Vår miniroadtrip började i Lidköping – där vi fick uppleva otroliga regnmängder. Jag som trodde att vi i Borås-trakterna haft världens sämsta och blötaste sommar – oj, vad jag bedrog mig. Inget sol och bad och mysiga promenader som var planerat alltså. Men det är faktiskt ganska mysigt att ligga inne i förtältet och läsa, medan regnet vräker ner utanför.

Hundarna verkade också rätt nöjda med sin lott. Humla älskar ju att gosa, och Baileys hade nog ett ben i munnen 90% av tiden, som han lyckligt gick runt och knorrade med. När jag kollar igenom bilderna härifrån, hittar jag nästan inte ett enda kort på honom där han inte bär på något! (Resterande 10% hade han Kong-kaninen i munnen ;-))

Vi passade på att testa våra nya löparskor lite mer ordentligt – Lidköping är verkligen heeeelt platt, det finns inte en lutning någonstans, vilket man är väldigt ovan vid 🙂 Hemma finns det ju knappt en plan sträcka när man joggar, så Varaslätten var en njutningsfull omväxling! Jag har slitit på med löpningen hela sommaren, och kämpat i konstant motvind känns det som. När högerfoten äntligen kommit i sinnesro och är smärtfri, så tog vänsterfoten plötsligt ut strejk och just nu känns det som att jag har en fyrtumsspik rakt in i leden. Så himla trist.

Nu hoppas jag på en lång, mild höst med mycket uppehållsväder så att man kan springa långt in i novembermörkret utan att halka runt på is. Baileys älskar att följa med ut, medan Humla tycker att det räcker med någon gång per vecka, kort sträcka och i ”matte-tempo”. Hon är ju inte färdigvuxen så hon skall absolut inte pressas heller. Tror hon kommer tycka det är mycket roligare när hon får mer styrka i bakdelen och kan trycka på mera!

Mikaels mamma fyllde år och vi firade henne med att äta vid fiskeläget Spiken. Tror att restaurangen heter Sjökanten – världens bästa fiskerestaurang, enligt oss och förtjänar sitt omnämnande i White Guide. Det är jättemysigt att promenera runt i det lilla fiskeläget, och jag hade sett fram emot att ta fina bilder på hundarna vid piren. Men det urkassa vädret hade inga planer på att slå om (varför ändra på ett vinnande koncept?!), så fotograferingen fick bli inställd i år 🙁