Ja här lyser inläggen med sin frånvaro som ni kanske märker 🙁
Olyckor och elände har drabbat oss tyvärr. I måndagskväll när jag kom hem från gymmet lekte vovvarna med ett gosedjur, de blir ju alltid lite uppspelta när någon levande varelse kommer innanför dörren. Det var inte någon speciellt intensiv lek, utan det gamla vanliga battlandet – och aldrig någonsin har de skadat varandra under lek! (om man bortser från i somras när de av någon anledning bara ville leka den roliga leken ”bita sig fast i varandras kinder och orsaka olika typer av sår”). Eller nu i skrivande stund kommer jag förutom Sårskorpan Winning Contest Summer 2013 så blev ju Humla klämd mellan Baileys röv och en fåtölj på sin första dagisvecka som liten fyramånaders asjobbig adhd-alligator, och fick en crista tibia-avlossning i knäet.

1623790_10151926261351987_2118152421_n

Okej. Men bortsett från det så har de iallafall aldrig skadat varandra under lek, och de leker ju varje dag. Men i måndagskväll flög Baileys plötsligt ifrån Humla och började ta sig åt ögat med tassarna. Tydligen gjorde nånting skitont. Han ville först inte ens öppna ögat utan bara knep ihop det hårt, medan det rann vätska ur ögonvrån – vi fick bära ut honom och tända alla lampor i köket för kunna inspektera ögat. Och i ljusskenet såg jag en reva i cornea (hornhinnan). Efter en snabb telefonkonsultation fick jag, svettig och lågt blodsocker-darrig, slänga in Hjortfot med tratt i bilen och köra i 160 km/h till Blå Stjärnan i nollgradigt regn och blixthalka (att det är i en bilolycka jag kommer sluta mina dagar råder det väl knappast några tvivel om…)

Naturligtvis blev han, med sin vanliga tur, inlagd. Veterinären kunde efter infärgning av ögat bekräfta en rejäl reva i cornea på vänster öga och därför blev han kvar ett dygn på djursjukhuset. När jag igår eftermiddag skulle hämta ut honom kom nästa chock. Blå Stjärnan hade inte kunnat direktreglera med Folksam. Anledningen? Baileys var inte längre försäkrad hos dem (!). Efter ett resultatlöst battlande med försäkringsbolaget i telefon med en konstant gråtande (tänk er brandbilssirens-ljudnivå) trattbeprydd Lilleskutt i baksätet på bilen var det bara att betala de 6500:- som vistelsen kostat.

1655920_10151926315891987_288877682_n

Jämmer och elände! Baileys har gråtit konstant sen han kom hem, observera att han gråter även när han SOVER, så idag har jag varit nära att bli galen. Tur i oturen att jag kommer från en mentalt superstabil bondsläkt, att få sammanbrott är tyvärr nära på omöjligt. Han blev ordinerad Metacam, för smärtan och inflammationen i ögat, och naturligtvis kraschade magen på detta. Så idag har jag torkat spyor medan Baileys har varit ute och raketbajsat i trädgården. Sedan har han kommit in igen och gråtit. Och spytt. Och gråtit. Och gått ut och bajsat igen.
Jag misstänker att han inte alls tål dosen Metacam, då han beter sig exakt som han gör när han tänder av efter sedering. Han har ingen styrka i bakbenen och känns helt neddrogad. Och Atropin är han, som grädde på moset, tydligen också jättekänslig mot – för pupillen är fortfarande fullvidgad trots att han inte fått pupillvidgande droppar på över ett dygn! Detta gör att han inte kan ackommodera ljus och blir väldigt ljuskänslig samt får svårt med avståndsbedömning. Så sammanfattning har det här varit en riktig toppendag 😛

Förlåt för ett sånt här tråkigt inlägg. Men jag var tvungen att gnälla av mig (jag kan ju inte gråta konstant 24/7 som vissa andra…). Angående Folksam så löste det sig efter 1,5 timme med dem i telefon idag. Det visade sig att inga pengar dragits från autogiro och att fakturan på årsbeloppet av någon anledning inte blivit annullerad, trots att godkänt autogiromedgivande fanns registrerat, och därför hade försäkringen löpt ut. (Jag har alltid betalat månadsvis med autogiro.) Varför det blivit så här är en olöst gåta, men Folksam öppnade upp försäkringen igen, och vi kommer få utbetalt pengar för ögonskadan i nästa vecka. Slutet gott, allting gott alltså 🙂

1656295_10151929039176987_768871587_n

Vill understryka att Folksam aldrig krånglat någonsin och jag har alltid fått kanonbra service och bemötande av dem. Aldrig har det varit några problem med Baileys alla miljontals skador (pinne i halsen, tuggknut i magen, blödning i bogen när han sprungit på en slät gräsyta och snubblat på sig själv…., sydd i ögat, sydd i tungan när han nyst och slagit hakan i golvet, sydd i gommen när han voltat av A-hindret, skadad svanstipp, helkroppsröntgen när han sprungit rakt in i trädgårdsmöblerna och var halt på alla fyra benen osv.)