Hej på er! Vi är tillbaka! 😀 Som ni märker har hemsidan flyttat till en annan domän, fördelen är att jag kan lägga upp utrymmeskrävande bilder som jag vill och ha blogg och hemsida samlade under en adress. Nackdelen är att jag inte hunnit pilla med alla flikar ännu, så have mercy…det kommer…only Maja knows when 😉

Lite i sista minuten, men här kommer våra bästa julklappstips för året, ganska färgade av det nya livet man lever sedan lilla Maja alltså föddes den 19 oktober ♥

Halsband från MadebyMarley
Ett jättetrevligt och serviceminded företag som tillverkar paracordhalsband av högsta kvalitet och med ett alldeles för stort urval av fina färger – omöjligt att välja till bara ett halsband. Men det går ju att köpa 2. Eller 3.
Maskrosbarnen fick med sig ett ljuvligt valpset när de lämnade boet, som vi tog fram i samarbete med MadebyMarley med ställbart halsband – självklart i kennelns färger!
Beställ på www.madebymarley.se 


Thermotäcke från Canelana
Nästa klapp i säcken är en personlig favorit – hundarnas ulltäcken från norska Canelana. Helt outstanding kvalitet och money well spent! Supervarma, perfekt för korthåriga staffar, samtidigt som de andas och är vattentäta. Vad mer kan man begära? Canelana har även flera andra bra täckestyper, jag suktar efter den nya skalvarianten som heter Cover och som finns i lila ♥ Kolla in alla varianter här!

Hållbara klappar från Hundigt
Linas fina företag har jag påat för flera gånger tidigare i bloggen, och det närproducerade ekologiska träningsgodiset med torkad lunga och lever är nummer 1 i träningsväskan hos mig sedan flera år tillbaka! Hundigts filosofi är att bara ha ett noga utvalt sortiment av miljövänliga, hållbart producerade varor. Kolla in allt braigt som finns här! Spana särskilt in tuggbenen av älghud och pälsvårdsserien från WashBar med blandannat en duschtvål till hund!

Kurs i nosework
Är det något jag önskar att fler staffeägare skulle inse, är vikten av hjärngympa framför järngympa. Alla hundar mår bra av mental aktivering, men min uppfattning är att det är många som tror att en dw-promenad eller bollkast i grustag ger aktivering av samma kvalitet, bara för att det är en ”muskelras”…? Istället för att prata om Beach2017 och hur man bäst formtoppar sin hund fysiskt, så gå en kurs i nosework. Staffarna är grymma på att använda nosen och i regel mycket uthålliga. Både Baileys och Humla fullkomligt älskar nosework ♥
Och du, istället för att kasta boll, låta hunden dra kedja eller hänga i en trädgren – snöra själv på dig löparskorna och ge dig ut tillsammans med hunden. Det är få hundägare som motionerar så mycket att de måste vila samtidigt som hunden passgångar på ett löpband….
Vill du läsa mer om nosework finns det en jättefin presentation på rasklubbens hemsida om ett staffeekipage som tränar sporten! Klicka här!

Leksaker från KeHu
Finska KeHu gör träningsleksaker som är riktiga godisbomber i färg! Visst blir man glad bara av att titta på dem! 😀 Dessutom är de väldigt hållbara och alla varianter har expanderhandtag vilket gör att man kan kampa skonsamt med hunden och bekvämt hålla i handtaget. Min favorit till staffarna är modellen ovan, med en orbee-tuffboll som inte ens den mest hårdkäftade staff kan tugga sönder. Jag har även modellen nedan, minus tennisbollen, och även denna boll är mycket hållbar. Humla är helt galen i den eftersom den är elastisk och inte går sönder när hon kampar med den, samtidigt som den är hård nog att använda som kastbelöning.
Dogmania har ett bra sortiment av KeHu, annars finns de att köpa i flera webshopar.

