IMG_7161

Mums! I maj månad var vi och besökte Öströö Fårfarm tillsammans med våra gamla ”farmorar”. Pigga 90+ tjejerna Margit och Thyra fick fika i fårcaféet, kolla på flasklamm och shoppa loss i gårdbutiken, innan vi for till Rosendal för en heldag där 🙂
Sommaren 2012 var vi där för första gången och det resulterade förstås i ett litet blogginlägg!

IMG_7159

Förutom riktigt smaskiga delikatesser till oss tvåbenta, allt lokalt producerat och ekologiskt framställt, så kan man köpa ekologisk egentorkad lammlever där. Faktum är att påsen med gotta köptes som en födelsedagspresent till Humla, men stuvades undan i gömmorna och glömdes av misstag att tas fram på hennes treårsdag…

IMG_7170

Stackaren! Men det man inte vet, har man inte ont av heller, och Humla har njutit i fulla drag av lammlever som bästaste godisbelöningen vid senaste veckornas lydnadsträning. Jag brukar inte märka särskilt stor skillnad i hundarnas entusiasm mellan olika typer av godis när jag belönar vid träning, men denna lammlever har varit mycket hett eftertraktad!

IMG_7165

Känns såklart extra bra att köpa närodlat, miljövänligt hundgodis från får där man vet att djuren haft det bra. Lamm är inte heller ett köttslag jag ger särskilt ofta, så det känns lite extra lyxigt att sätta guldkant på träningspassen med dessa smaskiga, väldoftande bitar – precis lagom tunna att bryta i bitar, utan att för den delen smulas sönder i fickan. We like!

Har ni inte varit på Öströö fårfarm är det väl värt ett besök – precis i anslutning till gården ligger otroligt vackra Åkulla Bokskogar, perfekt för en härlig skogstur med hundarna!