barbapapa-simring-55-cm

Igår åkte vi genom århundradets värsta regnoväder i vår lilla Lupo utan bromsbelägg och numera med en defekt förardörr som inte går att öppna (det känns så festligt att klättra i och ur via passagerardörren…), mot Borås och Blå Stjärnans djursjukhus!

Egentligen har vi ju haft ett premiärförsök tidigare, men kvällen innan fick vi åka in akut till samma djursjukhus med Baileys hornhinnesår, så simskoleeleven var tyvärr inlagd morgonen då han skulle haft sin första lektion. Snacka om bra tajming.

21876483-origpic-2c1be1

Detta första tillfälle var med simfröken och tillika sjukgymnast, som kände igenom den tappre Hjortfot som genast såg simbassängen och put 2 and 2 together så att säga…

Sjugymnasten hittade en rejäl bindvävshärd vid levatorfästet i skuldran på höger sida – ett område som lätt blir hårt, och något som jag vetat om i flera år. Antagligen är det en kombination av att han är extremt ”högerhänt” och att vi tränar mycket lydnad vilket innebär att han går på min vänstra sida och hela tiden tittar snett upp mot mig.
Men nu var det tydligen värre än nånsin, jag skall själv massera och misshandla området varje dag i någon vecka framöver för att se om man kan lossa det, annars blir det laserbehandlingar.

8993096859678

Han hade ju en överansträngning på en sena i höger framben för ett tag sedan, och jag kopplade genast ihop dessa två. Visst hade laserbehandling varit det optimala…det hade dock varit trevligt att unna sig själv nånting också, som typ vårskor och nya jeans vilket jag är i skriande behov av…

Stackars lille Hjortfot. Först brutalt knådad och sedan dumpad och slängd i poolen.
Jag hade i förväg varit mycket tydlig om vilket upplägg jag ville ha. Jag vill simma honom själv och jag vill simma honom utan linor. Punkt slut. Efter alla år av simträning har Baileys kopplat närvaro av en simfröken samt förekomst av linor extremt negativt och han har haft ständig dödsångest i poolen. Förvisso är han nog Sveriges absolut sämsta simskoleelev genom tiderna – David Lega som simmar utan armar och ben simmar tusen gånger bättre än Baileys. Men när utvecklingskurvan snarast lutar åt fel håll, trots otaliga timmar i vattnet, då är det dags att tänka till.

14574767-origpic-2efccb

I vår kommer jag och Baileys därför att simma själva. Min målsättning är att han skall själv gå i poolen och därmed känna att han själv har kontroll på läget. Det funkade faktiskt utmärkt redan första gången! Lite panik de första minutrarna men sedan slappnade han av och vi simmade runt tio minuter sammanlagt i båda varven. Han tog tillochmed den pipgiraff jag kastat åt honom – jag har varit med om att han tagit en leksak i vattnet EN gång tidigare, och det var 2011…
Humla skall såklart också vara med och simma på samma kort. Man får 40 minuter på sig per gång – det blir 15 min sim per hund och 5 min i förberedelser/efterberedelser.

Baddaren, Silverfisken, Guldfisken, Magistern och Simborgarmärket – here we come!

21880352-origpic-e8e9d8