Tisdagen 24 april var det dags för röntgen för Kamikazepiloterna, blott 2 dagar efter deras 1års-dag! Jag hade egentligen inte bråttom med att röntga kullen, men eftersom jag skulle börja arbeta efter min föräldraledighet och hade absolut 0 semesterdagar att ta ut, ville jag gärna ha det undanstökat av praktiska skäl innan jag började jobba. Armbågarna och patellorna var fina på allesammans, men bäckenet var dessvärre lite omoget på några av hanarna. Kygos symfys (bäckensöm) hade inte gått ihop än och Bacons ledskålar var lite outvecklade med massa brosk kvar (titta på hans röntgenplåt längst ned i inlägget så ser ni vad jag menar). Vet inte om detta påverkar resultatet, men hade varit intressant att slå en plåt på dem om ett halvår-år för att se skillnaden?
Nästa kull skall jag ha lite mer is i magen med att röntga, det finns skäl till att många av de tyngre raserna har 18 månader som röntgengräns och staffarna är ju en förhållandevis krallig ras i förhållande till sin storlek.

Så här lugn har Tuva aldrig varit…

Knark är bra och välgörande för själen.

Innan sprutan såg alla bilderna på Tuva ut så här…

…eller så här 😉

Goa fina Kygo viftade på svansen in i det sista ♥

Han försökte tillochmed komma fram och hälsa när jag fotade, eftersom jag uppenbarligen såg ensam och övergiven ut 😀

Jag har verkligen de bästa valpköparna. Glada och käcka tar de ledigt från jobb och kör land och rike runt för att jag skall kunna utvärdera min avel. Hatten av för dem!

Finaste tröjorna har vi också!

Vi gjorde röntgen inkl pennhipp hos Sven Ödman på Evidensia Jönköping. Sven är en pärla på att ta sig tid och förklara för varje valpköpare hur röntgenmetoderna fungerar och vad man tittar på. Guld värt!

Här förklarar Sven Norbergs vinkel, SKKs mätmetod när de läser av plåten.

Fina Basse!

Och fina Basse efter röntgen 😛

Hector var en av dem som inte fastnade på så många bilder. Jag stod ju själv inne i röntgenrummet med alla, så jag sprang som en skottspole mellan rummen för att hinna knäppa lite kort, dela ut födelsedagspresenter och prata. Kamikazepiloterna fick sin 1-årspresent två dagar för sent, men hade jag skickat med PostNord som jag gjorde i julas hade nog några av dem inte fått sitt paket än. Weevil, som bor 3 mil från mig, fick sin julklapp i februari….

Sven går igenom Hectors bilder med matte Linn.

Trött pojke ♥

Jag vet ingen staff som ser lika sälaktig ut som Cleo! 😀

När hundarna var sederade så passade jag på att titta på tänder, bett, öron, tassar, klor och päls. Till min glädje har kullen 100% perfekta bett! Alla var dessutom glansiga och fina i pälsen, inga missfärgade tassar eller rinnande ögon. Heja kamikazekullen! ♥

Man måste ju passa på och gosa lite med veterinären innan man får spruta!

Innan de sederar lyssnar man så att ingen har blåsljud på hjärtat eller onormalt hög puls.

Efteråt är pulsen lite lägre 😉

Fina Bacon är ljuvlig i modellen! Hoppas matte Karin vill ställa lite…

Hjärtat pickade på som det skulle!

Det syns att Basse är Gaffas son ♥

Mysstund med matte. Så här lugn har Kygo aldrig varit enligt henne 😉

Blondietales Reads in the Dark ’Bacon’
HD C
Pennhip: 0,47/0,37
ED Ua
Patella Ua

Enligt pennhipen har Bacon en slapp höger led, 0,47 (Medel-score för staffarna är 0,55 så hela kullen ligger ju bättre än genomsnittet!) Det skall bli intressant om vi röntgar om honom när han är färdigvuxen och se och jämföra bilderna. Han fick ingen gradskillnad på SKKs avläsning.

Blondietales Swims After Eating ’Hector’
HD C
Pennhip*
ED Ua
Patella Ua

*Hectors pennhip har inte kommit ännu. Hur Evidensia Jönköping skött det administrativa när det gäller detta röntgentillfälle skulle jag kunna skriva en svart roman om. Det tog nästan två veckor, av dagliga samtal och mail, innan de lyckades maila bilderna till mig. Innan  dess hade jag fått fel bilder skickade…!

Blondietales Walks Under Ladders ’Tuva’
HD B
Pennhip 0.34/0.42
ED Ua
Patella Ua
Öga Ua

Blondietales Runs With Scissors ’Cleo’
HD A/B
Pennhip 0,38/0,32
ED Ua
Patella Ua
Öga Ua

Blondietales Smokes at Gas Station ’Kygo’
HD C
Pennhip 0,29/0,30
ED Ua
Patella Ua

Kygo slet vi med att få bra röntgenbilder på, men lyckades inte. Han är otroligt muskulös och kraftig och vi tog säkert 15 plåtar, utan att det blev riktigt bra. Observera att han har en otroligt tight pennhip! Intressant, eller hur?

Blondietales Fork In Toaster ’Basse’
HD A
Pennhip 0,26/0,25
Ed Ua
Patella Ua
Öga Ua

På söndag är det dags för BPH för både kamikazepiloter och maskrosbarn. Så snart återkommer jag med filmer och förhoppningsvis lite bilder från denna dag. Vi får se hur lång tid det tar att redigera 8 st bph-filmer bara 😛