Matintroduktionen har gått helt smooth! Inga dåliga magar och alla valpar äter med god aptit. Inte alls som med maskrosbarnen som bara var två stycken och inte hade någon konkurrens alls, dem upplevde jag som mycket kinkigare och ville bara tutta på sin mamma – helst tills de tog studenten.

Som bas varierar jag mellan de olika sorterna i Mush Vaisto-serien och de har provat både bollar och block, samt Vomoghundemat Valp. Är supernöjd med båda fodrena, och varierar själv mellan dessa märken till de vuxna hundarna till vardags.

Som torrfoder får de Robur Mother&Puppy, ett svensktillverkat torrfoder jag testar för första gången. De får torrfoder för aktivering och för att magarna skall vara vanda vid denna typ av foder vid valpleverans. Jag tycker själv man skall kunna variera torrfoder med barf och färskfoder – ibland när man är på semester, reser, har hundvakt och framförallt under träningar så är ju torrfoder otroligt praktiskt – men ingenting jag skulle ge som basföda.

Sedan kompletterar jag med ben i alla dess former – både mindre ben som är lättuggade och lite större pjäser. Idag fick de en hel lammsida som blev grymt populär! Det roliga när de är lite flera i kullen är att det blir en helt annan typ av konkurrens, vilket gör att alla pushas till att smaka och utvecklas. Här är alla så åpna att allt slinker ned liksom, praktiskt och kul! 😀

Gaffa tycker att hennes liv är orättvist och miserabelt. Med henne har jag fått slita för att få någon rätsida på hullet  – det är det enda jag inte varit nöjd med när det gäller Gaffa och valparna.
Hon tappade enormt i hull vecka 2 och 3, och jag var nog inte helt spot on där. Tyvärr var hon lite för lågt i hull när hon kom hit (ingen skugga skall falla över matte Ane, det var nog ingen som trodde att Gaffa hade 6 valpar i magen förrän typ…två veckor innan!) och när de går in i laktationsfasen så blir metabolismen extremt hormonellt reglerad. Jag märkte det tydligt när jag ökade och ökade givan – det blev bara mer och mer mjölk i tuttarna. Och absolut inget fastnade på kroppen.

Nu börjar hon äntligen se finare ut i hullet och den nya pälsen som kommer är jätteglansig, tät och fin. Den luddiga mammapälsen fäller hon i drivor, måste bada henne för att hjälpa fällningen lite på traven.
Både Baileys och Humla har förresten fällt jättekonstigt i vår – långt och utdraget, kanske var det den kalla våren som spelade in? Men nu äntligen är de färdiga och sommarpälsen är superfin. Ett tips som faktiskt verkligen funkar är att tvätta ett par omgångar med PetHeads De Shed Me-serie med schampo och balsam, som doftar himmelskt. Du måste dock ha någon typ av ”hårfälla” i badkaret/duschsilen så att inte avloppet klottar igen med de enorma drivor av fällpäls som man gnuggar av dem.


Pricken gillar mat 😉