IMG_7414

Men oj, varför ligger Lutte på golvet i hallen alldeles FÖRSTÖRD? Vad för hemskt kan ha inträffat denna soliga sommarkväll?

IMG_7412

Jo, svaret ligger här. Luttelutt är nämligen nekad att sno de nya leksakerna från Dogmania under fotograferingen… 😉
Beställde för ett tag sen en ny uppsättning, men iochmed Humlas löp och parning och arbete och alla andra tusen saker man skall hinna med, har lydnadsträningen legat i fullständig dvala sedan vår LK3 tävling i början av månaden.

IMG_7415

Beställde dels två Cuzbollar, en vanlig i stl small och en EXKLUSIV med svans! 😀
Den exklusiva med svans var alltså huvudobjektet för Luttelutts kleptomani denna kväll och naturligtvis lyckades han också sno den och entusiastiskt provslakta den…

IMG_7436

Jodå. Den fick med beröm godkänt! Bortsett från lite tussar av….uuuäääkkk…hår!, så skötte den sig exemplarisk innan den blev räddad av mig, och mördaren tillbringat resten av fotostunden med att sitta och gråta med hakan på skohyllan i hallen, givetvis orättvist behandlad och förbisedd som han alltid anser sig vara… 😉

IMG_7437

Jag har lyckats slarva bort Humlas favoritkamptrasa i fleece med expanderhandtag (kan ju passa på att skicka ut en efterlysning här när jag ändå är i farten? En mörklila-ljuslila fleecefläta som på bilden nedan, fast med vitt istället för cerise.)
Kampflätor är den bästa belöningen alla kategorier enligt lilla Humla! Hon har dessutom blivit riktigt fin på sin grundträning, med omvänt lockande och externbelöning med olika placeringar – så kampflätan går också att använda till i princip alla lydnadsövningar 😀

IMG_7441

Med tanke påatt hon sedan länge varit helt startklar i LK2 grämer det mig att vi inte lyckats komma till start – och inga lämpliga lydnadstävlingar i närheten heller innan det blir för sent att tävla henne….Hon var anmäld till Värnamo men började ju löpa, vilket iochförsig var välkommet! Nåväl. Till våren, Humla, då blir det vår tid!

IMG_7450

Sist men inte minst beställde jag äntligen en leksak från Zogoflex. Har bara en boll sedan tidigare, som Baileys förvisso gillar eftersom den studsar högt. Men när det kommer till bollar skall de helst pipa, åtminstone i början, och gärna vara mer lättförstörda, enligt Guldlock.

IMG_7442

Leksaken jag beställde nu, med tanke att kunna använda den vid sommarens badlekar, heter Zogoflex Bumi och är en glassrosa Z-formad tingest 😀 Tanken är att man skall kunna ”skjuta” iväg den genom att tänja ut den, litegrann som en slangbella, och sedan släppa iväg den. Med tanke på att jag var absolut sämst i Västsverige på kast med liten boll i fyran, överlåter jag nog kastandet till husse… 🙂

IMG_7419

Till helgen är det Elitsatsning för Mona Kjernholm, andra omgången, och pågår från fredag-söndag. Jag har som sagt inte ens haft framme en klicker sedan vår tävlingsstart för några veckor sedan, och motivationen är inte på topp. Inte för att jag inte är motiverad egentligen, för det är jag. Men tiden! Vart tusan är tiden??

IMG_7444

De senaste dagarnas värmebölja har gått hårt åt alla hundar – och även tvåbenta. Svårt att träna i värmen, jag sprang medvetet mitt på dagen förra sommaren för att ”vänja till” kroppen vid att träna i värmebölja och tyckte att det faktiskt hjälpte. Kan inte säga att någon av hundarna heller har varit särskilt påverkade av värmen – de har under hela husses semestervecka sprungit långrundor 10-20 km tidigt på morgonen med efterföljande bad och klarat detta fint. Men självklart är de tröttare i värmen, det märks ju.

IMG_7425

Håll tummarna för mig och Baileys i sommarhettan! Förhoppningsvis är vi båda fräscha och peppiga efter träningspausen, och kan prestera i värmen. En sån här helg vill man ju ha maximalt utav 😀
Är ni sugna på att köpa fina träningsleksaker till hundarna kan jag rekommendera Dogmania och Csigora – två välsorterade webbutiker som fungerar super att handla ifrån.