Fuktansamlingar kan leda till att bakterier sprids i hemmet.
Kökshanddukarär praktiska redskap för att torka disk, torka av ytor med utspillda vätskor eller mat och för att enkelt få tag på heta föremål på spisen.
Eftersom de är tillverkade av vävda material som mikrofiber eller bomull är de dock benägna att samla fukt och matrester som genom konstant hantering bidrar till att överföra bakterier till händerna.
Dessutom är dessa instrument kända för att generera dålig lukt och smuts, vilket gynnar utvecklingen av bakterier som, om de inte tvättas ofta, kan spridas till andra delar av hemmet.
Trots detta finns det vissa hemmetoder som människor kan implementera för att förhindra att kökshanddukar blir en källa till sjukdomar som gastroenterit, salmonellos eller matförgiftning.
Hur rengör man kökshanddukar?
Eftersom kökshanddukar är ett vanligt föremål i hemmet måste skötsel och renlighet vara strikt, så vissa föreslår att dessa vävda handdukar eller mikrofiberhanddukar ska tvättas minst varannan dag.
Ett av de mest populära knepen för rengöringsentusiaster är att använda bakpulver, eftersom det är den perfekta ingrediensen för att neutralisera lukter som produceras av fukt.
Dessutom är denna kemiska förening ett milt slipmedel som hjälper till att ta bort fläckar som orsakas av matrester på köksytor.
Ingredienser
- Bakpulver.
- Vatten.
- Vit vinäger
Tillvägagångssätt
För att göra en bakpulverpasta är allt du behöver göra att ta en sked av den kemiska föreningen och blanda den med lite vit vinäger i en behållare tills du ser att ett slags skum börjar bildas.
Ta sedan lösningen och applicera den på kökshanddukarna som du vill desinficera. Låt verka i minst en timme och skölj sedan med rikligt med varmt vatten för att få bort överflödig produkt.
Kom ihåg att detta preparat också kan vara mycket användbart för att ta bort kalk från kranar, duschar eller badrumsytor där många virus och bakterier samlas.