Håll i er nu – för här kommer en riktig bildbomb från helgens lydnadsläger för Mona Kjernholm! 😀
Vi har haft en magiskt fin helg, så rolig gemenskap, underbara hundar och valpköpare – jag är sprickfärdig av stolthet ♥ Ibland behöver man sådana här feelgoodhelger, helt enkelt!


Kygo Gladsvans 😀

”Tyvärr” kanske det verkar som om vi mest övade på att stå helt still hela helgen, men det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Alla har jättefina grunder och är redan allsidigt tränade så vi har tränat lydnad både på korsan och tvärsan och hitan och ditan. Problemet är att inomhushall i november är inte mitt zoomobjektivs favoritplats, så alla bilder med lite fart i blir tyvärr suddiga.

”Nämen vilken snygg hund därborta!” ♥
Lilla Tuva var nog gladast av alla under dessa dagar – fina vovvar överallt att titta på och svansen gick som en propeller så fort jag riktade objektivet mot henne 🙂

Premiär för våra kennelkläder som var sjuuuuuukt fina! Så nöjd! Basses matte Jenny är den som styrt upp och fixat med detta, toppenbra! 🙂

Var är Basses öron?

”Ingen aning, har inte sett…”

”Tadaa! Found them!” 😛 (hittade även gladsvansen ;-))

Jag tycker nog Tuva är den som är mest lik mamma Gaffa, håller ni med?

Jenny ringde mig med gråten i halsen på lördagmorgonen – Basse hade festat loss på vandrarhemsrummet och ätit upp hela sin torrfoderburk med en veckas ransonering av kulor… Basse var dock pigg och glad och hungrig och var tydligen sjukt besviken över att inte bli serverad kvällsmat på lördagkvällen 😛

Han såg ut som ett vietnamesiskt hängbukssvin som lallade runt i hallen – och bajsade som en liten ponny på kvällen, men sedan var allt glömt och förlåtet 😉 Det man skall tänka på ifall hunden sätter i sig stora mängder torrfoder är att det sväller till mångdubbel storlek i magsäcken – dock blir det som en fin gröt i konsistensen så att det skulle orsaka stopp i tarmen är osannolikt, om hunden bara får ordentligt med vatten att dricka.

Ett megafint fotgående har han iallafall, Mr Piggy!

Härliga Jenny och Basse! ♥

En detalj som jag älskar med den här kullen är deras näsor – titta på näsborrarna! Inte en knipt nos så långt ögat kan nå ♥

Hector Gladsvans! Precis som alla andra Kamikazepiloter tar han in miljön och omgivningen med en ständigt viftande svans – trygga och positiva, underbart att se! 🙂

”Du pratar om mig nu, eller hur?” ♥

”Nämen tjena! Vilken stilig kille!”

Linn hade släpat med sig en tegelsten ända från Uppsala…. 😀

Fina Hector! ♥

Karin och Bacon var ”bara” med på lördagen men lite hann jag fota denna goa kille iallafall 🙂 Karin har gjort ett mycket fint grundträningsjobb med honom – titta bara på deras kontakt! ♥

Fritt följ går han som en liten dressyrhäst! Älskar hundar med fria bogar 🙂

Vilket par! ♥

Mette och Kygo kom från Norge och visade upp sig – med den äran! 🙂

Kygo är en pojk som har enorm utstrålning – precis som i valplådan. Han älskar att synas 😀

Mette och Kygo matchar i orange ♥

Fina lilla Tuva Gladsvans – bara 200% glad, svansviftande och positiv. Hon och Jonna känns som ett perfekt par tillsammans, de är ”goa och glada gubbar” båda två. Och som av en händelse bor de ju i Göteborg 😛 #goagubbar #tuvaochjonnaakaglennochglenn

Tuva Gaffadotter ♥

Krutpaketet Dandi kom norrländska Västmanland och skänkte lite stjärnglans över oss! ♥

♥ ♥ ♥

Dreamteam! Jag och Ane, och Humla och Gaffa,blir alltid otroligt bra på bild…skönt med något gemensamt som förenar oss 😀

Det här med gruppfotografering…det borde bli en OS-gren.

Och då skall ni veta att jag raderat typ 300 bilder ur kameran där alla hundar var suddiga, hade kommit lösa och ur bild osv osv osv….

Men jag är så glad att jag har så fantastiska valpköpare ♥ – ja tydligen är jag så glad att jag har krympt ihop och blivit en dvärg under denna fotografering? Hur sitter jag?

Ta-daaaaaa!!! 😀 (Yep, det här var den bästa bilden!)

Hector Gladsvans gladsvansar sig lite igen ♥

Och lite till ♥

Tuva ”Glenn” Hynynen 😉

”Man kanske skulle skaffa en sådan här?”

Dandi gör sin DSA-pose 😉

Humla var nöjd med sina barn och barnbarn! Och sig själv 🙂

Dandi ♥

Bacon ♥

Alla kamikazepiloter hade fått tänderna på plats och betten såg fina ut. När de väl stod stilla och lät mig titta, vill säga 😛

Kygo tränar tasstarget.

Klart att leksaken skall matcha också! Mette har svart bälte i snygg matchning ♥

Tuva fick visa upp sina olika belöningssätt – men alla de bilderna blev suddiga så därför ser det ut som om hon stod still och lyssnade på Jonna hela passet 😛

Tuva och Jonna ♥

Och så var det dags för lite gladsvans igen!

