Jag rullar smördeg med skivor och gör ett snabbt mellanmål. Det är en hit på mina hemmafester

Det är redan den sista helgen av karnevalen, som jag är säker på att många människor kommer att spendera festande med vänner. Om du undrar vad du ska servera då, här är ett av de smakligare förslagen. Detta mellanmål görs snabbt och med enkla ingredienser.

De bästa hemmafesterna är de som klämms in i sista minuten. Detta beror på att ingen förbereder sig för det hela dagen och det är mycket roligt. För att fördriva tiden är det dock en bra idé att bjuda på något gott att äta. Och helst något som är snabbt och enkelt att göra. Förutom sallader och aptitretare med tandpetare passar det bra med smakrika sniglar. Du kan göra dem av smördeg och enkla ingredienser.

Vad ska jag fylla de torrfyllda sniglarna med?

När du fyller smördegssniglar är det bäst att använda ingredienser som smakar gott varma. Hit hör charkuterier, t.ex. kokt skinka, lagrad skinka, rökt bacon och ostar, t.ex. hårdost, mögelost. Du kan också ta skivor av grönsaker, t.ex. zucchini, morötter, paprika eller champinjoner. Om du skivar dem tunt kan de lätt rullas upp.

Hur gör man sniglar med skinka och gulost?

Sniglar med skinka och ost är förmodligen det enklaste mellanmålet du kan göra av smördeg. Allt du behöver göra är att rulla ut den, lägga ingredienserna ovanpå och sedan rulla ihop alltihop. När den skärs i tjockare skivor blir resultatet små rullar som nästan ser ut som sniglar.

Recept: smakrika scones

Ingredienser

  • 375 g smördeg
  • 200 g kokt skivad skinka
  • 200 g skivad gul ost
  • 1 ägg
  • Grovt salt eller sesamfrön för strössel

Tillagningsmetod

  1. Rulla ihop rouladen Ta ut smördegen ur kylskåpet 15 minuter i förväg. Rulla ut den. Lägg först ostskivorna på smördegen och sedan skinkan. Rulla ihop degen med pålägget till en ganska stram rulle längs den längre sidan av degen. Pensla degens ände med uppvispat ägg och tryck in den i rullen.
  2. Skär den färdiga rullen med en vass kniv i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt. Lämna ett mellanrum på 2-3 cm mellan skivorna.
  3. Pensla varje scone med ägg och strö över salt eller sesamfrön. Ställ in plåten med sniglarna i en ugn på 210 grader. Baka sconesen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.

Hur dekorerar man sniglar av torr smördeg?

Om du vill göra dina smördegssniglar mer aptitliga kan du dekorera dem. Lägg dem först på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över t.ex. grovt salt, vita eller svarta sesamfrön, kumminfrön eller nigellafrön.