käcka förslag för jag är inte det minsta lösningsorienterad heller! Pilutta er.
Fingrarna värker, huden är så torr att den spruckit över knogarna och blöder, jag har inget skinn kvar under näsan efter att ha torkat bort allt snor, mina skor är dyngsura och det verkar inte spela någon roll hur mycket kläder man tar på sig – man fryser ju arslet av sig ändå? Apropå arsle så blir ju rumpan som bedövad av köld efter bara några minuters utomhusvistelse…hemska känsla.

Hela förra veckan och helgen sprang jag 8-10 km varje dag – inte för att jag egentligen ville ge mig ut i snöoväder, storm, hagelskurar eller iskyla utan för att Humla behöver aktivt miljöombyte för att inte gå in fullständigt för sin skendräktighetspassion 24/7…De första dagarna var hon extremt motvillig till förslag om att lämna soffan och alla hennes kuddar/osynliga Molgan-bebisar, men väl ute har hon varit pigg som attan. Och nu verkar det gå åt rätt håll för både igår och idag har hon inte längre ”gömt sig” när vi skall ut, utan stått med näsan i dörrposten precis som sitt vanliga entustastiska jag.
Men åter till löpningen – det ÄR inte kul att springa ute i sånt här väder. Jättehalt, slipprigt, blött och jävligt. Och mörkt. Och jag har INGA bra kläder för löpning – vad sjutton har folk på sig? Jag försöker klä på mig så många lager jag kan men blir ändå dyngsur och svinkall. Finns det vattentäta löparjackor? Nej tipsa inte om det finns! För jag har ändå inte råd att köpa någon!

Okej nu känner jag mig varm i kläderna för att fortsätta gnällröva mig igenom det här inlägget. Vi fortsätter med inomhusträning. Som alla verkar hålla på med. Okej alla. Hur bor ni egentligen? Har alla halkfria golv och minst 10 meter fri yta? Eller bor ni som jag – i MÖBLERADE hem med superhalkiga vitoljevaxade furugolv?

Dags att se över den sargade studentekonomin och boka in svindyra tider i inomhushall istället. Och just det – om ni undrar varför hundarna ser så stela och livlösa ut på bilden nedan beror det på att…just det, helt rätt, de är DJUPFRYSTA och måste tina upp framför brasan.
Och nu är klockan fem, det är kolsvart ute och dags för kvällens joggingrunda…!

1185369_10151879486491987_1478227261_n