Alltså den här hunden….♥ ♥ ♥

Tjockis-Basse visade upp sina leksaks-skills!

Ett stort kaninskinn var det absolut bästa sa han!

Basse med typ 5 kg torrfoder i magen 😉

Mona fiskar staffar! 😛

”Det där kaninskinnet skall jag banne mig ha….!”

”Hahahaha! Jag fångade det!”

Stolt som en tupp 🙂

”Kan vi inte leka fiskespö-leken igen?”

Alltså tänk vad fin denna bilden hade varit….

Jag fick ta en huvudbild istället 😉

Basse kunde förstås tasstarget också. Hans paradgren enligt Jenny!

Framifrån syns det att det kommer bli en stilig karl av den här pojkspolingen ♥

Basse och Jenny ♥

Hector övade på hantering av föremål och apportering.

Nemas problemas!

♥ ♥ ♥

Det är helt otroligt att de bara är dryga 6 månader gamla – de tål otroligt mycket träning redan, och mycket störning. Samtidigt som de har ett jättefint förarfokus. Jag blev så glad av att se detta! ♥

”Hmm” #snillenspekulerar

Ja egentligen är de ju i fulhetsåldern…men de lyckas nästan alltid dölja det ganska väl. Förutom ibland då 😛
#hectorserintelligentut

Gladsvansen är med! Såklart 😉

Basses nästa pass var dirigering.

”Jag är redo. Dirigera mig!”

”Gud vad länge de pratar…”

”Nu är det väl ändå dags?”

”Nehej, de skulle visst prata lite till. Fruntimmer.”

Jag älskar våra kennelkläder! Magiskt fina, eller hur? ♥

Jag och Humla körde ett par pass med apportering under helgen. Vi har tränat massa hantering av föremål, och detta fungerar finfint. Dock har jag inte kommit till rätta med att Humla ibland gör dåliga gripanden – men detta ”fixade” Mona till med bara ett par enkla tips på hur jag skall tänka och sen kunde vi köra på hur många repetitioner som helst. Tänk vad enkelt allt är ibland, varför kommer man inte på det själv? 😛

Visdomsord 😉

Lite pappas flicka är det nog också ♥

Tuva ville visa sina bästa partytricks!

”Ni kollar väl på mig allihopa nu?”

”Imponerade? Tänkte väl det!”

Dandi introducerades för apporten hon också 🙂

Och sen fick Anna lite tips från Mona på hur hon kan träna 2+2 (kontaktfälten i agilityn)

Inga problem sa Dandi! ♥

Kygo har börjat med att runda kon!

Lätt som en plätt förstås!

Men lite svårare om Mette hade en leksak i handen. Den hamnar ju så långt bort om man måste springa hela vägen ut till konen? 😉

Lydnadsträning är klurigt – men kul! säger Kygo ♥

Mette och Kygo ♥

Och sista dagen fick jag äntligen chans att fota mamma Gaffa lite 🙂

Jag har inte träffat henne sedan hon åkte i somras efter mammaledigheten här – och ja, jag saknar henne faktiskt lite ♥

Gaffa tränade fjärr och fick bjuda på att lägga vikt på bakbenen.

Sådärja!

Det ser lite roligt ut, men det är alltså Gaffa som sitter bamse – och inte Ane som trycker ned en godis i halsen på henne 😉

Fina mamma Gaffa! ♥

Nu har jag inte skrivit så mycket om min egen träning under helgen – men jag fick till ett riktigt bra feelgoodpass med Humla och vittringen med Mona i söndagskväll ♥
Jag har inte riktigt vågat ”ta tag” i vittringen eftersom det var varit problematiskt för oss och jag är mån om att fortsätta ha våran härliga känsla i träningen. Men efter att ha tränat miljoners miljarders gånger med hantering av föremål, har jag ändå inte kommit ifrån beteendet att Humla gör en perfekt sortering – griper pinnen – springer mot mig ca 1 meter – släpper pinnen – vänder tillbaka och fortsätter söka lääänge – innan hon tillslut griper den på nytt och kommer in till mig. Hon tar ju aldrig fel pinne. Men efter lite test i Monas regi visade det sig att hon nog har svårare för att växla mellan sorteringstanke och apporteringstanke än vad jag trott.

Men nu hittade vi ett sätt som snabbt gav hög successrate, så jag kommer träna på med både vittringen och apporteringen så här ett tag, paralellt med hanteringsträningen som jag tror behöver underhållas löpande ändå. Baileys då? Nej tyvärr hade den stackaren ingen bra helg – han vrålade som en fartygstuta och när han väl tystnade hade han glömt av vad vi höll på med och sprang åt fel håll. Typ. Vet inte riktigt varför det blivit så stor skillnad på när jag tränar själv och när jag tränar för Mona – men han är lite som natt och dag just nu, och det är ovanligt när det gäller honom. Antagligen är den här ”stadgekampanjen” som jag initierat, lite för jobbig för honom när jag tränar tillsammans med andra/inomhushall/någon som kommenderar – då vill han absolut inte sitta och vänta mer än någon millisekund, något annat är orimligt enligt honom.

Tur han är söt iallafall. Och rak i fria följet 😉

Ja hörrni, det här var lite blandade bilder från en superhärlig lydnadshelg! Vilka valpköpare jag har och vilka fina hundar jag lyckats föda upp! Helger som dessa – ja, då bara njuter man ♥ ♥ ♥