Vad är den verkliga skillnaden mellan bruna och vita ägg?

ägget är ett av de mest konsumerade näringstäta livsmedlen i världen och sticker ut för sin mångsidighet, eftersom det kan ätas på många sätt. Denna ädla mat, på grund av dess dygder, används av miljontals människor över hela världen.

Det finns så många goda egenskaper hos ägg att det är en viktig del av varje hälsosam diet som en människa kan göra.

Men det finns en viktig detalj om ägg som inte alla uppmärksammar. När du köper ägg kan du få dem i olika storlekar och färger.

De vanligaste äggen är bruna och vita. Denna skillnad i pigmentering gör att många människor undrar om det finns någon variation i kvalitet mellan de två.

För att undanröja tvivel om huruvida det ena är bättre än det andra, om det ena innehåller mer näringsämnen än det andra och om det är bättre att konsumera ett av de två för att uppnå en bättre hälsosam kost, finns det inget bättre än att förlita sig på experterna från cowardsandhenselves, vars webbplats avslöjar allt om ägg i en värdefull artikel.

Ägg: skillnader mellan ett brunskaligt och ett brunt ägg

Är ett brunskaligt ägg bättre än ett vitskaligt ägg? Alla bör veta att dessa två typer av ägg, med olika skalfärger, innehåller samma mängd näringsämnen. Båda ger samma mängd protein och näringsämnen till en diet, så det är ingen skillnad mellan det ena och det andra.

Så varför är vissa ägg bruna och andra vita? Av dessa skäl:

  • Färgen på äggskalet kommer enligt vetenskapliga studier från typen av höna, rasen.
  • Hönor med mörka fjädrar lägger mörka ägg , i det här fallet bruna. Detsamma gäller för hönor med vit fjäderdräkt.
  • Äggskalets pigmentering är inte bara relaterad till färgen på djurets fjädrar, utan också till färgen på hönans örsnibbar.
  • Skalet från ett brunt ägg kommer till exempel in i äggledaren och när det rör sig genom denna hålighet ackumuleras lager av pigmentering från hönans fjäderdräkt för att bilda skalet. Ägget färgas mörkt av ett pigment som kallas protoporfyrin IX.