Koreanska pannkakor: en dessert som kommer att överraska alla vid mellanmålet och som görs i bara några enkla steg.

pannkakor

I det koreanska köket finns det vissa typer av recept som kännetecknas av sin unika presentation, vilket ger dem en speciell touch som skiljer dem från andra rätter i världen. Så är fallet med koreanska crepes, som är mycket populära under vintrarna i det asiatiska landet.

Denna maträtt är anmärkningsvärd för det faktum att den inte serveras i ett glas utan på en tallrik. På så sätt håller den värmen längre och är lättare att äta. Koreanska pannkakor kan toppas med olika typer av sirap eller till och med med fruktbitar för en mer naturlig touch.

Ingredienserna för att göra koreanska pann kakor är:

  • 700 ml mjölk
  • 250 g mjöl
  • 3 msk socker
  • 2 msk. olja
  • 2 st. ägg
  • 60 g mandel
  • 60 g pinjenötter
  • 60 g valnötter
  • 120 g farinsocker
  • 1 msk kanelpulver
  • 50 ml olja

Det första steget i att göra koreanska pannkakor är att hälla mjölken i en skål och vispa den med en elvisp tillsammans med siktat mjöl, socker, ägg och olja. Vispa tills ingredienserna är väl integrerade och en jämn smet har bildats.

Nästa steg är att lägga nötterna med farinsocker och kanelpulver i en annan skål. Tillsätt 50 ml olja. Vispa med en elvisp tills konsistensen är mycket tjock och alla ingredienser är väl sammanblandade.

När allt är klart, förbered en stekpanna med en droppe olja, som kan vara en speciell pannkakspanna. Tillsätt lite av den första beredningen och sprid den väl över hela ytan. Stek väl på båda sidor och upprepa dessa steg tills alla önskade portioner är gjorda.

Rulla slutligen ihop den och lägg den i ett glas och strö över nötblandningen. Den är sedan redo att serveras och ätas. Om det behövs kan någon annan beredning läggas till för att komplettera efterrätten.