Kängor från IceBug
Ja, jag var väl kanske en av de senare hundpromenerarna som upptäckte IceBugs lätta vinterkängor med dobbar 😉 Men struntsamma, nu är jag frälst, jag är med er, och självklart måste de rekommenderas i julkappssäcken! Jag fick mina när jag fyllde år nu i november och de har varit guld värda på de långa dagliga promenaderna med och utan barnvagn. Jag letade först efter vinterlöparskor men utbudet är tämligen klent, och dessutom kommer jag inte börja springa förrän om flera månader, löpningen är efter förlossningen ersatt av långa vovvenader i terräng och då passar kängor förstås bättre så här års. Dobbarna fäster på alla typer av underlag, och kängorna är såååå superlätta och smidiga att gå i, jag som annars hatar att gå i klumpiga tunga kängor. Dessutom är de vattentäta och går en bit upp på benet, och priset är överkomligt. Fem pluttar av fem möjliga alltså! Löp och köp!

Psst…för er som inte är nyförlösta – kolla in de här ljuvliga löparskorna från dem. I kennel Blondietales färger och allt ♥ Nå vad är väl en bal på slottet… 😉

Babyoverall från Nöstebarn
Den här overallen fick Maja av mina föräldrar i välkommen-present och den är ovärderlig när det är minusgrader och hon antingen skall ligga i vagn eller ”åka bärsjal”. Ull är mitt favoritmaterial, helt naturligt, andande och värmande samtidigt som det ventilerar. Välj en ulloverall istället för fleece! Fleece är tillverkat av plast och partiklarna från fleecetygstillverkningen och när man tvättar sina fleeceplagg spolas ut i haven och är en stor miljöbov. Majas overall är från norska Nöstebarn och hon har även en ullfilt därifrån som vi använder dagligen. Ullfilten är perfekt att lägga över henne i babyskyddet när man åker bil istället för att krångla på henne en overall – dessutom skall de ju egentligen inte ha ytterkläder i babyskyddet utan vara fastspända nära kroppen för att åka säkert.

Ekologiskt ulltäcke från Out-n-Out
Vi kanske skall kalla det här ”ullönskelistan” istället? 😛 Men det här superfina ekologiska svensktillverkade(!) ulltäcket från Boråsföretaget Out-n-Out (agilityprofilen Anna Källs företag!) måste jag bara rekommendera – och sukta efter. Tänk vad fina Baileys och Humla hade varit i ett grönt och ett rosa ulltäcke ♥ Läs mer här!

Bärsjal
Mitt sista bidrag i bebis-hund-konstellationen är en bärsjal i trikå! Jag har en från Babylonia Tricot-Slen som kan användas redan från nyföddhetsperioden och finns att köpa på en massa olika ställen, just google it. Innan jag fick Maja tillbringade jag x antal timmar på att hitta den perfekta hundpromenadivarierandeterrängochväder-barnvagnen och insåg att den inte existerar (iallafall inte med kombinationskriteriet att den också skall gå att fälla ihop smidigt och få plats i bagaget i bilen jämte en stor hundbur….). Valet föll tillslut på en Stokke Trailz som förvisso tar sig fram överallt med bravur och som jag är jättenöjd med – men om man vill kunna gå i riktig terräng med hundarna i skogen då är bärsjalen ypperlig! Här hemma har jag använt den nästan varje dag (en bidragande liten detalj i sammanhanget är att Maja hatar att liggsova i vagnen och kan bara tas ut på vagnpromenad vältajmade tider på dygnet, typ när hon är i djupsömn minst en timme framåt…. ;-))
När jag tränar hundarna i inomhushall och Maja kommer på att hon inte är nöjd i sin babysitter, sjalar jag snabbt upp henne, hon somnar på tre sekunder och så får hon åka sjal medan jag hoppar runt och fortsätter att träna vovvarna. Allting går! Hade jag valt bara en grej att köpa till en bebis, om man är aktiv multitaskande hundmänniska, så är en bärsjal det soklara valet ♥

Puh, nu var jag klar för det här året! Hoppas ni fått lite inspiration till julklapperiet nu! 😀 Tror nog att jag kommer hinna med något inlägg till innan jul, men om inte, så önskar vi er en riktigt GOD JUL! ♥