Även Baileys var ju såklart med och tävlade i Alingsås igårkväll! En jättetrevlig klubb och väl genomförd tävling. Vi har ju tävlat i tvåan en gång tidigare och då var det high chaparall inne på planen med övertaggad hund som tjuvstartade till det mesta och gjorde alla momenten med en ”twist” 😛 Nu nästan ett år senare har vi de flesta momenten till trean klara och har jobbat mycket på balans i kedjor och vilken energinivå inför respektive moment som funkar bäst. Är supernöjd med genomförandet, vi skötte oss bra båda två! ♥ Visst blev det lite småmissar här och var som kostade poäng, men poängen helt oväsentliga när man har en sån här bra magkänsla när man tävlar 🙂

IMG_2426

1. Platsliggande 10

Domarens kommentar:
Min kommentar: Bra inför momentet, inget gnäll eller tråkig attityd. Däremot låg schlagerstjärnan och vindade med hög näsa större delen av tiden, till mitt stora förtret. Hörrödu, skitpelle! Nu måste vi lägga krut på att platsliggning innebär jobb och inte semester!
Baileys kommentar: Äsch, chilla nu! Jag trivs bättre här. Där jag kan lukta på blommor och koskitsdoft.

2. Fritt Följ 8,5
Domarens kommentar: VP
Min kommentar: Ett sämre FF än vad vi har på träning men ändå milsvida förbättrat gällande helheten! Bra i position, missade inga halter, missade att arbeta genom ordentligt med rumpan i en vänstersväng, lite seg på språng marschen.
Baileys kommentar: Alltså de där jäkla vänstersvängarna…nu tjatar hon igen. Var glad att jag höll så fin kontakt och höll käft genom hela momentet istället!

3. Läggande 8,5
Domarens kommentar: Något långsamt, dk sättande
Min kommentar: Innan vi gick in på plan gick det åt ett halvt kilo godis för att få den känsliga tösapågen att frivilligt vilja bjuda på lägganden i blött gräs. Att sätta sig var inte heller populärt. Det är ju så himla kallt och blött. Snyft. Därför drämde jag i med ett ordentligt LIGG! – visst lade han sig, men snabbare kan han ju! Ett förargligt dk på uppsittet – vi har tränat så himla mycket på att inte lyssna på tävlingsledaren och sätta sig före mitt kommando, vilket tidigare har varit hans specialitet 😉 Men nu var han istället så lydig så och låg därför kvar extra ordentligt så att jag fick klämma i med två hurtiga ”Kom upp!” innan han fick loss arslet ur gräset.
Baileys kommentar: Får man inte tävla i overall och tasskor?

4. Inkallande 9,5
Domarens kommentar: Långsamt sättande
Min kommentar: Nöjd med farten och ingången som ser ut som jag vill ha den. Däremot ville han ju inte dimpa ner sin söta lilla rumpa i vätan….
Baileys kommentar: Sätta sig frivilligt i blött gräs? Hur mycket begär ni av mig egentligen? Räcker det inte med att jag är snygg och kåt?

5. Sändande med ställande 10
Domarens kommentar:
Min kommentar: Här fungerade rutinen inför momentet perfekt. Jag hann förbereda, tala om att vi skulle springa till rutan, sa mitt ”Titta”-kommando när jag ställde upp och han drog fint och utan att tveka till rutan. Jippi!
Baileys kommentar: Lätt som en plätt!

6. Apportering 7
Domarens kommentar: DK, tugg, tappar
Min kommentar: Snyft. Vårt snyggaste moment hade en hel del missar idag. Bara att gå tillbaka och träna ingångar samt hantering av föremål. Jag vet inte riktigt vad som hände men Baileys sprang till tävlingsledaren på tillbaka vägen och kommer bakvägen runt mig på mitt dk, sen tappar han apporten och tar upp den direkt igen utan kommando och sätter sig i utgångsställning. Vet inte riktigt varför? Tur att vi räddade upp situationen och fick en 7a iallafall! Det var otroligt halt i det blöta gräset så gripandet blev också slarvigt.
Baileys kommentar: Jag tror tävlingsledaren hade blivit glad om jag gett henne min apport. Man skall ge från hjärtat.

7. Fritt hopp över hinder 8
Domarens kommentar: Islag
Min kommentar: Jag såg inget islag varken på uthoppet eller tillbakahoppet. Ingången är bedrövlig – vända runt rumpan som en truck och fickparkera in till sidan, nej nej nej….
Baileys kommentar: Jag skulle vilja ha en sån där pipande backvarnare som lastbilar har när de backar, när jag skall göra dessa ingångar i fortsättningen. Är det lösbart tro?

8. Fjärrdirigering 7
Domarens kommentar: Missar en växling, dk sättande
Min kommentar: Otroligt nöjd med detta sista moment i en lång kedja! Han var glad och pepp och gjorde fina skiften. Han låste sig inte, men lade sig ner före mitt kommando så vi missade ett skifte. Han var dock glad och inte alls låg eller trött. Underbart! Bäst av allt!
Baileys kommentar: Nej jag orkar inte kommentera mer nu. Vart är mitt godis och min pipis?

9. Helhetsintryck 10
Domarens kommentar: Ett trevligt och genomarbetat ekipage!
Min kommentar: Jag är så himla nöjd med attityden och våra transporter mellan momenten! ♥ Jag höll honom i en bra balans, höjde honom mellan momenten och det kändes som om han var med mig hela tiden. Underbara känsla! Är skitnöjd med upplägget inför ingången på plan. Lade honom en bit bort och ropade till mig honom när det var vår tur att gå in – på detta vis var han peppig och i kontakt från början! Han var jätteglad efteråt när vi sprang ut från plan och blev så stolt över applåderna i klubbstugan när vi fick hämta vårt pris!
Baileys kommentar: Jag vann en stor påse med hundgodis och tugg och annat smaskens, eftersom jag är bäst! Humla vann ett sittunderlägg. Mohahahahaha.

IMG_2429

Vi kom ynka 1,5 poäng efter segraren – så det var inte mycket som skiljde i toppen. Ett förstapris på 177 poäng och en tredjeplats totalt blev det denna kväll. Domaren omnämnde särskilt staffarna vid prisutdelningen – att de hade varit så trevliga och charmiga! Jättekul!
Eftersom vi inte är riktigt färdiga för trean ännu (vittring, inkallning framförallt) kommer jag tävla ett par gånger till i tvåan för att öva mer på det här med känsla, helhet och transporter! ♥ Här är en film på hela vårt program! Mycket nöje och trevlig kväll på er! 🙂