IMG_4962

När jag var hos Anna på Hundiharmoni för ett tag sedan hade hon tagit in dessa hembakade vetefria hundkex i sortimentet! Visst är påsarna bedårande?
Ni som vet vilken sucker jag är för glada färger förstår ju att jag var tvungen att köpa en av varje 😉

IMG_4952

Det är en hundmänniska som alltså gör kexen på egen hand och de finns i olika smaker såklart! Ernax Snax heter företaget, men de har ingen hemsida som jag hittat ännu. Jag har hittills hunnit prova den med makrill och den fick verkligen tummen upp av vovvarna 😀

IMG_4950

Priset ligger mellan 30-50 kronor beroende på storlek på påsen. Som man förövrigt försluter med ett litet presentsnöre – känns så himla lyxigt att komma med en sådan fin godispåse när man går på kurs! 😀 Ja, jag vet att jag är lite nördig…point taken!

IMG_4955

Kexen är ganska hårda och därmed lätta att bryta i mindre delar utan att bara smulas sönder i försöken, om ni förstår hur jag menar? Jag har använt dem till K9Nosework-kursen och där får man absolut inte smula något på golvet och allt godis måste vara ”färdigdelat” innan man går in i lokalen.
Däremot tror jag att det lättare blir pulver av dem om man t.ex. knör ner bitarna i en trång byxficka. Sådan omild behandlig är nog förbehållet torrfoderkulor.

IMG_4972

Innehållsförteckningen är kort och ”naturlig” – rena, fina grejor i! Och därmed blir ju också hållbarheten begränsad. Vilket jag tycker är jättebra! Jag blir alltid lite suspekt inställd till ”naturligt godis” som har flera år lång hållbarhet….det stämmer liksom inte riktigt?

Däremot är de ju just hundkex som blandannat är bakade med havregryn och majsmjöl, och inget torkat naturgodis. Har man en känslig hund eller en hund som är allergisk mot olika födoämnen, skall man såklart fingranska innehållsförteckningen i detalj. Jag föredrar så rena produkter som möjligt, iochmed att vi tränar ganska mycket lydnad och det därmed blir en ansenlig mängd träningsgodis varje vecka. Hundkex är något jag tidigare valt bort eftersom det bara innehållit skräp – men när sådana här fina, hembakta kex med korta, välmotiverade innehållsförteckningar dyker upp, då är jag superpositiv och handlar såklart! 😀

IMG_4958