Nederländernas idiotsäkra metod för att torka kläder under regniga dagar

torka

Med detta trick som inte kostar skjortan är fukt inte längre ett oöverstigligt problem när du tar ut dina kläder ur tvättmaskinen.

Ett av de hushållsproblem som orsakas av regn är svårigheten att torka kläder inomhus. Eftersom vi inte kan ta ut kläderna utomhus får vi vänta på att processen ska ske inomhus, vilket innebär mer tid och dessutom en risk för att en obehaglig unken lukt tränger in i kläderna.

Men i Nederländerna har de en idiotsäker metod som de använder för att torka kläder under regniga dagar. Det kostar ingenting att använda den och dessutom är den så enkel att det är perfekt att börja använda den så snart det blir nödvändigt.

När vi har tvättat och lagt ut tvätten kan vi börja med den nederländska ”operativa”. Det första vi gör är att värma upp en liter vatten, men se till att det inte kokar.

Sedan letar vi upp en varmvattenflaska, en sådan där som används för att hålla fötterna varma när vi ska sova. När vi fyllt den ställer vi den under klädstrecket där kläderna hänger så att den får göra sitt ”jobb”. Eftersom värmen tenderar att stiga är det idealiskt att placera den ”vid foten” av tvättlinan och inte på sidorna eller ovanpå.

Det som gör denna teknik ofelbar är att kläderna torkas av den värme som avges av påsen, vilket ger en ökning av temperaturen i luften runt tvättlinan. Detta underlättar avdunstningen av det vatten som finns i de fuktiga kläderna och påskyndar torkprocessen.

Den ofelbara holländska metoden kräver endast en varmvattenflaska.

Genom att utnyttja den värme som naturligt avges från varmvattenflaskan påskyndas avdunstningen av fukten i tvätten och torkprocessen underlättas. Om vi har två varmvattenflaskor hemma kan vi använda båda för att göra processen ännu snabbare och effektivare.

Det här tricket innebär att vi inte behöver använda en torktumlare. Först och främst, om vi inte har en, innebär det en betydande kostnad att köpa en, eftersom det är en vara som inte alls är billig.

Om vi redan har den hemma finns det två problem. Å ena sidan genererar den en hög energiförbrukning, vilket vi kommer att se återspeglas i elräkningen. Å andra sidan skadar de starka rörelserna från maskinens trumma och den intensiva värmen som varje plagg utsätts för textilfibrerna efter många användningar.

För att tillämpa den holländska metoden på rätt sätt bör kläderna hängas ut i ett välventilerat rum, vilket hjälper till att förhindra att fukt ackumuleras. Om vi inte kan öppna fönstren på grund av kylan eller regnets intensitet är en fläkt riktad mot klädstrecket en bra strategi.

Ett av tipsen att tänka på för att denna metod verkligen ska vara ofelbar är att vattnet inte ska koka , eftersom det kan skada kläderna. Se också till att locket är tätt stängt för att undvika läckage.

En ytterligare fördel med detta enkla knep är att eftersom värmen från varmvattenflaskan är mild och konstant, är den mindre aggressiv än den från en torktumlare. Detta bidrar till att bevara fibrerna i plaggen och förlänger deras livslängd.

Eftersom tiden som kläderna är våta förkortas minskar risken för oönskad lukt eller – ännu värre – mögel.

Tänk på att inte stapla kläderna på torkstället och se till att de ligger så långt ifrån varandra som möjligt. Utrymmet mellan dem hjälper luften att cirkulera bättre. En annan viktig detalj är att om du hänger upp stora plagg på galgar påskyndas torkprocessen och det blir också lättare att stryka dem efteråt.