På midsommarafton 2018 föddes 8 stycken bebisar. Humla blödde vid flera tillfällen under dräktigheten så först trodde vi att hon fått missfall. Men hon verkade ändå dräktig, vilket bekräftades med både ultraljud och röntgen. Veterinären trodde att blödningarna berodde på någon infektion, det fanns inte några uppenbara fel vid undersökning och provtagning. Det var en nervös väntan, men själva valpningen gick som en dans. Tyvärr hade två pigga starka tikar läppspalt och dessa valde vi att ta bort. En hane var dödfödd och ytterligare en hane dog efter några dagar, han var svag och väldigt liten och chanslös vid spenarna.
Det blev till sist 4 ljuvliga ligister kvar som rejsade runt här hemma sommaren 2018 ♥  Att temat skulle bli Midsommarfirare kändes självklart, eller hur?

Kombinationen Humla och Göte är ett steg i att ytterligare stärka HD/ED-statistiken i mina linjer och få fram staffar med riktigt trevlig arbetande mentalitet och sunda rörelser. Göte är femte generationen friröntgade staffar från kennel Little Frogs med ett fantastiskt MH samt BPH, och är en av de trevligaste, stabilaste staffehanar jag träffat med välmonterad on/off-knapp. Läs mer om kombinationen här.

 


Blondietales Wheelbarrow Walk ”Dexter”

Reg.nr: SE42159/2018
Kön:
Hane
L2Hga & HC: 
Gen.Clear
Öga:
HD:
ED:
PennHip:
Patella:
Mentalitet:
Utställning:
Om:
Dexter är kullens enda grabb men blev inte hunsad av sina systrar utan tog sig fram här hemma med stadiga nyfikna tassar och sylvassa gaddar 😉 Han bor nu hos Parisa med familj i Göteborg och kommer träna lite av varje. Han har ett eget instakonto förstås: @slicewoflife_

 


Blondietales Pen In The Bottle ”Tyra”

Reg.nr: SE42160/2018
Kön: Tik
L2Hga & HC: Gen.Clear
Öga:
HD:
ED:
PennHip: 
Patella:
Mentalitet:
Utställning:
Om: Tyra var Majas stora favorit i kullen, en ljuvlig snöboll som var lite lugnare och mer ”tvåårings-kompatibel” än sina syskon. Det kändes i hjärtat att släppa iväg henne… Men hon bor nu hos matte Pernilla i Göteborg och har briljerat på alla kurser de gått hittills! Tyra syns i Pernillas instaflöde @pernillasteijner.


Blondietales Gunny Sack Jumping ”Kakan”

Reg.nr: SE42162/2018
Kön: Tik
L2Hga & HC: Gen.Clear
Öga:
HD:
ED:
PennHip: 
Patella:
Mentalitet:
Utställning:
Om: Fartfyllda Kakan hade inte många lugna stunder som valp, och hon har fortsatt i samma sköna stil även i sitt nya hem i Stockholm. En väldigt obrydd, miljöstark tik med glimten i ögat och öronen på skaft! Hon och hennes storebror Lord har instakontot @lordthelittlestaffy och Kakan har vi sparat med bibehållen avelsrätt.


Blondietales Egg and Spoon Race ”Rejsa”

Reg.nr: SE42161/2018
Kön: Tik
L2Hga & HC: Gen.Clear
Öga:
HD:
ED:
PennHip: 
Patella:
Mentalitet:
Utställning:
Om: Rejsa var den galna EMO-bruden i kullen, alltid med något nytt hyss i sikte och väldigt lik mamma Humla både utseendemässigt och mentalt. Det var omöjligt att inte spara henne med bibehållen avelsrätt… Rejsa skall bli lydnads- och bruksstjärna när hon blir stor och är redan i full gång med träningen tillsammans med matte Elin och storasyster Melda som också är en staffe. Deras instagram heter @kanelbulleklubben_.