543035_10151188305961987_449549763_nIgår mitt på dagen tog vi årets premiärtur i löparspåret uppe vid KSK! Trots att man fick hoppa fram genom det moddiga konstsnöspåret innan vi nådde barmark, och det var rejält blött och söndervittrat ute, så var det ändå en fröjd att dels få jogga en längre runda – dels att göra det i dagsljus! Det var inte igår…  Vi hade tillochmed sol i någon minut, det ni! 🙂 Snart är våren här…!

Vi sprang 10 km, och vid KSK är denna runda ganska rejält kuperad med mycket upp och ner. Hundarna jobbade på fint, tillochmed Humla börjar orka mera nu. Hon fick gå lös första halvan och sprang som en galen knalltott. Sedan kopplade jag på ett litet utställningssnöre, och så fick hon gå vid sidan resten. Igår syntes inte skymten av hetsighetstölt, låst rygg, passgång, trav med valfritt framben eller någon av de andra silly walks-inspirerade gångarterna hon hittills har lagt sig till med när hon blivit trött och stressad över att Baileys skuttar före. Nej, hon travade på fint med rejält påskjut bak. Jämn och fin och lugn i huvet, trots att Baileys var före (den hunden är ju ett kapitel för sig …man behöver inte säga någonting åt honom, han håller till höger i spåret vid möte, anpassar gångart efter underlaget, fuskar inte i varken nedför eller uppförsbacke. En dröm att springa med! Vad har jag gjort för att förtjäna en vovve som honom?)

Humla har ju hittills inte fått följa med på så långa turer, eftersom hon inte jobbar rätt i spåret – och om hunden inte kan röra sig på ett sunt sätt, skall den inte springa med alls enligt mig, utan man får anpassa längd och hastighet så att den utvecklas på rätt sätt och i sin egen takt.
Matte hade, ta i trä, inte ont någonstans under hela löpturen vilket är ganska unikt. Jag sprang 2-4 ggr/veckan hela våren och sommaren, varierande distanser och underlag, och tror jag hade två gånger som jag var smärtfri…men skam den som ger sig. Snart är det dags att ta på sig Fivefingers-skorna och jobba vidare. Hoppas att nästa sommar blir ”min” sommar, där jag får slippa fotont, rövont och vadont 😀

Ja, det kommer gapa tomt i bloggen även ett par veckor framöver pga tentabestyren. Denna vecka är hundarna hemma från dagis och vi tar pauser i pluggandet med lite pillträning såsom fjärr och vittring. Att gå långa promenader i ösregn och snålblåst tackar de nej till. De är verkligen världens bästa plugghundar, de ligger och snusar bredvid mig i soffan en hel dag om så krävs. Underbara! Eventuellt betalar jag tillbaka till dem genom att hyra HallåHund imorgonkväll någon timma ifall det är ledigt, för lite lydnadsträning inomhus på större yta. Och så skulle jag så himla gärna vilja åka in en sväng till MyDog, trots att varken tid eller pengar egentligen finns…suck! 🙂